Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Tulevaisuus lapselle! Helsingin perhehoito etsii uusia perheitä

Jaa

Helsingin kaupungin tuki-, vastaanotto- ja sijaisperhetoiminta hakevat uusia perheitä mukaan toimintaansa. Kaikille avoin infotilaisuus järjestetään tiistaina 24.4. klo 17.00–19.30 Malmitalossa, Ala-Malmin tori 1.

Helsinki on moninainen, jatkuvassa muutoksessa oleva kaupunki, jossa asuu taustoiltaan hyvin erilaisia lapsia. Jokaisen lapsen tarina on tärkeä ja ainutkertainen. Haluatko sinä olla osa apua tarvitsevan lapsen tarinaa? Yksi turvallinen ihmissuhde voi olla ratkaiseva käänne lapsen elämässä.

Perhehoito

Sijaisperheeksi voivat hakea tavalliset perheet, joiden elämäntilanne on vakaa. Tärkeintä on kyky sitoutua lapseen ja valmius tehdä yhteistyötä eri tahojen kanssa. Jos perheellä on mahdollisuus tarjota lapselle tai nuorelle pidempiaikainen koti, sijaisvanhemmuutta harkitsevat voivat hakeutua ennakkovalmennukseen.

Vuonna 2017 Helsinki sijoitti 96 lasta sijaisperheisiin. Tällä hetkellä on tarve löytää sijaisperheitä kaikenikäisille lapsille.

Tukiperhetoiminta

Hyvin monenlaiset aikuiset ja perheet voivat toimia tukiperheenä. Lapset vierailevat perheissä keskimäärin yhtenä viikonloppuna kuukaudessa. Tukiperheissä vierailevat lapset tarvitsevat elämäänsä lisää hyviä verkostoja, siksi tukiperheeksi sopii parhaiten vakaassa elämäntilanteessa oleva perhe.

Uusia tukiperheitä tarvitaan jatkuvasti. Erityisesti on tarvetta pojille ja 2-4 lapsen sisaruksille. Useat vanhemmat kokevat tukiperheen yhtenä parhaista tukimuodoista. Helsingissä on tällä hetkellä noin 100 tukiperhettä ja niissä käy noin 150 lasta.

Vastaanottoperhetoiminta

Jos perheelläsi on valmiuksia kohdata kriisissä olevia lapsia ja muuttuvia tilanteita, perheesi voi sopia vastaanottoperheeksi. Vastaanottoperheen tehtävänä on ottaa hoitoon lapsia, joiden kotitilanne vaatii selvittelyä.

Sijoitusten pituus vaihtelee muutamasta päivästä noin puoleen vuoteen. Työ edellyttää perhehoitajan kotonaoloa. Vastaanottoperheille annetaan työnohjausta ja henkilökohtaista tukea. Vuonna 2017 vastaanottoperheisiin sijoitettiin 282 lasta.

 

Infotilaisuus 24.4. Malmitalossa

Kaikille avoin info-tilaisuus perhehoidosta järjestetään tiistaina 24.4. klo 17.00–19.30 Malmitalossa, Ala-Malmin tori 1, Helsinki. Tilaisuudessa perhehoitajat sekä tukiperhe kertovat kokemuksistaan.

Tilaisuutta ennen on kahvitarjoilu klo 17–17.30.

Ilmoittautumiset maanantaihin 23.4. klo 16 mennessä osoitteessa

https://urly.fi/V9t tai lasten.perhehoito@hel.fi tai p. 09 3104 6979.

Lisätiedot Lastensuojelun perhehoito perhehoidon palvelupäällikkö Alli Uusijärvi,
p. 09 3104 6827, lasten.perhehoito@hel.fi

Tukiperhetoiminta p. 09 310 46981, tukiperhe@hel.fi

Vastaanottoperhetoiminta p. 040 1599194, vastaanottoperheeksi@hel.fi  

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Ruokamyrkytysepäily Kalasataman päiväkodissa ja ala-asteella10.5.2019 17:14:42 EESTTiedote

Kalasataman päiväkodin lapsilla, ala-asteen oppilailla (Polariksenkatu 1) ja useilla henkilökuntaan kuuluvilla on todettu ruokamyrkytykseen sopiva oireita. Oireet alkoivat torstaina 9. toukokuuta. Sairastuneita lapsia ja koululaisia on noin 40. Sairastuneilla on ollut oksentelua, vastakipuja ja osalla korkeaa kuumetta. Oireet voivat viitata myös noro-vatsatautiin. Sairastuneilta otetaan tarvittavat näytteet. Ympäristöpalvelujen toimesta on otettu pinnoilta ja elintarvikkeista näytteitä. Näytteiden tuloksista tiedotetaan, kun ne valmistuvat. Tilojen tehosiivous on aloitettu ja sitä jatketaan ensi viikolla. Sairastuneiden lasten ja työntekijöiden tulee olla poissa päiväkodista, koulusta ja työstä vähintään kaksi vuorokautta oireiden loppumisen jälkeen. Jos Kalasataman päiväkodin tai ala-asteen lapsille tai henkilökunnalle (Polariksenkatu 1) ilmaantuu viikonlopun aikana ruokamyrkytykseen tai vatsatautiin sopivia oireita, pyydämme heitä ottamaan yhteyttä maanantaina 13.5. epidemiologiseen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme