Espoon kaupunki - Esbo stad

Tunne lastensuojelu -podcast avaa lastensuojelun ytimen

Jaa

Espoon kaupungin lastensuojelun uudessa Tunne lastensuojelu -podcastissa keskustellaan rohkeasti ja aidosti lastensuojelun herättämistä tunteista ja itse prosessista yhdessä lastensuojelun työntekijöiden, kokemusasiantuntijanuoren ja -vanhempien kanssa. Sarja sukeltaa syvälle lastensuojelun ytimeen ja käsittelee lastensuojelua häpeilemättä ja liikaa selittämättä. Podcast vastaa kysymykseen: Miltä lastensuojelu oikeasti tuntuu?

Tunne lastensuojelu -podcastissa kuljetaan pitkin lastensuojelun polkua lastensuojeluilmoituksen tulosta erilaisten lastensuojelun tukitoimien kautta siihen, kun lastensuojelun asiakkuus päättyy. Podcastin tavoitteena on tehdä espoolaista lastensuojelua tutummaksi kaikille, ei ainoastaan lastensuojelun kanssa tekemisissä oleville.

Nimensä mukaisesti podcastin punaisena lankana läpi keskustelujen kulkevat tunteet, joita lastensuojelu herättää niin asiakkaissa kuin työntekijöissä. Miltä nuoresta tuntuu, kun lastensuojeluilmoitus tulee? Entä miltä lastensuojelun asiakkuus ja tukitoimet tuntuvat, tai minkälaisia ajatuksia ja tunteita huostaanottoon ja sijoitukseen liittyy? Sarja kuljettaa kuulijan läpi koko lastensuojeluun liittyvän, joskus ristiriitaisenkin, tunneskaalan: osallisuuden ja yhdessä tekemisen, häpeän ja tuskan − ja toisaalta myös kiitollisuuden ja toiveikkuuden.

Muutoksia mielikuviin

Tunne lastensuojelu -podcast syntyi halusta vaikuttaa lastensuojelun negatiivisena ja yksipuolisenakin esitettyihin mielikuviin.

”Lähdimme Espoon lastensuojelussa toimivan, eri yksiköiden työntekijöistä koostuvan sometiimin kanssa suunnittelemaan lastensuojelulle podcast-sarjaa, koska halusimme lisätä tietoisuutta lastensuojelusta, ja kertoa espoolaisesta lastensuojelusta yleisesti. Podcast osoittautui erinomaiseksi keinoksi toteuttaa kaikki tämä yhdessä lastensuojelun kokeneiden nuorten ja aikuisten sekä lastensuojelun työntekijöiden kanssa”, lapsiperheiden erityispalvelujen asiantuntija Maija Haapala kertoo.

Espoon kaupungin lastensuojelun yhdeksänosaisen ”Tunne lastensuojelu”- podcastsarjan ensimmäinen jakso julkaistaan torstaina 26.8.2021 Espoon kaupungin Soundcloud- ja Spotify-tileillä. Jaksoja on kaikkiaan yhdeksän. Julkaisemme kaksi jaksoa viikossa.

”Kaikki jaksojen tekemiseen osallistuneet kokemusasiantuntijat ja työntekijät pitivät sarjan tekemistä todella positiivisena kokemuksena lievästä alkujännityksestä huolimatta. Uskomme, että sarja ei jää Espoon lastensuojelun viimeiseksi”, Haapala toteaa. ”Samalla toivomme, että myös muut kunnat ja lastensuojelun toimijat rohkaistuisivat tekemään lisää tällaisia avauksia lastensuojelun mielikuvien muuttamiseksi.”Avainsanat

Yhteyshenkilöt

lapsiperheiden erityispalvelujen asiantuntija Maija Haapala, p. 040 186 1936, maija.k.haapala@espoo.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tartunnanjäljityksen tilanne helpottanut Espoossa24.9.2021 16:00:10 EEST | Tiedote

Espoon tartunnanjäljityksen pitkäjänteisen työn ja saatujen lisäresurssien ansiosta viive tartunnanjäljityksessä on pienentynyt huomattavasti. Viimeisen viikon aikana sairastuneiden tartunnanjäljitys on pystytty aloittamaan pääsääntöisesti 1-2 vuorokauden kuluessa positiivisesta testituloksesta. Tavoittelemme edelleen aktiivisesti myös niitä sairastuneita, joiden positiivinen testitulos on saatu syyskuun alkupuolella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme