MessukeskusMessukeskus

Tulevissa sisustustrendeissä näkyvät rouheus, epätäydellisyys ja kodikkuus

Jaa

Habitaren Signals-näyttely avaa sisustamisen ja asumisen trendejä peilaten niitä yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Juuri nyt kotiin haetaan oivalluksia muotoilusta, epätäydellisyyttä, rikkaita pintoja ja folklore-tyyliä, kertoo Signals-konseptin alkuperäisen idean kehittänyt Susanna Björklund. Signals-näyttely on esillä Habitaressa, joka järjestetään 7.–11.9.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Signals Habitaressa vuonna 2019. Kuvaaja: Maija Astikainen
Signals Habitaressa vuonna 2019. Kuvaaja: Maija Astikainen

Sisustus-, huonekalu- ja muotoilualan huipputapahtuma Habitaren tuttu Signals-trendinäyttely sukeltaa jälleen asumisen ja sisustamisen uusiin tuuliin sekä niihin vaikuttaviin yhteiskunnallisiin ilmiöihin ja megatrendeihin. Jo vuodesta 2015 järjestetty, trendianalyytikko ja muotoilija Susanna Björklundin ja sisustusarkkitehti (SIO) Sisse Collanderin Habitarea varten kokoama Signals-näyttely on näyttävä ja monitasoinen kokonaisuus. Kuraattorikaksikon lisäksi produktion taustalla toimii tuotantotiimi sekä suuri vapaaehtoisten joukko. 

”Signals-näyttelyssä on eri tasoja. Jos olet kiinnostunut väreistä, sisustusideoista ja mielenkiintoisesta muotoilusta, löydät näyttelystä niitä. Jos taas haluat sukeltaa syvemmälle, niin Signals valottaa myös sitä, millaiset ilmiöt vaikuttavat asumiseen ja miten trendit syntyvät. Luvassa on jälleen väri-ilotulitusta, särmää, leikkisyyttä, rouheutta ja paljon nähtävää”, Björklund lupaa. 

Yhteiskunnan epävarmuus heijastuu sisustamisen tuuliin 

Signals-näyttely tarjoaa katsauksen paitsi tulevan vuoden trendeihin ja väreihin, myös siihen, mistä trendit syntyvät. 

”Monenlaiset ilmiöt vaikuttavat asumiseen, joka on ennen kaikkea tunne. Viimeaikaiset haasteet kuten sota Ukrainassa, energiakriisi ja jo ennen niitä pandemiasekä Brexit ja maailmanpolitiikkaovat järkyttäneet monen perusturvallisuutta, puhumattakaan Ilmastonmuutoksen vaikutuksista. Kaiken tämän seurauksena omia arvoja on alettu miettiä uudelleen myös kotona”, kertoo Susanna Björklund.  

Ilmassa ovatkin nyt kodikkuuden ja lämmön hakeminen sisustuksesta, yksilöllisyys ja runsaat yksityiskohdat, ja klassikoiden suosiminen. Väreissä on siirrytty karkkimaisuudesta murretumpaan suuntaan, mutta pakkaa rikotaan kirkkailla väreillä, kuten ultramariinilla ja taivaansinisellä. 

”On luonnollista, että epävarmassa maailmassa oman kodin merkitys kasvaa ja kotia halutaan uudistaa ja tehdä oman näköiseksi. Samalla vastuullisuuden merkitys on korostunut, jaon tärkeää huomioida se myös kodin sisustuksessa. Pikatrendeihin haksahtamisen sijaan kannattaa ostaa laatua ja vain sellaista, mistä tykkää ja miettiä, voiko omia tavaroitaan korjata”, muistuttaa Björklund.”Kestävä kehitys ja läpinäkyvyys ovat itseisarvoja, joita kohti meidän kaikkien pitää ottaa järeämpiä askeleita.” 
 
”Kuten aina, haluamme tarjota Signalsissa ainutkertaisia elämyksiä koettavaksi jokaisella aistilla. Tilojen kiinnostavuus syntyy kokonaisuuksista: mitkä värit rinnastetaan toisiinsa tai miten yllättäviä esineitä tai kalusteita yhdistämällä löytää uusia näkökulmia myös oman kodin sisustamiseen. Haluamme rohkaista ihmisiä leikkisyyteen ja tunnelmien luomiseen. Jokaisella huoneella on myös oma tuoksunsa, sekä teemaan sopiva soittolista. Tänä vuonna olemme erityisesti kiinnittäneet huomiota pintamateriaaleihin ja struktuureihin, maali tai tapetti eivät ole kotisisustajallakaan ainoa vaihtoehto”, avaa Sisse Collander. 

Susanna Björklund luennoi aiheesta Arena-lavalla keskiviikkona 7.9. klo 14-15 ja lauantaina 10.9. klo 15-16. Lehdistötilaisuus toimittajille on 7.9. klo 15.30. 

Esillä kolme teemaa: Magia, Aito ja Turva 

Signals-näyttelyyn on rakennettu kolmeen teemaan liittyvät kolme erilaista visuaalista maailmaa, joissa avataan niihin liittyviä ajatuksia. 

”Magia-teemassa annetaan luovuuden kukkia ja venytetään perinteisen hyvän maun rajoja. Aito teemassa näkyvät puolestaan kädenjälki, käsityöt ja klassikot. Turva-teemassa ollaan tummempisävyisessä runsaassa pesässä, jossa on värikkäitä kiintopisteitä. Pihalla saa istahtaa ja nauttia viherkeitaamme tunnelmasta”, kertovat Björklund ja Collander.  

  • Signals-näyttely on avoinna Habitaressa koko tapahtuman ajan 7.–11.9.2022. 
  • Susanna Björklund luennoi aiheesta Arena-lavalla keskiviikkona 7.9. klo 14–15 ja lauantaina 10.9. klo 15–16 
  • Lehdistötilaisuus toimittajille on keskiviikkona 7.9. klo 15.30 Signals-näyttelyn luona, osasto 6b2 

Kuvia näyttelystä saatavilla viimeistään 8.9. Messukeskuksen mediapankissa (kuvaaja Martti Järvi): https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/Habitare/  

Videomateriaalia näyttelystä saatavilla n. kaksi viikkoa tapahtuman jälkeen mediapankista. 

AkkreditoiduHabitareen ennakkoon: www.messukeskus.com/akkreditointi  

Lisätietoja: 

Signals, Susanna Björklund,susanna@ennetool.com, puh. 050 077 0690 

Habitare, tiedottaja Marissa Rämänen, marissa.ramanen@messukeskus.com, puh. 044 046 7220 

Habitare 
Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 7.–11.9.2021. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren kansainvälinen ystävä on tänä vuonna Joseph Grima. |www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2022 

Kuva & Ääni 
Osittain samaan aikaan Habitaren kanssa järjestetään valo- ja videokuvaukseen sekä äänen tallentamiseen, muokkaamiseen ja jakamiseen keskittyvä Kuva & Ääni -tapahtuma 9.–11.9.2022. | kuvamessut.fi | #kuvajaääni 

 

Avainsanat

Kuvat

Signals Habitaressa vuonna 2019. Kuvaaja: Maija Astikainen
Signals Habitaressa vuonna 2019. Kuvaaja: Maija Astikainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Hammaslääkäripäivien näyttelyssä käsitellään alan teemoja aina rekrytoinnista hammaskirurgiaan – mukana myös ohjelmaa opiskelijoille5.10.2022 09:46:34 EEST | Tiedote

Suomen suurin hammaslääketieteen koulutustapahtuma ja näyttely, Hammaslääkäripäivät, järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.–11.11.2022. Virtuaaliluennot jatkuvat 12.11. Luento-ohjelman lisäksi Messukeskuksessa on esillä kattavasti alan yrityksiä ja toimijoita, joiden osastoilla voi tutustua uutuuksiin, tuotteisiin ja palveluihin. Hammaslääkäripäivien näyttely kutsuu myös verkostoitumaan yritysten ja kollegoiden kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme