Helsingin tapahtumasäätiö

Tuomaan Markkinat tuo joulutunnelmaa Kauppatorille

Jaa

Tuomaan Markkinoita vietetään tänä vuonna poikkeuksellisesti Helsingin Kauppatorilla 27. marraskuuta alkaen. Torille ja Mantan patsaan ympäristöön levittäytyy yli 100 pientuottajaa ja ravintolatoimijaa.

Kuva: Jussi Hellsten
Kuva: Jussi Hellsten

Helsingin perinteikkäin ulkoilmassa järjestettävä joulutori Tuomaan Markkinat kokoaa jälleen yhteen noin 100 käsityöläistä ja pientuottajaa sekä 11 kahvila- ja ravintolatoimijaa. Senaatintorin valaisinremontin vuoksi markkinoita vietetään poikkeuksellisesti Kauppatorilla merellisessä tunnelmassa. 

Tuomaan Markkinat levittäytyy Kauppatorin lisäksi Kukkatorille Mantan patsaan ympärille. Markkinat käynnistyvät 27. marraskuuta yhtä aikaa Aleksanterinkadun joulukadun avajaisten kanssa ja päättyvät 22. joulukuuta. Jouluostoksille ja kauden ruokaherkkujen äärelle ehtii siis lähes kuukauden ajan joka päivä. 

Paikallisia lahjoja ja herkkuja joka makuun

Markkinoiden myyjäkattaus koostuu vastuullisia tuotteita tarjoavista pientuottajista ja paikallisista toimijoista. Joulupöytään on tarjolla muun muassa kotimaisia kalaherkkuja, hilloja ja sinappeja. Pukinkontiin sopivat esimerkiksi käsintehdyt makeiset, korut ja luonnonkosmetiikka sekä villasukat, myssyt ja muut lämmikkeet. 

Tuomaan Markkinoiden ruokatarjonnassa huomioidaan luomu- ja lähiruoan lisäksi kasvis- ja vegaaniruokavaliot, ja annoksia voi noutaa myös mukaan otettavaksi. Omat jouluherkkunsa markkinoille tuovat muun muassa käsintehtyjä glögejä tarjoileva cocktailbaari Runar, Kasarmitorin kesäterassin hitiksi noussut Baobao jouluvivahteilla, Puumalassa juustoleipänsä valmistava Haapasalon Hatsapuri sekä ravintola Nolla, joka ei tuota toiminnassaan lainkaan jätettä.

Karuselli ja Joulumysteeri koko perheelle

Lapsiperheitä ilahduttavat joulutorin sydämenä toimiva perinteinen karuselli sekä uusi, 5–10-vuotiaille suunnattu Joulumysteeri-mobiilipeli. Tuomaan Markkinoiden sivujen kautta pelattava peli tutustuttaa hauskalla tavalla Helsingin joulun historiaan ja pääkaupungin historialliseen keskustaan. Kauppatorin ympäristössä pelattava mobiilipeli toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa. Sekä karuselli että Joulumysteeri ovat maksuttomia. 

Joulutunnelmaa vastuullisesti ja turvallisesti

Tuomaan Markkinat on vastuullinen joulutapahtuma, jonka ympäristövaikutuksia arvioidaan Ekokompassi-sertifikaatin avulla. Markkinoiden ravintolatoiminnassa käytetään vain biohajoavia astioita, ja markkinoilla kiinnitetään huomiota jätteiden määrän minimoimiseen ja niiden lajitteluun. Myyntimökit lämpenevät ja karuselli pyörii uusiutuvalla energialla. 

Tuomaan Markkinoilla kiinnitetään erityistä huomiota myös koronaturvallisuuteen. Markkina-alue on suunniteltu mahdollisimman väljäksi, ja asiakkaiden toivotaan hyödyntävän markkinoiden laajat aukioloajat kokonaisuudessaan. Lisäksi hygieniaan ja siivoukseen kiinnitetään erityistä huomioita. 

Tuomaan Markkinat on avoinna Helsingin Kauppatorilla 27.11.–22.12.2021 ma–to klo 11–19 ja pe–su klo 11–20. Itsenäisyyspäivänä 6.12. poikkeusaukioloajat klo 11–16. Markkinoille on vapaa pääsy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Laura Gottleben, laura.gottleben@eventshelsinki.fi, puh. 050 468 7243

Vastaava tuottaja Marianne Saukkonen, marianne.saukkonen@eventshelsinki.fi, puh. 040 334 7148

Kuvat

Kuva: Jussi Hellsten
Kuva: Jussi Hellsten
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin tapahtumasäätiö
Helsingin tapahtumasäätiö
Kaasutehtaankatu 1
00540 Helsinki

https://eventshelsinki.fi/

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita. Tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Helsinki-päivänä illallistetaan yhdessä ja nautitaan kaupunginosakeikoista ympäri Helsinkiä31.5.2022 09:58:00 EEST | Tiedote

Helsinki-päivän juhlinta levittäytyy tänä vuonna koko viikonlopulle 11.–12. kesäkuuta. Lauantaina katetaan Illallinen taivaan alle, ja sunnuntaina kulttuurikeskusten pihat täyttyvät kaupunginosakeikoista. Espan lavan valtaa monimuotoinen kattaus outsider-taidetta. Lisäksi nautitaan aamukahveista kaupungintalolla ja jaetaan mitaleja, palkintoja ja tunnustuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme