Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Tulevaisuus lapselle! Helsingin perhehoito etsii uusia perheitä

Jaa

Helsingin kaupungin tuki-, vastaanotto- ja sijaisperhetoiminta hakevat uusia perheitä mukaan toimintaansa. Kaikille avoin infotilaisuus järjestetään tiistaina 24.4. klo 17.00–19.30 Malmitalossa, Ala-Malmin tori 1.

Helsinki on moninainen, jatkuvassa muutoksessa oleva kaupunki, jossa asuu taustoiltaan hyvin erilaisia lapsia. Jokaisen lapsen tarina on tärkeä ja ainutkertainen. Haluatko sinä olla osa apua tarvitsevan lapsen tarinaa? Yksi turvallinen ihmissuhde voi olla ratkaiseva käänne lapsen elämässä.

Perhehoito

Sijaisperheeksi voivat hakea tavalliset perheet, joiden elämäntilanne on vakaa. Tärkeintä on kyky sitoutua lapseen ja valmius tehdä yhteistyötä eri tahojen kanssa. Jos perheellä on mahdollisuus tarjota lapselle tai nuorelle pidempiaikainen koti, sijaisvanhemmuutta harkitsevat voivat hakeutua ennakkovalmennukseen.

Vuonna 2017 Helsinki sijoitti 96 lasta sijaisperheisiin. Tällä hetkellä on tarve löytää sijaisperheitä kaikenikäisille lapsille.

Tukiperhetoiminta

Hyvin monenlaiset aikuiset ja perheet voivat toimia tukiperheenä. Lapset vierailevat perheissä keskimäärin yhtenä viikonloppuna kuukaudessa. Tukiperheissä vierailevat lapset tarvitsevat elämäänsä lisää hyviä verkostoja, siksi tukiperheeksi sopii parhaiten vakaassa elämäntilanteessa oleva perhe.

Uusia tukiperheitä tarvitaan jatkuvasti. Erityisesti on tarvetta pojille ja 2-4 lapsen sisaruksille. Useat vanhemmat kokevat tukiperheen yhtenä parhaista tukimuodoista. Helsingissä on tällä hetkellä noin 100 tukiperhettä ja niissä käy noin 150 lasta.

Vastaanottoperhetoiminta

Jos perheelläsi on valmiuksia kohdata kriisissä olevia lapsia ja muuttuvia tilanteita, perheesi voi sopia vastaanottoperheeksi. Vastaanottoperheen tehtävänä on ottaa hoitoon lapsia, joiden kotitilanne vaatii selvittelyä.

Sijoitusten pituus vaihtelee muutamasta päivästä noin puoleen vuoteen. Työ edellyttää perhehoitajan kotonaoloa. Vastaanottoperheille annetaan työnohjausta ja henkilökohtaista tukea. Vuonna 2017 vastaanottoperheisiin sijoitettiin 282 lasta.

 

Infotilaisuus 24.4. Malmitalossa

Kaikille avoin info-tilaisuus perhehoidosta järjestetään tiistaina 24.4. klo 17.00–19.30 Malmitalossa, Ala-Malmin tori 1, Helsinki. Tilaisuudessa perhehoitajat sekä tukiperhe kertovat kokemuksistaan.

Tilaisuutta ennen on kahvitarjoilu klo 17–17.30.

Ilmoittautumiset maanantaihin 23.4. klo 16 mennessä osoitteessa

https://urly.fi/V9t tai lasten.perhehoito@hel.fi tai p. 09 3104 6979.

Lisätiedot Lastensuojelun perhehoito perhehoidon palvelupäällikkö Alli Uusijärvi,
p. 09 3104 6827, lasten.perhehoito@hel.fi

Tukiperhetoiminta p. 09 310 46981, tukiperhe@hel.fi

Vastaanottoperhetoiminta p. 040 1599194, vastaanottoperheeksi@hel.fi  

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala


09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöstiedote 24.4.24.4.2018 19:45Tiedote

Sosiaali- ja terveyslautakunnan 24.4. kokouksen päätöstiedote on sosiaali- ja terveystoimen verkkosivuilla. Lautakunta päätti tässä kokouksessa kehitysvammaisten ja autismikirjon helsinkiläisten asumispalveluiden ja päivätoiminnan hankinnan periaatteista. "Laatuvaatimukset ovat selvät ja Helsinki pitää korkeasta laatutasosta kiinni", sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari, lautakunnan puheenjohtaja Sanna Vesikansa toteaa kokouksen jälkeen julkaisemassaan blogissaan. kokouksen esityslista

Kohti Kallion perhekeskusta – Kallion neuvola muuttaa väliaikaisesti Vallilaan12.4.2018 13:40Tiedote

Kallion äitiys- ja lastenneuvolan asiakkaat otetaan 17.4.2018 lähtien väliaikaisesti vastaan Vallilan neuvolassa (os. Rautalammintie 2, 2. krs). Kallioon uusi perhekeskus Kallion neuvolan ja entisen terveysaseman tiloihin remontoidaan perhekeskus, jonka on määrä avautua asiakkaille vuoden 2019 aikana. Tuleva keskus tarjoaa lapsiperheille laajasti ja monipuolisesti muun muassa äitiys- ja lastenneuvolapalveluja, lapsiperheiden kotipalveluja, sosiaalipalveluja sekä puhe-, fysio- ja toimintaterapiapalveluja. Perhekeskukseen on tulossa myös ruotsinkieliset lapsiperheiden palvelut. Kallion ja Vallilan neuvoloiden asiakkaat otetaan remontin valmistuttua vastaan uudessa perhekeskuksessa. Remontin jälkeen perhekeskuksen tilat tukevat laadukkaasti lasten ja perheiden palveluja. Lapsiperheille tullaan lisäksi tarjoamaan nykyistä laajemmat aukioloajat. Kallion perhekeskuksen sijainti (Toinen linja 4 C) on erinomainen julkisten liikenneyhteyksien varrella. Vallilan neuvola: Osoite: Rautalammintie 2

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme