Oulun yliopisto

Tulevaisuuden tuotantoteknologiat –päivä Nivalassa 30.5

Jaa

Miten teräksestä tehdään kevyttä ja samalla kestävää? Voiko tällaisesta teräksestä rakentaa ralliauton? Entä millainen potentiaali on metallin 3D-tulostamisella? Onko sillä mahdollista tehdä metallin tuotannosta kustannustehokkaampaa?

Tulevaisuuden tuotantoteknologiat -tutkimusryhmä järjestää jo kolmattatoista kertaa FMT -päivän Nivalassa. FMT-päivä tarjoaa mahdollisuuden tutustua Nivalassa tapahtuvaan yliopistotason metallintuotannon tutkimukseen ja kehittämiseen. Tapahtuma sisältää seminaarin sekä avoimet ovet ELME Studiolla. Tapahtuma on kaikille avoin.

ELME Studiolla on nähtävillä erilaisia laitteita, kuten metallien 3D-tulostin, CoWelder hitsausrobotti sekä lujista mutta kevyistä rakenteista tehdyn ralliauton prototyyppi. Seminaarissa kuullaan FMT –tutkimusryhmän, kutsuttujen asiantuntijoiden ja yritysten puheenvuoroja alan viimeisimmistä näkymistä ja tutkimustuloksista. Seminaarissa on puhumassa myös Aava & Bang Oy:n luova johtaja ja innostava tarinankertoja Mikko Kalliola.

Toimittajanne on tervetullut koko tapahtumaan, joka järjestetään keskiviikkona 30.5.18 klo 10-17 Nivalan Teknologiakeskus Nitekissä (Pajatie 5).

FMT -tutkimusryhmä on erikoistunut lujien terästen tuotantoteknologian tutkimukseen ja tämän teknologian kehittämiseen. Tutkimusryhmällä on ollut useita eritoten kestävän metallin tuotantoon ja kustannustehokkuuden parantamiseen liittyviä tutkimushankkeita yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. Tapahtumassa ovat esillä myös seuraavat yritykset ja organisaatiot: NIHAK, Nivalan Teollisuuskylä Oy, Nokia Oy, Migatronic A/S, Celermec Oy, NTcab Oy, Crelea Oy, RST-Steel Oy, Jokiedu Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Kari Kutuniva, Tulevaisuuden tuotantoteknologiat –tutkimusryhmä, Oulun yliopisto, puh. 050 591 3507
Projektipäällikkö Sanna Salomaa, Tulevaisuuden tuotantoteknologiat –tutkimusryhmä, Oulun yliopisto, puh. 050 409 0475

Viestintäpäällikkö Tapio Mäkinen, Oulun yliopisto, puh. 040 546 3413

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme