Messukeskus

Tulevaisuuden kyberturvallisuus vaatii entistä parempaa varautumista

Jaa

Cyber Security Nordic kokoaa asiantuntijat keskustelemaan kyberturvallisuudesta ja erilaisiin uhkiin valmistautumisesta. Kyberturvallisuutta käsitellään tapahtumassa laajasti sekä yhteiskunnan että liiketoiminnan näkökulmasta. Cyber Security Nordic järjestetään 10.–11.10. Messukeskuksessa Helsingissä.

Cyber Security Nordic järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 10.-11.10.2018.
Cyber Security Nordic järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 10.-11.10.2018.

Keskiviikon 10.10. ohjelmassa pureudutaan muun muassa kyberturvallisuuspoikkeaman anatomiaan. Case-esityksessä klo 13.30–14.30 käydään läpi Suomi.fi-palveluun kohdistunutta palvelunestohyökkäystä. Hyökkäyksestä, sen seurauksista ja opeista keskustelevat Väestörekisterikeskuksen VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku ja ICT-johtaja Mira Holmroos-Kolari, Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin toimitusjohtaja Pasi Lehmus, Viestintäviraston kyberturvallisuuskeskuksen johtaja Jarkko Saarimäki, Kelan tietohallintopäällikkö Ari Vähä-Erkkilä ja keskusrikospoliisin verkkorikostorjunnan päällikkö Tero Muurman

Torstai-aamun 11.10. aloittaa klo 8.30–11 kyberverstas, jossa keskustellaan suojelupoliisin ja Puolustusvoimien roolista kyberturvallisuuden tekijöinä. Mukana keskustelussa ovat suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari, Puolustusvoimien prikaatikenraali Mikko Heiskanen ja Turvallisuuskomitean pääsihteeri Vesa Valtonen.

”Järjestelmät pitää rakentaa toimimaan kyberhyökkäyksistä huolimatta”

Kyberturvallisuuden merkitys kasvaa ja työkalut kehittyvät nopeasti. Mahdolliset hyökkäykset voivat pahimmillaan tehdä laajaa tuhoa yhteiskunnan eri osa-alueilla. Asiantuntijoiden mukaan kyberuhkiin pitäisi pystyä varautumaan entistä paremmin.

– Organisaatiot ovat jo vuosia kasvattaneet puolustuksensa syvyyttä turvaksi kyberhyökkäyksiä vastaan. Keskittyminen perinteiseen kyberturvaan ei kuitenkaan enää riitä. Organisaatioiden on muutettava ajatteluaan ja toimintatapojaan. Sen sijaan, että tavoitteena on estää ja pysäyttää kyberhyökkäykset, järjestelmät pitäisi suunnitella ja rakentaa toimimaan kyberhyökkäyksistä huolimatta, toteaa Accenturen kyberstrategiasta vastaava johtajan ja CIA:n entinen teknologiajohtaja Gus Hunt.

Kansainvälisesti arvostettu kyber-asiantuntija Hunt puhuu messuilla keskiviikkona 10.10. klo 13.15–14 tulevaisuuden kyberturvallisuudesta. 

Kenelle ensimmäinen Cyber Security Nordic -palkinto?

Cyber Security Nordic -tapahtuman iltatilaisuudessa keskiviikkona 10.10. klo 18.30 luovutetaan Cyber Security Nordic -palkinto, joka myönnetään tänä vuonna ensimmäisen kerran. Palkinnon arvo on 25 000 euroa ja sen voi saada henkilö tai taho, joka on merkittävällä tavalla edistänyt kyberturvallisuusalan kehitystä ja edistänyt aiheen tunnettuutta Suomessa ja globaalisti.

Palkinnon luovuttaa iltatilaisuudessa elinkeinoministeri Mika Lintilä. Palkinnonsaajan päättää raati, johon kuuluvat Finnish Information Security Cluster (FISC) ry:n toiminnanjohtaja Juha Remes, F-Securen markkinointijohtaja Jyrki Rosenberg, Instan kyberliiketoiminnan johtaja Marko Hautakangas, Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry:n toimitusjohtaja Timo Kekkonen ja Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen. Palkinnon rahoittavat Suomen Messusäätiö, F-Secure, Insta DefSec ja Sähköturvallisuuden edistämiskeskus.

Cyber Security Nordicin ohjelma on nähtävissä tapahtuman nettisivuilla www.cybersecuritynordic.com.

Lisätietoja ja puhujien haastattelupyynnöt: Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p.050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com

https://cybersecuritynordic.com, #cybersecuritynordic2018

Median edustajat voivat akkreditoitua ennakkoon osoitteessa www.messukeskus.com/uutishuone tai tapahtuman aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa (eteläinen sisäänkäynti, 2. kerros).

Cyber Security Nordic esittelee kyberturvallisuuden uusimpia ratkaisuja toimitusjohtajille, liiketoimintapäättäjille, asiantuntijoille ja kansainvälisille kävijöille Helsingin Messukeskuksessa 10.‒11.10.2018.

Avainsanat

Kuvat

Cyber Security Nordic järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 10.-11.10.2018.
Cyber Security Nordic järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 10.-11.10.2018.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Autokorjaamo-messuilla Marilyn, Nuuskija ja Formula Student -autot16.10.2018 15:30Tiedote

Autokorjaamo-messujen demoalueella kurkistetaan tulevaisuuteen ja tutustutaan robottiauto Marilyniin, liikenteenkin päästöjä mittaavaan Nuuskijaan ja alan oppilaitosten kehittämiin upeisiin Formula Student -autoihin. Tietovarikon tietoiskut päivittävät korjaamo-alan ammattilaisten tiedot ja tubettaja Lakko ottaa nuorison haltuunsa. Autokorjaamo-messut järjestetään perjantaista lauantaihin 9. – 10.11. Messukeskuksessa Helsingissä. Käytössä on Messukeskuksen kolme hallia.

Nuoria kiinnostaa ilmastonmuutos, tasa-arvo, mielenterveys ja vaikuttaminen16.10.2018 13:02Tiedote

Kallion lukion opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat jo seitsemättä kertaa nuortenohjelman Helsingin Kirjamessuille 25.-28.10.2018. Tänä vuonna opiskelijoiden suunnittelemaa ja toteuttamaa ohjelmaa voi seurata uudistuneella Kallio-lavalla. Ohjelmassaan KirjaKallio uppoutuu kirjallisuuden maailmaan ja käy ajankohtaista keskustelua ympäröivästä maailmasta. Neljällä messupäivällä on kullakin oma teemansa. Aiheita pohditaan messupäivien kirjahaastatteluissa ja niihin syvennytään kunkin päivän paneelikeskustelussa klo 12.

FinnBuild Highlightsien Highlightsiksi nettipohjainen työturvallisuusperehdytysohjelma ePerehdytys11.10.2018 18:00Tiedote

FinnBuild Highlights esittelee FinnBuildin mielenkiintoisimmat tuotteet, järjestelmät, menetelmät ja palvelut. Kisan parhaimmaksi tuotteeksi valittiin rakennustyömaiden turvallisuuteen liittyvä nettikoulutus, ePerehdytys, jonka ovat tuottaneet Suomen Rakennusmedia Oy ja Rakennusteollisuus RT ry. Palkinto jaettiin FinnBuild-tapahtuman Rakennuslehti Awards -tilaisuudessa 11.10.2018.

Tervetuloa Helsingin Kirjamessuille 25. – 28.10.2018 Messukeskukseen!11.10.2018 15:20Kutsu

Hyvä toimittaja, Helsingin Kirjamessujen uusi ohjelmajohtaja Ronja Salmi ja Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläs Robert Pence avaavat messut torstaina 25.10. klo 9.55 leikkaamalla punaisen nauhan hallin 6 sisäänkäynnissä (portaat). Avajaiset jatkuvat klo 10.30 kirjamessujen Senaatintorilla, jossa on Ronja Salmen puheenvuoro ja Rakkaudesta kirjaan -palkinnon jako. Helsingin Kirjamessujen Rakkaudesta kirjaan-tunnustus jaetaan lukemisen edistämisen hyväksi tehdystä työstä. Suomen Messusäätiön rahoittama tunnustus on 5000 euroa. Palkinnon jakaa Suomen Kustannusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Timo Julkunen. Jos haluatte haastatella uutta ohjelmajohtaja Ronja Salmea etukäteen tai paikanpäällä voitte olla häneen suoraan yhteydessä ronja.salmi@ryovari.fi tai puh. 040 750 1019. Voitte olla yhteydessä myös minuun kaikissa viestintään liittyvissä asioissa teija.armanto@messukeskus.com puh. 050 376 0804. Kustantajien tilaisuuksia tapahtuman aikana Lonnassa (201): -to 25.10 klo 11.30-12.30 Pres

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme