Suomen Lakimiesliitto - Finlands Juristförbund ry

Tuomioistuinviraston perustaminen on tärkein oikeuspoliittinen päätös vuosikymmeniin

Jaa

Suomen Lakimiesliiton hallituksen puheenjohtaja Antero Rytkölä on erittäin tyytyväinen siihen, että Suomeen perustetaan tuomioistuinvirasto. Oikeusministeri Antti Häkkänen kertoi viraston perustamisesta XLV Lakimiespäivän puheenvuorossaan aamulla Finlandia-talossa.

"Tämä on todella tärkeä asia tuomioistuinlaitoksen riippumattomuuden ja tuomioistuinten toiminnan kehittämisen kannalta. Kyseessä on viime vuosikymmenten tärkein oikeuspoliittinen päätös", Rytkölä sanoo.

Lakimiesliitto on jo pitkään pitänyt esillä tuomioistuinlaitoksen toiminnan kehittämiseen ja organisointiin keskittyvän viraston perustamisen tarvetta. "Lakimieskunta on seissyt käytännössä yksimielisenä hankkeen takana. On tärkeää, että meidän ääntämme on kuunneltu ja poliittinen tahtotila perustamishankkeen toteuttamiseksi on vihdoin löytynyt. Tulemme tukemaan kaikin tavoin hankkeen maaliin viemistä", Antero Rytkölä kertoo.

Rytkölä pitää ensiarvoisen tärkeänä, että virastolle turvataan riittävä rahoitus, jotta se pystyy toteuttamaan tehtäväänsä tuomioistuinlaitoksen toiminnan kehittäjänä ja tehostajana. "Riittävästi rahoitettuna ja järkevästi organisoituna uskon, että virasto maksaa itsensä takaisin tuomioistuinlaitoksen tuottavuuden kasvuna jo melko nopeasti. Tämä on tärkeä investointi oikeusturvaan."

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja Antero Rytkölä, 050 303 9104, antero.rytkola@lakimiesliitto.fi

Viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Mikko Salo, 041 458 0033, mikko.salo@lakimiesliitto.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lakimiesliitto - Finlands Juristförbund ry
Suomen Lakimiesliitto - Finlands Juristförbund ry
Uudenmaankatu 4-6 B
00120 Helsinki

041 458 0033http://www.lakimiesliitto.fi/

Lakimiesliitto on vuonna 1944 perustettu kaikkien lakimiesten etu- ja palvelujärjestö sekä yhteiskunnallinen vaikuttaja. Jäseniä on yli 15500, eli noin 75 % suomalaisista juristeista. Liitto on yksi Akavan perustajajärjestöistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lakimiesliitto - Finlands Juristförbund ry

Tervetuloa XLV Lakimiespäivään Finlandia-talossa perjantaina 6.10.2017 - puhuja- ja medialounas klo 12:303.10.2017 14:36Tiedote

Suomi100-juhlavuoden viralliseen ohjelmaan kuuluva XLV Lakimiespäivä tuo perjantaina 6.10. Finlandia-talon lavalle oikeuselämän ja yhteiskunnallisen keskustelun ykkösvaikuttajia. Lähes 1500 osallistujaa tekee Lakimiespäivästä vuoden suurimman oikeudellisen tapahtuman. Puhujina tapahtumassa mm. Alexander Stubb, Antti Häkkänen, Timo Esko, Pauliine Koskelo, Jorma Uotinen ja Raija Toiviainen.

Oikeudenhoito on yhteiskunnan ydintehtävä, ruuhkien purkamiseen pitää panostaa31.8.2017 10:45Tiedote

Lakimiesliiton hallituksen puheenjohtaja Antero Rytkölällä on selkeä mielipide oikeudenhoitoon ja turvallisuuteen tehtävien satsauksien tarpeellisuudesta. ”Varsinkin näinä aikoina oikeudenmukaisuuteen tulee yhteiskunnassamme panostaa. Kun oikeuslaitoksessa tulee ruuhkia, ne pitää purkaa. Nykytilanteessa hallituksen tulee osoittaa hallinto-oikeuksille ja korkeimmalle hallinto-oikeudelle riittävät resurssit ulkomaalaisasioiden käsittelyyn. Se on koko suomalaisen yhteiskunnan etu.”