Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tulevan kesän merkki - Helsingin saaret kutsuvat jo virkistäytymään

Jaa

Helsingin ja sen ympäristön saaristoalueet ja merelliset ulkoilupuistot kutsuvat etenkin näinä korona-aikoina virkistäytymään monipuolisella tarjonnallaan. Nämä merelliset alueet ovat kaikkien käytössä, ja esimerkiksi vesireittiliikennöinti Helsingin saariin on käynnistymässä.

Pihlajasaaren ilmakuva. Kuva: Helsingin kaupunki
Pihlajasaaren ilmakuva. Kuva: Helsingin kaupunki

Uunisaareen liikennöivä Aava-Lines on jo aloittanut kuljetukset Uunisaareen, ja JT-Line aloittaa kuljetukset Pihlajasaareen lauantaina 8. toukokuuta. Vesibussi kulkee Pihlajasaareen Merisatamasta ja Ruoholahdesta aluksi lauantaisin ja sunnuntaisin 16.5. asti, ja 22.5. alkaen joka päivä. Ensimmäisinä viikonloppuina Pihliksessä ei ole saatavilla vettä, ja käytössä on ainoastaan kompostikäymälät vesijohtovaurion seurauksena. Ravintola Pihlajasaari avautuu näillä näkymin 22.5. 

Pörtö Line aloittaa puolestaan liikennöinnin Sipoon ulkosaaristoon kauniiseen saareen Kaunissaareen 12.5. alkaen. Huomioitavaa on, että tänä kesänä Kaunissaaren lähtöpaikka on muuttunut, ja uusi lähtöpaikka on Aurinkolahdenlaiturilla osoitteessa Aurinkoranta 7. 

Tänä vuonna Pihlaja- ja Kaunissaaressa käteinen ei enää käy maksuvälineenä. 

Viime kesänä Vartiosaareen pääsi Reposalmen yli sähkölautan kyydissä, ja tänäkin kesänä tuo herkku on mahdollista. Vartiosaaren sähkölautta kulkee 15. 5. alkaen toukokuussa lauantaisin ja sunnuntaisin kello 10-21, ja kesäkuusta lähtien päivittäin. Lautan lähtölaituri näkyy Reposalmentien päässä olevalta parkkipaikalta. Saaren puolella Google Maps tunnistaa laiturin nimellä Reposalmi, päälaituri >>HSL:n Reittiopas taas tunnistaa myös Laajasalon puolen laiturin, nimellä Laajasalon saaristovenelaituri. 

Näiden lisäksi myöhemmin keväällä Hakaniemen ja Kruunuvuorenrannan uudet vesiliikenneyhteydet, Kalasataman Parrulaiturista lähtevät lyhyet terassilaivaristeilytVasikkasaaren maksuton vierasvenelaituri ja tietysti Helsinki Biennaali kruunaavat merellisen Helsingin sesongin. 

Tämä tuleva kesä on kyllä suorastaan merellisen Helsingin juhlakesä. Palveluita on uusittu, päivitettyparannettu ja näinä korona-aikoina uskon myös Helsingin upeiden merellisten palveluiden merkitsevän  ihmisten hyvinvoinnille entistä enemmän. Itse asiassa tällaisille palveluille on nyt jos koskaan oikeastaan korkea kysyntäkin. Tämän kesän odotettu uutuus on kesäkuun puolessa välissä Vallisaaressa avautuva Helsinki Biennaali, jonne pääsee paitsi Kauppatorilta myös Hakaniemestä”, fiilistelee Helsingin merellisen strategian projektipäällikkö Minttu Perttula.

Helsingin merellisessä kehittämisessä seuraavia tärkeitä teemoja ovat entistä ekologisemman ja asiakaslähtöisemmän vesiliikenteen kehittämisen ohella itäisen saariston virkistyskäytön kehittäminen ja melojien palveluiden parantaminen alkaen rantautumispaikkojen merkitsemisestä.  

Myös vesireittiliikenteessäsaarissa ja uimarannoilla ulkoillessa tulee muistaa vallitsevat koronaohjeistukset ja vastuullisen ulkoilijan etiketti. 

Vesiliikenne ulkoilusaariin jakautuu reittiliikenteeseen ja kiertoajeluihin, joista vastaavat yksityiset liikennöitsijät. Vesireittiliikennöintiin ja aikatauluihin voi yhä tulla muutoksia. Aikataulut, mahdolliset muutokset ja muut tiedot vesireittiliikenteestä kannattaa aina tarkistaa vesireittiliikennöitsijöiden nettisivuilta. 

Lisätietoja vesireittiliikenteestä ja -liikennöitsijöistä >> 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Minttu Perttula
merellisen strategian projektipäällikkö, Helsingin kaupunki
puh. 09 31036171
sähköposti minttu.perttula@hel.fi

Tapio Rossi
vesiliikenneasiamies, Helsingin kaupunki
puh. 040 334 1072
sähköposti: tapio.rossi@hel.fi

Kuvat

Pihlajasaaren ilmakuva. Kuva: Helsingin kaupunki
Pihlajasaaren ilmakuva. Kuva: Helsingin kaupunki
Lataa
Kaunissaaren tilaussauna. Kuva: Maarit Hohteri/Helsingin kaupunki
Kaunissaaren tilaussauna. Kuva: Maarit Hohteri/Helsingin kaupunki
Lataa
Uunisaari. Kuva: Helsingin kaupunki
Uunisaari. Kuva: Helsingin kaupunki
Lataa
Pihlajasaaren rantaa. Kuva: Helsingin kaupunki
Pihlajasaaren rantaa. Kuva: Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Odes app Obotti använder artificiell intelligens för att hjälpa sina kunder att hitta något att läsa16.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

I Helsingfors centrumbibliotek Ode har man tagit i bruk en bokrekommendationsrobot, som hjälper en att hitta intressanta saker att läsa. Obotti rekommenderar litteratur ur Odes hyllor som motsvarar användarens egna unika smak. Obotti är ett exempel på försöken med artificiell intelligens som Helsingfors stad utför, genom vilka man vill förbättra servicen.

Lotta Kemppinen vuoden helsinkiläisurheilija12.6.2021 17:35:00 EEST | Tiedote

Juoksija Lotta Kemppinen on valittu vuoden helsinkiläisurheilijaksi. Kemppinen saavutti EM-hallikilpailuissa Puolan Torunissa hopeaa naisten 60 metrillä 7. maaliskuuta 2021. Kemppinen paransi talven aikana 60 metrin Suomen ennätystä kahdesti, ja matkan SE kirjataan tällä hetkellä lukemiin 7,16, jonka Kemppinen juoksi 20. helmikuuta 2021. Kauden tulosten perusteella Kemppinen sai myös kisapaikan Tokion olympialaisiin. Hänen edustamansa seura on helsinkiläinen HIFK-Friidrott rf.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme