Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Tulevaisuuslautakunta evästi tarpeenmukaisten sote-keskusten valmistelua

Jaa
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen tulevaisuuslautakunta kokoontui 2.3. keskustelemaan hyvinvointialueella valmistelussa olevista asioista ja linjaamaan esityksiä aluehallitukselle.

Tulevaisuuslautakunta tutustui kokouksessaan tarkemmin hyvinvointialueella käytössä olevaan kansalliseen RAI-mittaristoon ja käytäntöihin, joita hyödynnetään ikäihmisten toimintakyvyn arvioinnissa. Hyvinvointialueen käynnistyttyä on varmistettava, että koko Pohjois-Pohjanmaalla on käytössä yhtenäiset käytännöt ja osaaminen myös ikäihmisten toimintakyvyn mittaamisessa. Toimintakyvyn arvioinnin tavoitteena on arvioida ikäihmisen voimavaroja ja avuntarvetta. Lisäksi sen tavoitteena on löytää ikäihmisten elämäntilanteeseen sopivat ja oikein mitoitetut palvelut, joilla voidaan tukea ikäihmisten toimintakykyä ja aktiivisuutta sekä tukea heitä arjessa.

Tulevaisuuslautakunta keskusteli kokouksessaan myös sote-järjestämissuunnitelmaan liittyvien toimeenpanosuunnitelmien tilanteesta ja etenemisestä. Lisäksi lautakunta otti kantaa tarpeenmukaisten sote-keskusten valmisteluun ja ohjeisti jatkovalmistelua muun muassa henkilöstön saatavuuden, ulkomaisen työvoiman käytön sekä sote-tilojen nykykäytön ja tulevaisuuden osalta.

Tulevaisuuslautakunta myös päätti esittää aluehallitukselle päätettäväksi Pohteen omavalvontasuunnitelmaa sekä hyvinvointialueen sosiaalihuoltolain mukaisten tukipalvelujen myöntämisen perusteita 1.6.2023 alkaen. Tulevaisuuslautakunnan esityslistan löydät kokonaisuutenaan täältä: tulevaisuuslautakunnan esityslistalle.

Tulevaisuuslautakunnan kokouksessa oli ensimmäistä kertaa mukana myös Pohteen nuorisovaltuuston edustaja Adalmiina Irvankoski. Lisätietoja Pohteen nuorisvaltuuston järjestäytymisestä löydät täältä: uutiseen nuorisovaltuuston järjestäytymisestä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
PL 10
90029 POHDE

https://www.pohde.fi

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme