Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tulossa ennätysmäärä Helsingin kaupungin tukemia lasten ja nuorten leirejä  

Jaa

Pandemia-aika on kutistanut lasten ja nuorten elämää, kun harrastusmahdollisuuksia on jouduttu karsimaan. Siksi erilaiset leirit ovat nyt supersuosittuja ja niihin osallistuu ennätysmäärä helsinkiläisiä lapsia ja nuoria. Nuorisojaosto myönsi 27.1.2022 kuluvan vuoden leiritoimintaan 630 000 euroa. Määräraha jaetaan 34 hakijan kesken.

Leiriavustusta myönnetään helsinkiläisille yhdistyksille, jotka järjestävät koulujen loma-aikoina nuorisojaoston määrittelemien kriteereiden mukaisia yö- ja päiväleirejä helsinkiläisille 7–16-vuotiaille lapsille ja nuorille.   

Leireille odotetaan tänä vuonna yli 13 000 lasta ja nuorta  
Nuorisojaosto päätti 27.1.2022 myöntää loma-aikojen leiriavustusta tänä vuonna 630 000 euroa 34 hakijan järjestämälle 447 päiväleirille ja 141 yöleirille.

Lapsia päiväleireille arvioidaan osallistuvan 9 121 ja yöleireille 4 177, eli yhteensä leiriavustuksella tuetuille leireille on osallistumassa tänä vuonna huikeat yli 13 000 helsinkiläistä lasta ja nuorta. 

"Loma-aikojen leirien monipuolinen tarjonta on ollut ennen pandemiaakin helsinkiläisille lapsille, nuorille ja perheille tärkeä asia. Helsingin kaupungin nuorisopalvelut tukee järjestöjen tärkeää leirityötä avustamisen ja tilojen tarjoamisen avulla. Pandemian aikana järjestöt ovat ylittäneet kaikki odotukset ja loma-aikojen leiriavustuksella tuettua toimintaa on tehty enemmän kuin koskaan", kertoo nuorisopalvelujen kumppanuuspäällikkö Markku Toivonen.  

 Samanlaista leirikautta kuin viime vuonna oli, ei ole nähty ennen pandemian puhkeamista. Päiväleirejä toteutettiin enemmän kuin koskaan ja yöleirien määrä oli toiseksi suurin. Leiriavustusta jaettiin viime vuonna yhtä paljon kuin tänä vuonna. 

- Lasten tarve leiritoiminnalle on selvästi kasvanut korona-aikana, kun yhdessä tekemistä on muuten ollut vähemmän. Koronaturvallisuudessa onnistuttiin myös hyvin. On tärkeää, että jatkamme leirien järjestämistä myös tänä vuonna, toteaa rehtori Kirsi Juntunen Taito Etelä-Suomi ry:stä.   

Leireillä voi esimerkiksi harrastaa taidetta ja kulttuuria, urheilla, retkeillä tai opetella vaikkapa animaatioiden tekoa. Valikoima on laaja. Leirejä pidetään nuorisopalvelujen tiloissa, järjestöjen omissa tiloissa ja muissa paikoissa, jotka sijaitsevat yleensä pääkaupunkiseudulla. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Markku Toivonen
kumppanuuspäällikkö, nuorisopalvelut
kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki

puh. 041 5121747, markku.toivonen@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme