Y-Säätiö

Tulevana vuonna valmistuu yli 350 uutta vuokrakotia

Jaa

Y-Säätiö-konserni rakennuttaa parhaillaan usealla paikkakunnalla. Kohtuuhintaisten asuntojen tuotanto on tärkeä tekijä asunnottomuuden torjunnassa.

Y-Säätiö-konsernin omistamia M2-Koteja rakennetaan parhaillaan muun muassa Helsingin Kruunuvuorenrantaan.
Y-Säätiö-konsernin omistamia M2-Koteja rakennetaan parhaillaan muun muassa Helsingin Kruunuvuorenrantaan.

Y-Säätiö-konserni rakennuttaa parhaillaan usealla paikkakunnalla tuettua asumista sekä ARA-vuokra-asuntoja, tuttavallisemmin M2-Koteja.

Säätiön hallitus on päättänyt vuoteen 2020 ulottuvassa Y-Säätiö-konsernin strategiassa lisätä kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen määrää. 

”Ensi vuonna valmistuu useita rakennuttamiamme kohteita. Uusia vuokrakoteja tulee yli 350”, sanoo Y-Säätiön rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman.

Pääkaupunkiseudun asuntopulaa paikataan Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla

Helmikuussa valmistuu M2-Kotien ARA-vuokra-asuntoja Vantaan Martinlaaksoon. Täydennysrakentamalla toteutetut kaksi taloa sijaitsevat osoitteessa Laajaniitynkuja 5. Talot ovat kahdeksankerroksisia ja asuntoja niissä on yhteensä 84. Ensimmäinen kolmesta talosta valmistui jo alkusyksystä 2018.

Samaan aikaan Martinlaakson talojen kanssa valmistuu M2-Kotien ARA-vuokra-asuntoja Espoon Holmanpuistoon. Holmanpuisto on uusi asuinalue Puolarmetsän ja Olarin välissä. Keelkorvenkujalla sijaitsevaan kohteeseen tulee 57 asuntoa. Ne on tarkoitettu nuorille, jotka ovat hakuvaiheessa 18–29-vuotiaita.

M2-Koteja rakennetaan parhaillaan myös Helsingin Kruunuvuorenrantaan, joka on uusi asuinalue Laajasalon kupeessa. Neljä ARA-vuokrataloa valmistuu Otonkujalle kesäkuukausien aikana. Asuntoja niissä on yhteensä 94.

Kohtuuhintaisia koteja myös muualle Suomeen

Ensi vuonna M2-Kodit helpottaa osaltaan Uudenkaupungin asuntopulaa. Kesällä Lukkosepänkadulle valmistuu 31 uutta ARA-vuokra-asuntoa.

Y-Säätiö-konserni rakentaa parhaillaan myös Järvenpäässä. Palvelutalo Wärttinä II valmistuu alustavan arvion mukaan vuodenvaihteessa 2019–2020. Asuntoja talossa on 91, joista osa on tuettua asumista ja osa perinteisiä vuokrakoteja. Hanke toteutetaan palveluasuntojen ja -tilojen osalta yhteistyössä Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n kanssa.

”Uusia suunnitelmia tehdään seuraavista kohteista”, Kampman sanoo. ”Ensi vuonna aloitetaan rakentaminen muun muassa Tampereella, jonne toteutamme yhdessä Elmu-säätiön kanssa kohtuuhintaisia vuokrakoteja.”

Uudessa kohteessa tulee asumaan sekä Elmu-säätiön kautta taloon muuttavia taiteilijoita että M2-Kotien asukkaita.

Myös vanhoista kohteista pidetään huolta

Y-Säätiölle on tärkeää pitää kiinteistöt hyväkuntoisina ja miellyttävinä asua. Asuinhuoneistojen kokonaisvaltaista Koti kuntoon -kunnostusohjelmaa jatketaan tulevanakin vuonna yli kymmenessä kohteessa.

Mittavissa remonteissa asunnoista tulee uudenveroisia, sillä niissä uusitaan asuntojen pinnat sekä kaikki kiinteät kalusteet ja laitteet. Korjaukset tehdään noin peruskorjausjakson puolivälissä.

Video M2-Kotien rakennuttamisen periaatteista.

Yhteyshenkilöt

Pekka Kampman, Y-Säätiön rakennuttamisjohtaja
puh. 020 7020 211
pekka.kampman@ysaatio.fi

Kuvat

Y-Säätiö-konsernin omistamia M2-Koteja rakennetaan parhaillaan muun muassa Helsingin Kruunuvuorenrantaan.
Y-Säätiö-konsernin omistamia M2-Koteja rakennetaan parhaillaan muun muassa Helsingin Kruunuvuorenrantaan.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Y-Säätiö
Y-Säätiö
Pitkänsillanranta 3 A, 8. krs / PL 322
00531 HELSINKI

09 7742 5540, palveluaika arkisin klo 9–15https://ysaatio.fi

Y-Säätiö on Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja, joka edistää yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta tarjoamalla kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ihmisille, joiden on vaikea löytää asuntoa. Y-Säätiö on yleishyödyllinen, poliittisesti sitoutumaton ja voittoa tavoittelematon. Y-Säätiö-konsernilla on yli 17 000 asuntoa yli 50 paikkakunnalla. M2-Kodit on osa konsernia. ysaatio.fi / m2kodit.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Y-Säätiö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme