Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Tulevaisuus lapselle! Helsingin perhehoito etsii uusia sijaisperheitä

Jaa

Helsingin lastensuojelun perhehoito hakee mukaan toimintaansa uusia sijaisperheitä Uudeltamaalta. Kaikille avoin infotilaisuus järjestetään Kallion virastotalossa keskiviikkona 5. kesäkuuta klo 17.30–19.30, Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A.

Helsingin perhehoidolla on Suomen suurimpana toimijana pitkät perinteet ja paljon monipuolista osaamista. Kaikki sijaisperheet valmennetaan ennalta tehtävään. Valmennuksen jälkeen perheet saavat nimetyn työntekijän, joka tukee ja auttaa heitä.

Lastensuojelun perhehoito

Monenlaiset perheet voivat toimia sijaisperheenä. Tärkeintä on, että perheillä on aikaa ja halua keskittyä lapsen tarpeisiin ja tehdä yhteistyötä lapsen läheisten kanssa.

Helsingillä on noin 470 omaa sijaisperhettä, joihin on sijoitettu noin 650 lasta. Suurin osa sijaisperheistä asuu Etelä-Suomessa. Vuonna 2018 Helsinki sijoitti 71 lasta omaan perhehoitoon. Tällä hetkellä on tarve löytää perheitä kaikenikäisille lapsille ja nuorille.

Vastaanottoperhetoiminta

Jos perheellä on valmiuksia kohdata kriisissä olevia lapsia ja muuttuvia tilanteita, perhe voi sopia vastaanottoperheeksi. Vastaanottoperheen tehtävänä on ottaa hoitoon lapsia, joiden kotitilanne vaatii selvittelyä.

Sijoitusten pituus vaihtelee muutamasta päivästä noin puoleen vuoteen. Vastaanottoperheet saavat työnohjausta ja henkilökohtaista tukea. Työ edellyttää perhehoitajan kotonaoloa. Vuonna 2018 vastaanottoperheitä oli 37 ja paikkoja noin 70 ja niissä hoidettiin noin 200 lasta.

Tukiperhetoiminta

Tukiperhetoimintaan sopivat vakaissa elämäntilanteissa elävät aikuiset ja perheet. Perheet valmennetaan tehtävään. Lapset viettävät tukiperheissä keskimäärin yhden viikonlopun kuukaudessa.

Helsingillä on tällä hetkellä noin 90 omaa tukiperhettä ja niissä käy noin 120 lasta. Tukiperheiden tarve on jatkuvaa ja useat vanhemmat kokevat sen yhtenä parhaista tukimuodoista.

Sijaisperheiden monimuotoisuus

Helsingin perhehoidossa toimii hyvin monenlaisia sijaisperheitä. Laaja kirjo perheitä on tärkeää, jotta lapselle voidaan löytää juuri hänen tarpeisiinsa ja tilanteeseensa sopiva koti.

Perinteisten ydinperheiden lisäksi yhden vanhemman sijaisperheitä on yhä enemmän ja myös useita sateenkaariperheitä toimii sijaisperheinä.

Helsingissä sijaisperheenä toimivat Petri ja Jani kertovat, että ovat tuoneet paljon esiin sitä, miten tavallisia he ovat ja heidän elämänsä on.

- Emme ole kokeneet sitä, että olemme miespari, mitenkään ylittämättömäksi haasteeksi, Jani ja Petri toteavat.

Infotilaisuus 5.6. Kallion virastotalossa

Kaikille avoin infotilaisuus lastensuojelun perhehoidosta järjestetään keskiviikkona 5.6. klo 17.30–19.30 Kallion virastotalossa, Toinen linja 4.

Tilaisuudessa sijaisperhe sekä työntekijät kertovat kokemuksistaan.

Tilaisuutta ennen on kahvitarjoilu klo 17–17.30.

Ilmoittautumiset tiistaihin 4.6. klo 16 mennessä, osoitteessa https://response.questback.com/helsote/5619tilaisuus

tai lasten.perhehoito@hel.fi tai p. 09 310 46979.

Lisätiedot

Lastensuojelun perhehoito, perhehoidon palvelupäällikkö Alli Uusijärvi,
p. 09 3104 6827, lasten.perhehoito@hel.fi

Tukiperhetoiminta, sosiaalityöntekijä Pirjo Akkanen
p. 09 310 43240, pirjo.akkanen@hel.fi

Vastaanottoperhetoiminta,
p. 040 1599194,sote.vastaanottoon@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinkiin uusi lapsiperheiden sosiaalineuvonnan puhelinpalvelu - 09 3101 54 5412.9.2019 08:10:00 EESTTiedote

Helsinki on avannut uuden lapsiperheiden sosiaalineuvonnan puhelinpalvelun, joka auttaa helsinkiläisiä lapsiperheitä löytämään tarvitsemansa avun helposti ja nopeasti. Numerosta saa matalalla kynnyksellä neuvoa ja ohjausta sekä apua esimerkiksi vanhemmuuden haasteisiin, kasvatuspulmiin tai perheen kuormittavaan arkeen. Puhelimessa palvelevat sosiaalialan ammattilaiset arkisin klo 9–12. Ruotsinkieliset asiakkaat saavat apua samasta numerosta maanantaisin klo 9–12. Uusi puhelinpalvelu on kehitetty verkosta löytyvän Tarvitsen apua -napin rinnalle. Tarvitsen apua -nappi on sähköinen yhteydenottokanava ja on käytössä 24/7. Uusi numero palvelee myös lapsiperheiden kotipalveluasioissa Numerosta voi kysyä myös neuvoa kotipalveluasioissa tai pyytää kotipalvelun ammattilaisen tekemään kotikäynnin perheen luokse. Käynnillä arvioidaan, millaista tukea tai apua perhe tarvitsee. Kotipalvelua on mahdollista saada kaupungin itse tuottamana tai hankkia sitä kaupungin myöntämällä palvelusetelillä. Lapsi

Kallion perhekeskuksen avoimet ovet torstaina 19.9., tervetuloa!9.9.2019 11:07:07 EESTTiedote

Vietämme kesällä avatussa perhekeskuksessamme asiakkaille suunnattua avoimien ovien päivää torstaina 19.9. kello 14–18, tule mukaan! Os. Toinen linja 4 C. Tapahtumassa on mahdollisuus kiertää talossa ja tutustua palveluihimme. Kello 15 apulaispormestari ja perhepalvelujen johtaja lausuvat tervetuliaissanat (perhekahvila, 2. krs). Tilaisuudessa on myös • temppurata ja muuta kivaa puuhaa lapsille • ilmapalloja lapsille (niin kauan kuin niitä riittää) • kahvitarjoilu Tervetuloa! Lisätietoja: Anna-Kaisa Tukiala, perhekeskusten projektipäällikkö anna-kaisa.tukiala@hel.fi, puh. 09 310 45105

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan ennakkotiedote  6.9.2019 15:32:12 EESTTiedote

Lautakunnan seuraava kokous on tiistaina 10. syyskuuta klo 16.15. alkaen. Lautakunta antaa tässä kokouksessa lausunnon viiteen valtuustoaloitteeseen. Lisäksi lautakunta antaa lausunnon Hyvösen lastenkodin Myrskylänkujan toimipisteen hankesuunnitelmasta. Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla. Päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Tukihenkilöksi lapselle tai nuorelle?29.8.2019 11:55:05 EESTTiedote

Helsingin lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta järjestää kiinnostuneille infotilaisuuden tiistaina 10.9. klo 17–18.30 Kallion perhekeskuksen ala-aulassa, osoitteessa Toinen Linja 4 C Olisiko sinusta tukihenkilöksi? Tarjoamme mahdollisuuden, joka ilahduttaa itsesi lisäksi myös tukihenkilöä toivovaa lasta tai nuorta. Lupautumalla turvalliseksi aikuiseksi voit olla mukana luomassa ikimuistoisia hetkiä. Helsingin kaupunki on järjestänyt tukihenkilötoimintaa vuosikymmenien ajan. Tukihenkilötoiminta on tärkeä ja arvostettu vapaaehtoistoiminta. Ryhtymällä tukihenkilöksi saat kulkea lapsen tai nuoren rinnalla ja mahdollistaa iloa hänen arkeensa tarjoten hänelle samalla turvallisen aikuisen läsnäoloa. Tukihenkilöt tapaavat tuettaviaan noin kahdesti kuukaudessa. Sinun ei tarvitse osata mitään erityistä – riittää että olet oma itsesi. Toimintaan voivat lähteä mukaan avarakatseiset aikuiset, joilla on tasapainoinen elämäntilanne ja oma elämänhallinta kunnossa. Toimintaan mukaan haluaville järjest

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme