Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Tunneteatteri pistää metsän rokkaamaan

Jaa

Tunneteatterin Metsä rokkaa! -esityksessä tapahtuu kummia, kun lentokoneellinen rokkareita ja julkkiksia tekee pakkolaskun metsään. Helsingin työväenopiston ja Kehitysvammatuki 57 ry:n yhteisen teatteriryhmän esitys nähdään 25.4.–2.5. Opistotalossa Helsinginkadulla.

Tunneteatteri. Kuva: Jenni Granqvist
Tunneteatteri. Kuva: Jenni Granqvist

Työväenopiston ja Kehitysvammatuki 57 ry:n vekkaritoiminnan yhteinen Tunneteatteri esittää Metsä rokkaa! -esityksen Opistotalon juhlasalissa 25.4.–2.5.2019. Esityksen ovat ohjanneet Markku Ihamäki ja Hanna Häyhä

Metsä rokkaa! -esityksessä lentokoneellinen rokkareita ja julkkiksia tekee pakkolaskun metsään. Metsästä löytyy maaginen nuotio, jonka äärellä he kohtaavat jännittävät eläimet, peikot ja haltijat.

Mitä tapahtuu kun rokkarit ja eläimet kohtaavat toisensa? Syntyykö riita vai löytyykö yhteinen sävel?

Kaikki esityksen hahmot, kohtaukset ja tarinat ovat tunneteatterilaisten itse ideoimia. Myös esityksessä kuultava musiikki on ryhmäläisten itse valitsemaa.

Esitykset:

to 25.4. klo 12 (ensi-ilta)

la 27.4. klo 14

to 2.5. klo 12

Opistotalo, juhlasali, Helsinginkatu 26

Vapaa pääsy. Ei ennakkovarauksia. Esityksen kesto noin 40 min.

Tunneteatteri on työväenopiston ja Kehitysvammatuki 57 ry:n yhteinen teatteriryhmä, jossa on 15 osallistujaa ja kaksi vertaisryhmän vetäjää. Vertaisryhmän vetäjät vastaavat myös ryhmän ohjaamisesta. Ryhmässä toimii lisäksi taustatukityöntekijä sekä kolme vapaaehtoista taustatukihenkilöä.

Metsä rokkaa! on Tunneteatterin seitsemäs esitys ja ensimmäinen, jonka ryhmä on suunnitellut alusta loppuun itse.

Esiintyjät:

Jaana Vasenius, Ari Pesonen, Anu Kauppila, Timo Jäppinen, Joni Kaikko, Juha Salo, Joni Hämäläinen, Christa Torkkel, Joonas Laatikainen, Veli-Pekka Venho, Oona Karjalainen, Aarno Koivula, Jarmo Laamanen, Seppo Rapeli, Michael Rapp-Kaplan, Outi Kero, Jussi Broman, Milla Hilke, Janna Inkinen, Jenni Granqvist, Niina Laitila

Ohjaus: Markku Ihamäki ja Hanna Häyhä

Käsikirjoitus: Työryhmä

Lisätiedot:

Markku Ihamäki, ohjaaja

ihamaki.markku@gmail.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Tunneteatteri. Kuva: Jenni Granqvist
Tunneteatteri. Kuva: Jenni Granqvist
Lataa
Tunneteatteri. Kuva: Jenni Granqvist
Tunneteatteri. Kuva: Jenni Granqvist
Lataa
Tunneteatteri. Kuva: Jenni Granqvist
Tunneteatteri. Kuva: Jenni Granqvist
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 28.5.201924.5.2019 12:41:30 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 28. toukokuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Muun muassa seuraavat asiat ovat esityslistalla: Matkalippujen kustantaminen opiskelijoille osana toisen asteen maksuttomuuden kokeilua Lautakunnalle esitetään, että Helsingin kaupungin toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille hankitaan Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymältä AB-matkakortteja. Matkakortit hankintaan syksyksi 2019 opintonsa aloittaville opiskelijoille osana osittain maksuttoman toiseen asteen opiskelun kokeilua. Myönnettävä määräraha jakautuu seuraavasti: - ammatillinen koulutus noin 493 000 euroa (noin 3 600 opiskelijaa) - suomenkieliset lukiot noin 320 000 euroa (noin 2 330 opiskelijaa) - ruotsinkieliset lukiot noin 60 000 euroa (noin 405 opiskelijaa). Esitykset koulujen, päiväkotien ja leikkipuistojen hankesuunnitelmista Lautakunnalle esitetään muun muassa seuraavia hankesuunnitelmia: Kontulan

Ennakkotiedote kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielisen jaoston 14.5. kokouksesta10.5.2019 12:00:00 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu seuraavan kerran ensi tiistaina 14.5.2019. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Jaoston esityslistalla on mm. Jaostolle esitetään, että Lauttasaaren toisen suomenkielisen ala-asteen koulun toimipaikka tulee sijaitsemaan osoitteessa Vattuniemenkuja 4, 00210 Helsinki. Uuteen kouluun tulee noin 650 oppilaspaikkaa. Rakennus valmistuu tammikuussa 2020, ja uuden koulun toiminta käynnistyy 1.8.2020. Uuden rakennuksen myötä Lauttasaaressa tulee toimimaan yhden noin 1000 oppilaan koulun sijasta kaksi suomenkielistä ala-asteen koulua. Uusi koulu tukee Lauttasaaren koulupalvelujen saatavuutta ja lähikouluperiaatetta. https://www.hel.fi/static/public/hela/Kasvatus-_ja_koulutuslautakunnan_suomenkielinen_ja/Suomi/Esitys/2019/Kasko_2019-05-14_Skju_3_El/938AE5CF-F11A-CB1D-B542-6A9C32A00002/Lauttasaaressa_182020_aloittavan_uuden_suomenkieli.pdf Koko esitys Jaosto päättänee muuttaa Lauttas

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 7.5.20193.5.2019 12:23:59 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 7. toukokuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Muun muassa seuraavat asiat ovat esityslistalla: Vuoden 2019 talousarvion ensimmäinen toteutumisennuste Lautakunnalle esitetään tiedoksi vuoden 2019 talousarvion ensimmäinen toteutumisennuste. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla arvioidaan, että tuloja kertyy noin 4,8 miljoonaa euroa eli 8,4% enemmän kuin talousarviossa. Lisätulot kertyvät kaupungin saamista valtionavustuksista, muusta ulkopuolisesta rahoituksesta sekä kasvaneista varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista. Menoja ennakoidaan kertyvän 6,6 miljoonaa euroa eli 0,6% yli talousarvion. Menoylitys johtuu kaupungin saamista valtionavustuksista sekä muusta ulkopuolisesta rahoituksesta, joita ei ole pystytty huomioimaan talousarviossa. Ulkopuolisesta rahoituksesta johtuvan ylityspaineen arvioidaan olevan 8,6 miljoonaa euroa. Lisäksi ylityspainetta syntyy tehtäväk

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme