Torikorttelit / Helsingin Leijona OyTorikorttelit / Helsingin Leijona Oy

Tuomaan Markkinat kutsuu jouluntekijöitä

Jaa

Paikallisten ja matkailijoiden rakastama joulutori ihastuttaa jälleen Senaatintorilla 1.–22. joulukuuta. Tuomaan Markkinat on helsinkiläisen joulun sydän, josta haetaan etenkin joulun herkkuja ja laadukkaita artesaanituotteita. Myyntipaikkaa tämän vuoden joulutorilta voi hakea 2.9. asti.

Tuomaan Markkinat tunnetaan runsaasta ja monipuolisesta juoma- ja ruokatarjonnastaan. Kuva: Jussi Hellsten
Tuomaan Markkinat tunnetaan runsaasta ja monipuolisesta juoma- ja ruokatarjonnastaan. Kuva: Jussi Hellsten

Urbaani ja tunnelmallinen helsinkiläinen joulutori Tuomaan Markkinat rakentuu tuttuun tapaan joulukuuksi Helsingin historiallisen keskustan ytimeen Senaatintorille. Tuomaan Markkinat on erityisen tunnettu paitsi tunnelmastaan myös runsaasta juoma- ja ruokatarjonnasta, käsitöistä ja kädentaitojen ylläpitäjistä sekä vanhanajan karusellista ja joulupukista.

Joulutorilla vieraili viime vuonna kaikkiaan 350 000 kävijää. Tuomaan Markkinat kuuluu monen jouluperinteisiin, ja yhä useampi vierailee tapahtumassa useita kertoja. Erityisesti lapsiperheet ovat löytäneet tapahtuman.

Joulutorilla tekee kauppansa etenkin kotimainen käsityö ja laadukas artesaaniosaaminen. Tuomaan Markkinoilla on perinnekoristeiden, käsitöiden ja käyttöesineiden kädentaitajia, jotka valmistavat tuotteensa alusta asti itse: työskentelevät niiden parissa koko vuoden ja myyvät varastonsa loppuun Tuomaan Markkinoilla. Markkinoiden tärkeimpiä tehtäviä onkin kotimaisen osaamisen ja työn tukeminen. 

Tuomaan Markkinat haluaa kuuluttaa paikalle kädentaitajia, oman alansa ammattilaisia, jotka markkinoiden toisinaan ankarissakin sääoloissa pitävät mielialan korkealla ja levittävät joulumieltä edelleen. Myös toimijoilta, jota haluavat esitellä tuotteidensa valmistusta esimerkiksi työpajoin tai -näytöksin, toivotaan yhteydenottoja. Tänäkin vuonna markkinoiden myyjävalinnoissa suositaan kotimaisia mikroyrityksiä, jotka myyvät itse valmistamiaan kotimaista alkuperää olevia tuotteita – pääsääntöisesti suoraan asiakkaalle.

Lisäksi Ruokapihoille etsitään kunnianhimoisesti joulu- ja sesonkiruokaan ja niiden kehittämiseen suhtautuvia ruokatoimijoita. 

Myyjähaku on avoinna 2.9. asti. Hakuohjeet ja sähköinen hakulomake löytyvät Tuomaan Markkinoiden nettisivulta. Hakemuksen voi jättää sähköisesti tai toimittaa postitse.

Tuomaan Markkinat on osaltaan luomassa Helsingistä Euroopan kiinnostavinta joulukaupunkia. Tuomaan Markkinoita kehittää viereisten Torikortteleiden kehittämisestä vastaava kaupungin tytäryhtiö Helsingin Leijona Oy.

Tuomaan Markkinat Senaatintorilla 1.–22.12.2018
Avoinna arkisin klo 11–20, ja la–su 10–19

####

Lisätiedot:

www.tuomaanmarkkinat.fi
ww.torikorttelit.fi

Vastaava tuottaja Emma Lumme, 050 516 2733, emma.lumme@torikorttelit.fi

####

Tuomaan Markkinat Facebookissa
Tuomaan Markkinat Instagramissa: @tuomaanmarkkinat
#tuomaanmarkkinat
#helsinkichristmasmarket

Torikorttelit Facebookissa
Torikorttelit Instagramissa: @torikorttelit
#torikorttelit
#uusijoulukaupunki

Avainsanat

Kuvat

Tuomaan Markkinat tunnetaan runsaasta ja monipuolisesta juoma- ja ruokatarjonnastaan. Kuva: Jussi Hellsten
Tuomaan Markkinat tunnetaan runsaasta ja monipuolisesta juoma- ja ruokatarjonnastaan. Kuva: Jussi Hellsten
Lataa
Paikan päällä syötävät ja mukaan otettavat perinteiset jouluherkut ja leivonnaiset tekevät kauppansa Tuomaan Markkinoilla. Kuva: Jussi Hellsten
Paikan päällä syötävät ja mukaan otettavat perinteiset jouluherkut ja leivonnaiset tekevät kauppansa Tuomaan Markkinoilla. Kuva: Jussi Hellsten
Lataa
Tuomaan Markkinat on erityinen: Helsingin suurin ja vanhin ulkoilmassa järjestettävä joulutori. Kuva: Maija Astikainen
Tuomaan Markkinat on erityinen: Helsingin suurin ja vanhin ulkoilmassa järjestettävä joulutori. Kuva: Maija Astikainen
Lataa
Sisäänastuttavia  pääravintoloita on joulutorilla kaikkiaan kaksi, yksi kummallakin Ruokapihalla. Kuva: Jussi Hellsten
Sisäänastuttavia pääravintoloita on joulutorilla kaikkiaan kaksi, yksi kummallakin Ruokapihalla. Kuva: Jussi Hellsten
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Torikorttelit / Helsingin Leijona Oy
Torikorttelit / Helsingin Leijona Oy
Sofiankatu 4 /PL 4
00099 Helsingin kaupunki

http://www.torikorttelit.fi/

Tuomaan Markkinoiden koordinointi siirtyi vuonna 2014 Helsingin Leijona Oy:lle, joka vetää myös Torikorttelit-hanketta. Näiden kahden idyllisen alueen yhteys rakentaa Tuomiokirkon ja Kauppatorin väliin Helsingin uutta joulukaupunkia.

Tuomaan Markkinoiden uudistuneesta ilmeestä vastaa suunnittelija Linda Bergroth. Helsinkiläisyys nousee esiin muun muassa mökkien värityksessä, joka noudattelee ympäröivien rakennusten värimaailmaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Torikorttelit / Helsingin Leijona Oy

HELSINKILÄINEN, OMANNÄKÖINEN TYYLI VEI TUOMAAN MARKKINAT JOULUTORIEN KANSAINVÄLISEEN KÄRKEEN21.12.2018 14:24:16 EETTiedote

Huomenna lauantaina 22.12. sulkeutuva Tuomaan Markkinat sai ihmiset todella liikkeelle ja viettämään aikaa yhdessä ruoan ja ohjelman äärellä sekä saunassa. Helsinkiläiset viihtyvät joulutorilla kuin eurooppalaisilla ikään. Kansainvälinen media nosti Helsingin Euroopan kiinnostavimpien jouludestinaatioiden joukkoon, Tuomaan Markkinat veturinaan. Joulutorin tuotanto siirtyy ensi vuonna viereisten Torikortteleiden kehittämisestä vastaavalta Helsingin Leijona Oy:lta Helsingin tapahtumasäätiölle.

Tuomaan Markkinoilla ohjelmaa kaikenikäisille – joululaulukaraoke, vegekinkkubingo ja lastensirkus vievät joulun tunnelmaan21.11.2018 11:08:38 EETTiedote

Helsingin suurin ja kaunein joulutori Tuomaan Markkinat avautuu lauantaina 1. joulukuuta Senaatintorilla. Torilla viihdytään jouluisen ohjelman parissa. Kävijät pääsevät laulamaan joulukaraokea, nauttimaan bossa nova -joululauluista sirkus- ja leffaesityksistä sekä kisailemaan vegekinkkubingossa. Avajaisissa kuullaan tuttuun tapaan Kauneimpia joululauluja. Tuomaan Markkinat on avoinna päivittäin 22.12. asti.

Tuomaan Markkinat satsaa ruokaan, saunaan ja tapahtumiin1.11.2018 16:42:31 EETTiedote

Tuomaan Markkinat tuo 1.12. alkaen Senaatintorille kymmenen erilaista glögiä, joululaulukaraoken ja nuotiotulet. Joulutorilla saunotaan puusaunassa, hörpitään hehkuviiniä lavaohjelmasta nautiskellessa, viihdytään Ruokapihoilla 14 ruokatoimijan antimien äärellä, kieputaan karusellissa ja tehdään löytöjä Lahjakujien käsityökojuista. Senaatintorille katetaan kaunein, maukkain ja monipuolisin joulun kokemus, josta ei riemua ja antamisen iloa puutu.

TUOMAAN MARKKINOILTA HAETTIIN LAADUKASTA KOTIMAISTA KÄSITYÖTÄ JA VIIHDYTTIIN RUOAN JA JUOMAN ÄÄRELLÄ23.12.2017 07:30:00 EETTiedote

Kotimaisen käsityön suosio sekä sesonkiruoan ja juomien parissa viihtyminen vahvistuivat tänä vuonna Tuomaan Markkinoilla. Sekä paikalliset että matkailijat etsivät laadukasta, kotimaista ja käsintehtyä. Eilen Senaatintorilla päättyneet Tuomaan Markkinat ja viereiset Torikorttelit nousivat Helsingin joulun vetovoimaiseksi ja tunnelmalliseksi keskipisteeksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme