MessukeskusMessukeskus

Tulevaisuusvisioita, vuorovaikutteista johtamista ja vaikuttajien lukuvinkkausta

Jaa

Helsingin Kirjamessut käynnistyvät torstaiaamuna 26.10. bisnes-teemalla. Päivä alkaa Kirjallisella Bisnesaamiaisella ja jatkuu monipuolisen taloutta ja työelämää koskevan ohjelman merkeissä. Aamupäivän aikana on lähes parikymmentä bisnesaiheista keskustelua. Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 26.–29.10.2017 Messukeskuksessa Helsingissä.

Kirjamessut avautuvat torstaina heti Bisnesaamiaisen jälkeen klo 10 ja bisnesaiheiset ohjelmat alkavat heti pyöriä lavoilla.

Bisnesaamiaisella herkutellaan ja keskustellaan taloudesta

Messukeskuksen Fazer Cafessa klo 8.30-10.00 järjestettävällä Kirjallisella Bisnesaamiaisella päättäjät kertovat itselleen tärkeistä kirjoista. Helsingin Kirjamessujen ja Kauppalehti Option järjestämällä buffet-aamiaisella puhumassa ovat tietokirjailija, liike-elämän vaikuttaja Lenita Airisto, Elinkeinoelämän Valtuuskunnan johtaja Matti Apunen, valtakunnansovittelija Minna Helle jaDanske Bank Oyj:n toimitusjohtaja Risto Tornivaara.  Keskustelua vetävät Kauppalehti Option Jenny Jännäri ja Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Jan Erola.

Aamiainen maksaa 39€/henkilö sisältäen buffet-aamiaisen ja sisäänpääsyn messuille. Lippuja voi ostaa Messukeskuksen verkkokaupasta http://shop.messukeskus.com  keskiviikkoon 25.10. saakka.

Bisnestalkia asiantuntijoiden johdolla

Torstaina 26.10. klo 10–12 messuilla puhutaan mm. johtamisesta, innovaatioista ja sijoittamisesta.

Inspiroitunut – opas innostavan ja vuorovaikutteisen johtamisen taitoihin -keskustelussa Petteri Kilponen antaa käytännönläheisiä vinkkejä tulevaisuuden johtajuuteen. Ideoiden Suomi – 35 maailmaa muuttavaa innovaatiota -keskustelussa kirjan toimittajat Paula Havaste ja Jussi Sippola puhuvat tekoälytutkija Timo Honkelan kanssa: Miten maailmaa muuttavat ideat syntyvät ja miten niitä toteutetaan? Myös futuristi Elina Hiltusen vetämässä Mitä tulevaisuuden asiakas haluaa -keskustelussa suunnataan katse kohti tulevaa. Hiltunen avaa nykykuluttamisen ilmiöitä ja käy läpi kuluttamisen tulevaa muutosta.

Startup-sijoittaminen-keskustelussa Antti Parviainen johdattaa uudentyyppiseen yrityssijoittamiseen. Ilmiöiksi nousseet menestystarinat, kuten Tesla, Spotify ja Über, kannustavat startup-sijoittamiseen myös kotimaassa. Suosioharha – Sijoittaminen on taitolaji -keskustelussa ekonomisti Mika Hyttinen sen sijaan porautuu perinteisempien sijoitustuotteiden suosioharhaan ja ohjeistaa parempaan sijoittamiseen.

Menesty tyylillä – bisnespukeutumisen uusi aika -keskustelussa toimittajat Jani Niipola ja Minna Kiistala opastavat bisnespukeutumisen saloihin. Käytännön vinkkien avulla he opastavat pukeutumaan tyylikkäämmin ja vaivattomammin: Mikä asu myy ja millainen pukeutuminen viestii ammattimaisuutta? Hyvät pahat verot -keskustelussa paneudutaan verotuksen problematiikkaan. Aiheina ovat mm. verotuksen kokonaistaso, verotuksen progressiivisuus ja verosuunnittelun etiikka.

Muista myös!

Kirjamessujen talousohjelma jatkuu muina messupäivinä. Alla muutama tärppi talousohjelmasta. Keskusteluja taloudesta to 26.10. klo 17.30–18.00 Tommi Melander haastattelee kahta aikamme mielenkiintoisinta yhteiskunnallista ajattelijaa Tommi Uschanovia ja Juhana Vartiaista. Käsittelyssä talouskeskusteluissa vaikuttavat ennakko-oletukset, virhepäätelmät ja myytit.

Globalisaatio koetuksella pe 27.10. klo 18.30–19.00 Sixten Korkmanin vetämä keskustelu maailman taloudellisesta ja poliittisesta tilasta sekä Suomen haasteista.

Työelämä muuttuu – vai muuttuuko? la 28.10. klo 16.00-16.30 Työn murros, pätkätyöt ja epätyypilliset työajat hallitsevat julkista keskustelua. Työelämän myytit ja Työaikakirja osoittavat, että monet myytit kaipaavat ravistelua. Paneelikeskustelussa Tapio Bergholm, Mika Helander, Sanna Saksela-Bergholm ja Juha Antila.

Helsingin Kirjamessujen ohjelma löytyy kokonaisuudessaan tapahtuman verkkosivuilta www.helsinginkirjamessut.fi Ohjelmakalenterissa voi hakea ohjelmaa eri teemojen mukaan. Yksi teemoista on talous ja työelämä.

--------------------

Ennätysmäärä ohjelmaa

Kirjamessuilta löytää uutuuskirjat ja noin 50 antikvariaatin valikoimat. Tapahtuman seitsemällätoista ohjelmalavalla nähdään yli 1200 esiintyjää: kirjailijoita, taiteilijoita, politiikkoja,  asiantuntijoita ja vaikuttajia. Ohjelmaa on tänä vuonna ennätysmäärä. Lisäksi osastoilla järjestetään haastatteluja, kirjailijatapaamisia ja signeerausta. Tänä vuonna Kirjamessujen teemana on Suomi.

Helsingin Kirjamessut järjestetään 26.–29.10.2017 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma on avoinna torstaista lauantaihin klo 10-20 ja sunnuntaina klo 10-18. Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut 17. kertaa Kirjakauppaliiton ja Suomen Kustannusyhdistyksen toimeksiannosta. Helsingin Kirjamessut on Suomen suurin kirja-alan tapahtuma ja valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on Antikvaariset Kirjamessut. Kirjamessuilla on myös Postimerkkimessut ja Levymessut. Samanaikaisesti kirjamessujen kanssa järjestetään Viini ja Ruoka -tapahtuma, johon pääsee samalla lipulla.

Lisätietoja: Helsingin Kirjamessut, tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com ohjelmajohtaja Jan Erola, puh. 040 506 4612, jan.erola@kravat.fi. Kuvia kirjailijoista kustantajien sivuilla. Kuvia kirjamessuista: http://mediabank.messukeskus.com #kirjamessut www.helsinginkirjamessut.fi

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Ansioituneita lukiolaisia palkittiin Studia-messuilla27.11.2018 12:06Tiedote

Studia-messuilla jaettiin stipendejä aktiivisille ja ansioituneille lukiolaisille, jotka ovat tehneet huomattavaa työtä koulunsa toiminnan edistämiseksi. Stipendin saivat Ressun lukion opiskelijakunnan hallitus sekä lukiolaiset Laura Kohtanen ja Reetta Malmberg Tampereen yhteiskoulun lukiosta ja Roni Lehto Nokian lukiosta. Lukiolaisten jatkokoulutustapahtuma Studia järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 27.–28.11.2018.

Yksityissijoittajan valinta -kilpailussa palkittiin houkuttelevimmat kotimaiset pörssiyhtiöt22.11.2018 10:47Tiedote

Kone, Ponsse, Marimekko ja Verkkokauppa.com ovat yksityissijoittajien suosikkiyhtiöitä vuonna 2018. Yhtiöt menestyivät Yksityissijoittajan valinta -kilpailussa, jossa piensijoittajat äänestävät Suomen luotettavimmat ja houkuttelevimmat pörssiyhtiöt. Kilpailun järjestävät vuosittain Messukeskus, Suomen Pörssisäätiö ja Kreab. Palkinnot luovutettiin tänään Sijoitus Invest -tapahtumassa Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme