Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Tulevaisuus lapselle! Helsingin perhehoito etsii uusia sijaisperheitä

Jaa

Helsingin lastensuojelun perhehoito hakee mukaan toimintaansa uusia sijaisperheitä Uudeltamaalta. Kaikille avoin infotilaisuus järjestetään Kallion virastotalossa keskiviikkona 5. kesäkuuta klo 17.30–19.30, Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A.

Helsingin perhehoidolla on Suomen suurimpana toimijana pitkät perinteet ja paljon monipuolista osaamista. Kaikki sijaisperheet valmennetaan ennalta tehtävään. Valmennuksen jälkeen perheet saavat nimetyn työntekijän, joka tukee ja auttaa heitä.

Lastensuojelun perhehoito

Monenlaiset perheet voivat toimia sijaisperheenä. Tärkeintä on, että perheillä on aikaa ja halua keskittyä lapsen tarpeisiin ja tehdä yhteistyötä lapsen läheisten kanssa.

Helsingillä on noin 470 omaa sijaisperhettä, joihin on sijoitettu noin 650 lasta. Suurin osa sijaisperheistä asuu Etelä-Suomessa. Vuonna 2018 Helsinki sijoitti 71 lasta omaan perhehoitoon. Tällä hetkellä on tarve löytää perheitä kaikenikäisille lapsille ja nuorille.

Vastaanottoperhetoiminta

Jos perheellä on valmiuksia kohdata kriisissä olevia lapsia ja muuttuvia tilanteita, perhe voi sopia vastaanottoperheeksi. Vastaanottoperheen tehtävänä on ottaa hoitoon lapsia, joiden kotitilanne vaatii selvittelyä.

Sijoitusten pituus vaihtelee muutamasta päivästä noin puoleen vuoteen. Vastaanottoperheet saavat työnohjausta ja henkilökohtaista tukea. Työ edellyttää perhehoitajan kotonaoloa. Vuonna 2018 vastaanottoperheitä oli 37 ja paikkoja noin 70 ja niissä hoidettiin noin 200 lasta.

Tukiperhetoiminta

Tukiperhetoimintaan sopivat vakaissa elämäntilanteissa elävät aikuiset ja perheet. Perheet valmennetaan tehtävään. Lapset viettävät tukiperheissä keskimäärin yhden viikonlopun kuukaudessa.

Helsingillä on tällä hetkellä noin 90 omaa tukiperhettä ja niissä käy noin 120 lasta. Tukiperheiden tarve on jatkuvaa ja useat vanhemmat kokevat sen yhtenä parhaista tukimuodoista.

Sijaisperheiden monimuotoisuus

Helsingin perhehoidossa toimii hyvin monenlaisia sijaisperheitä. Laaja kirjo perheitä on tärkeää, jotta lapselle voidaan löytää juuri hänen tarpeisiinsa ja tilanteeseensa sopiva koti.

Perinteisten ydinperheiden lisäksi yhden vanhemman sijaisperheitä on yhä enemmän ja myös useita sateenkaariperheitä toimii sijaisperheinä.

Helsingissä sijaisperheenä toimivat Petri ja Jani kertovat, että ovat tuoneet paljon esiin sitä, miten tavallisia he ovat ja heidän elämänsä on.

- Emme ole kokeneet sitä, että olemme miespari, mitenkään ylittämättömäksi haasteeksi, Jani ja Petri toteavat.

Infotilaisuus 5.6. Kallion virastotalossa

Kaikille avoin infotilaisuus lastensuojelun perhehoidosta järjestetään keskiviikkona 5.6. klo 17.30–19.30 Kallion virastotalossa, Toinen linja 4.

Tilaisuudessa sijaisperhe sekä työntekijät kertovat kokemuksistaan.

Tilaisuutta ennen on kahvitarjoilu klo 17–17.30.

Ilmoittautumiset tiistaihin 4.6. klo 16 mennessä, osoitteessa https://response.questback.com/helsote/5619tilaisuus

tai lasten.perhehoito@hel.fi tai p. 09 310 46979.

Lisätiedot

Lastensuojelun perhehoito, perhehoidon palvelupäällikkö Alli Uusijärvi,
p. 09 3104 6827, lasten.perhehoito@hel.fi

Tukiperhetoiminta, sosiaalityöntekijä Pirjo Akkanen
p. 09 310 43240, pirjo.akkanen@hel.fi

Vastaanottoperhetoiminta,
p. 040 1599194,sote.vastaanottoon@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme