Torikorttelit / Helsingin Leijona OyTorikorttelit / Helsingin Leijona Oy

TUOMAAN MARKKINOILTA HAETTIIN LAADUKASTA KOTIMAISTA KÄSITYÖTÄ JA VIIHDYTTIIN RUOAN JA JUOMAN ÄÄRELLÄ

Jaa

Kotimaisen käsityön suosio sekä sesonkiruoan ja juomien parissa viihtyminen vahvistuivat tänä vuonna Tuomaan Markkinoilla. Sekä paikalliset että matkailijat etsivät laadukasta, kotimaista ja käsintehtyä. Eilen Senaatintorilla päättyneet Tuomaan Markkinat ja viereiset Torikorttelit nousivat Helsingin joulun vetovoimaiseksi ja tunnelmalliseksi keskipisteeksi.

Tuomaan Markkinat Senaatintorilla. Kuva: Jussi Hellsten
Tuomaan Markkinat Senaatintorilla. Kuva: Jussi Hellsten

Helsinkiläisten jouluperinteeksi vakiintuneelle Helsingin suurimmalle ja vanhimmalle joulutorille saavuttiin tänä vuonna ostamaan etenkin kotimaista käsityötä ja laadukasta artesaaniosaamista. Kuusi käsityöläistä myi tuotteensa loppuun kesken markkinoiden ja aloitti joululomansa aikaistetusti.

– Sekä paikalliset että matkailijat etsivät laatua ja kotimaisia tuotteita. Se on yleinen trendi, joka on vahvistunut vuoden kuluessa. Ero edellisiin vuosiin on selvä, sanoo myyntiään aikaisemmista vuosista kasvattanut joulutorikonkari, puuseppä Anders Eklund.

– Ensimmäisenä tulee kysymys ’onko tämä tehty Suomessa’, sitten perään ’oletko tehnyt tämän itse’. Silminnähden vastauksesta ilahtuen asiakas alkaa valita tuotteita ja kysellä materiaaleista, mikä on luonnonmateriaaleja käyttävälle käsityöläiselle ihan parasta. Se, että teen koristeet itse, vaikuttaa ilman muuta ostopäätökseen, sanoo ensimmäistä kertaa Tuomaan Markkinoilla joulukoristeita ja sisustustuotteita myynyt lappeenrantalainen Minna Hakala.

Joulukaupassa yritysten, myös pienten, vastuullisuus on yhä tärkeämpää ja vaikuttaa suoraan ostopäätökseen.

– Esimerkiksi WWF-yhteistyötuotteitamme, joista menee kolme euroa suoraan arktisen alueen suojelulle, tullaan varta vasten hakemaan, Rasmus Tikkanen Villawoolilta kertoo.

Helsinki on todellinen joulukaupunki

Kolmen viikon ajan Senaatintorilla kuhissut joulutori Tuomaan Markkinat keräsi yhtä paljon kävijöitä kuin viime vuonna, 350 000. Karusellin ohella Ruokapihat houkuttelivat ennätyksellisen paljon ihmisiä nauttimaan sesongin herkuista ja viihtymään glögimukillisten ääreen. Ensi kertaa Tuomaan Markkinoille tuotu joulusauna sai innostuneen vastaanoton, ja kaikkiaan yli 600 saunojaa 30 eri maasta löylytteli aiemmilta vuosilta Torikortteleista, kaupungintalon sisäpihalta, tutussa puulämmitteisessä saunamökissä. Uteliaita ja ilahtuneita kävi paikalla sitäkin enemmän. Saunan sanottiin sopivan erinomaisen hyvin helsinkiläiselle joulutorille.

Etenkin itsenäisyyspäivänä koko historiallisen keskustan alue veti ennätysmäärän ihmisiä ihastelemaan valaistua ja satavuotiaan Suomen itsenäisyyttä juhlivaa Helsinkiä.

- Olemme tänä vuonna saaneet poikkeuksellisen paljon palautetta joulutorin kauneudesta ja tunnelmasta. Palaute on kaiken kaikkiaan ollut todella positiivista, etenkin valaistusta on kiitelty, Tuomaan Markkinoiden vastaava tuottaja Isabella Rossi sanoo.

Helsingin historiallinen keskusta ja Senaatintorin Tuomaan Markkinat olivat tänä jouluna Helsingin joulun keskipiste. Vanha keskusta on nyt remontoitu, kunnossa ja erityisen kaunis. Tuomaan Markkinat on vakiinnuttanut paikkansa Helsingin joulussa ja monen helsinkiläisen jouluperinteenä. Jokainen on voinut löytää joulutorilta juuri oman viehättävän palansa: toiselle se on käsityöläisten tuotteiden ostamista tai glögin siemailua Ruokapihalla; toiselle karusellikierros, kuoroesityksestä nauttiminen tai löylyt joulusaunan lämmössä.

Torikorttelit, Tuomaan Markkinoiden tunnelman jatkeena, herättävät arkkitehtonisine helmineen, persoonallisine putiikkeineen ja kiiteltyine ravintoloineen ihastusta ja ylpeyttä paikallisissa.

Helsingin joulun ilosanoma levisi kansainvälisen median ansiosta laajalle: Helsingin joulu sai liikkeelle toimittajia ja vaikuttajaviestijöitä mm. Kiinasta, Taiwanista, Venäjältä, Italiasta ja Ranskasta. Kaunis, ainutlaatuinen kontrastien kaupunki todella on vetovoimainen talvisesongin matkakohde.  


Tuomaan Markkinat -faktaa

  • Helsingin vanhin ja suurin ulkoilmassa järjestettävä joulutori
  • Tänä vuonna yhteensä 133 mökkiä
  • Siirtynyt Esplanadin puistosta Senaatintorille vuonna 2011 ja tapahtuman kävijämäärä on tuplaantunut vuodesta 2014 vuoteen 2017
  • Tuomaan Markkinoilla vieraili tänä vuonna 350 000 kävijää
  • Tuomaan Markkinoita tuottaa Helsingin Leijona Oy, joka vetää myös historiallisen keskustan Torikorttelit-kiinteistökehityshanketta

####

Lisätiedot:

www.tuomaanmarkkinat.fi
www.torikorttelit.fi
Tuomaan Markkinat -video (tuotanto: Veli Creative)
Pressimateriaali
- Vastaava tuottaja Isabella Rossi, isabella.rossi@torikorttelit.fi, 050 544 3212, viestintäpäällikkö Sanna Paakkanen, sanna.paakkanen@torikorttelit.fi, 050 359 5972

####

Tuomaan Markkinat Facebookissa
Tuomaan Markkinat Instagramissa: @tuomaanmarkkinat
#helsinkichristmasmarket
#tuomaanmarkkinat

Torikorttelit Facebookissa
Torikorttelit Instagramissa: @torikorttelit
#torikorttelit
#uusijoulukaupunki

Avainsanat

Kuvat

Tuomaan Markkinat Senaatintorilla. Kuva: Jussi Hellsten
Tuomaan Markkinat Senaatintorilla. Kuva: Jussi Hellsten
Lataa
Kotimainen käsityö on kysyttyä. Kuva: Jussi Hellsten
Kotimainen käsityö on kysyttyä. Kuva: Jussi Hellsten
Lataa
Tuomaan Markkinoiden saunapihalla viihdyttiin virvokkeiden äärellä. Kuva: Jussi Hellsten
Tuomaan Markkinoiden saunapihalla viihdyttiin virvokkeiden äärellä. Kuva: Jussi Hellsten
Lataa
Ravintolat Kolmon3n ja Restaurant Grön olivat suosittuja viihtymisen paikkoja. Kuva: Jussi Hellsten
Ravintolat Kolmon3n ja Restaurant Grön olivat suosittuja viihtymisen paikkoja. Kuva: Jussi Hellsten
Lataa
Tuomaan Markkinoiden saunapihalla vilvoteltiin Tuomiokirkko-näkymin. Kuva: Jussi Hellsten
Tuomaan Markkinoiden saunapihalla vilvoteltiin Tuomiokirkko-näkymin. Kuva: Jussi Hellsten
Lataa
Ruokapihoja ympäröi kaikkiaan 13 ravintolaa ja ruoka-
 sekä glögikioskia. Kuva: Jussi Hellsten
Ruokapihoja ympäröi kaikkiaan 13 ravintolaa ja ruoka- sekä glögikioskia. Kuva: Jussi Hellsten
Lataa
Torikorttelit ja Tuomaan Markkinat muodostavat Helsingin joulun tunnelmallisimman näyttämön. Kuva: Jussi Hellsten
Torikorttelit ja Tuomaan Markkinat muodostavat Helsingin joulun tunnelmallisimman näyttämön. Kuva: Jussi Hellsten
Lataa
Joulukadun tunnelma jatkuu Torikortteleihin. Kuva: Jussi Hellsten
Joulukadun tunnelma jatkuu Torikortteleihin. Kuva: Jussi Hellsten
Lataa
Maksuton hollantilaiskaruselli ilahdutti niin lapsia kuin vanhempia. Kuva: Jussi Hellsten
Maksuton hollantilaiskaruselli ilahdutti niin lapsia kuin vanhempia. Kuva: Jussi Hellsten
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Torikorttelit / Helsingin Leijona Oy
Torikorttelit / Helsingin Leijona Oy
Sofiankatu 4 /PL 4
00099 Helsingin kaupunki

http://www.torikorttelit.fi/

Tuomaan Markkinoiden koordinointi siirtyi vuonna 2014 Helsingin Leijona Oy:lle, joka vetää myös Torikorttelit-hanketta. Näiden kahden idyllisen alueen yhteys rakentaa Tuomiokirkon ja Kauppatorin väliin Helsingin uutta joulukaupunkia.

Tuomaan Markkinoiden vuonna 2014 uudistuneesta ilmeestä vastaa suunnittelija Linda Bergroth. Helsinkiläisyys nousee esiin muun muassa mökkien värityksessä, joka noudattelee ympäröivien rakennusten värimaailmaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Torikorttelit / Helsingin Leijona Oy

HELSINKILÄINEN, OMANNÄKÖINEN TYYLI VEI TUOMAAN MARKKINAT JOULUTORIEN KANSAINVÄLISEEN KÄRKEEN21.12.2018 14:24Tiedote

Huomenna lauantaina 22.12. sulkeutuva Tuomaan Markkinat sai ihmiset todella liikkeelle ja viettämään aikaa yhdessä ruoan ja ohjelman äärellä sekä saunassa. Helsinkiläiset viihtyvät joulutorilla kuin eurooppalaisilla ikään. Kansainvälinen media nosti Helsingin Euroopan kiinnostavimpien jouludestinaatioiden joukkoon, Tuomaan Markkinat veturinaan. Joulutorin tuotanto siirtyy ensi vuonna viereisten Torikortteleiden kehittämisestä vastaavalta Helsingin Leijona Oy:lta Helsingin tapahtumasäätiölle.

Tuomaan Markkinoilla ohjelmaa kaikenikäisille – joululaulukaraoke, vegekinkkubingo ja lastensirkus vievät joulun tunnelmaan21.11.2018 11:08Tiedote

Helsingin suurin ja kaunein joulutori Tuomaan Markkinat avautuu lauantaina 1. joulukuuta Senaatintorilla. Torilla viihdytään jouluisen ohjelman parissa. Kävijät pääsevät laulamaan joulukaraokea, nauttimaan bossa nova -joululauluista sirkus- ja leffaesityksistä sekä kisailemaan vegekinkkubingossa. Avajaisissa kuullaan tuttuun tapaan Kauneimpia joululauluja. Tuomaan Markkinat on avoinna päivittäin 22.12. asti.

Tuomaan Markkinat satsaa ruokaan, saunaan ja tapahtumiin1.11.2018 16:42Tiedote

Tuomaan Markkinat tuo 1.12. alkaen Senaatintorille kymmenen erilaista glögiä, joululaulukaraoken ja nuotiotulet. Joulutorilla saunotaan puusaunassa, hörpitään hehkuviiniä lavaohjelmasta nautiskellessa, viihdytään Ruokapihoilla 14 ruokatoimijan antimien äärellä, kieputaan karusellissa ja tehdään löytöjä Lahjakujien käsityökojuista. Senaatintorille katetaan kaunein, maukkain ja monipuolisin joulun kokemus, josta ei riemua ja antamisen iloa puutu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme