Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Tulevaisuuslautakunta päätti työtoiminnan myöntämisen perusteista ja esittää omavalvontaohjelman hyväksymistä aluehallitukselle

Jaa
Tulevaisuuslautakunnan info-osuudessa tutustuttiin hyvinvointialueen valmistelussa oleviin asioihin.

Tulevaisuuslautakunnan jäsenet ottivat kantaa niin RRP-hankkeen suunnitelmaan, valvontasuunnitelmaan sekä ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen palvelusetelin arvon määräytymiseen liittyviin asioihin. Keskustelussa oli myös hyvinvointialueen tiedolla johtamisen suunnitelma kevään 2023 osalta. Asioiden valmistelu jatkuu tehtyjen linjausten pohjalta.

Kokouksessaan tulevaisuuslautakunta päätti esittää aluehallitukselle Pohjois-Pohjanmaan
hyvinvointialueen omavalvontaohjelman hyväksymistä. Omavalvontaohjelman perusteella toimialueet
vastaavat toimialueensa omavalvonnasta palvelualueittain, vastuualueittain ja
vastuuyksiköittäin. Omavalvontaohjelma linjaa hyvinvointialueen omavalvonnan yhteiset periaatteet niin hyvinvointialueen, palveluntuottajien ja työntekijöiden osalta.

Tulevaisuuslautakunta hyväksyi myös yhtenäiset työtoiminnan (sosiaalihuoltolain 27 e §) myöntämisen perusteet hyvinvointialueelle 1.3.2023 alkaen. Työtoiminnan myöntämisen perusteiden valmistelussa pohjana ovat olleet muun muassa kuntien tai kuntayhtymien käytössä olleet soveltamisohjeet ja -kriteerit. Valmisteltua on tehty yhteistyössä eri toimialueiden kanssa. Myös asiakkaiden näkemyksiä on kuultu valmistelutyössä. Työtoiminnasta maksetaan työosuusrahaa työkeskuksessa osapäiväisestä toiminnasta 4 € ja kokopäiväisestä toiminnasta 7 €. Tuetussa työssä työosuusrahaa maksetaan osapäiväisestä
toiminnasta 6 € ja kokopäiväisestä toiminnasta 12 €. Työtoiminnan myöntämisen perusteet päivittyvät hyvinvointialueen verkkosivuille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
PL 10
90029 POHDE

https://www.pohde.fi

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Esko Systems hankkii kotihoidon toiminnanohjausjärjestelmän ja asiakaskäyntien optimoinnin kotimaiselta Mediconsultilta31.3.2023 10:23:33 EEST | Tiedote

Suomalainen potilastietojärjestelmätoimittaja ja asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuuden hyvinvointialueille tarjoava Esko Systems Oy kilpailutti vuonna 2022 sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmän, jossa pakollisena optiona oli kotihoidon toiminnanohjausjärjestelmä ja asiakaskäyntien optimointi sekä mobiilikäyttö. Kilpailutuksen voitti tuolloin Mediconsult Oy Saga Sosiaalihuolto -järjestelmällä. Nyt hankittava Saga Kotihoidon toiminnanohjausjärjestelmä ja optimointi tulee osaksi Esko asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuutta (APTJ), jonka ensimmäiset käyttöönotot tehdään Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella. Saga Kotihoito tuo hyvinvointialueille yhtenäiset kirjaamis- ja toimintamallit. Järjestelmä mahdollistaa myös reaaliaikaisen tiedonjaon sosiaalihuollon viranomaisten ja kotihoidon ammattilaisten välillä. ”Nyt hyödynnettävä optio Kotihoidon ratkaisusta täydentää APTJ-kokonaisuutta ja vahvistaa edelleen yhtiöiden välistä yhteistyötä kotimaisen kokonaisuuden toimit

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme