Tuomioistuinvirasto

Tuomioistuinviraston strategia: Laadukkaan lainkäytön mahdollistaja

Jaa

Tuomioistuinvirasto on työstänyt historiansa ensimmäistä strategiaa vuoden 2021 aikana yhteistyössä HAUS kehittämiskeskus Oy:n, oman henkilökuntansa sekä tuomioistuinten ja sidosryhmien edustajien kanssa. Valtiokonttori on myöntänyt hankkeeseen Kaiku-kehittämisrahaa.

Strategia on nyt valmis julkaistavaksi ja otettavaksi käyttöön. Strategia rakentuu kolmesta osasta: tarkoituksesta, tavoitteista sekä teemoista. Nämä elementit on työstetty useissa työpajoissa viime kevään ja kesän aikana. Seuraavaksi työ jatkuu toimenpiteiden suunnittelulla ja toteutuksella viraston sisällä.

Strategiassa tarkoitus tiivistää Tuomioistuinviraston perustehtävän ja olemassaolon tarkoituksen:

Tuomioistuimia varten − laadukkaan lainkäytön mahdollistaja.

Tavoitteet taas syventävät tarkoitusta ja jakavat sen eri osa-alueisiin.

Teemat nostavat esille Tuomioistuinviraston tehtäviä ja sen tavoitetilan, johon niiden sisällä pyritään.

Katso koko strategia.

Vaikuttava viestintä

Yhtenä strategian teemana on vaikuttava viestintä. Tuomioistuinviraston tavoitteena on viestinnän keinoin muun muassa lisätä tietoisuutta Tuomioistuinviraston ja tuomioistuinten toiminnasta.

Tähän teemaan liittyen tänään on avattu Tuomioistuinvirastolle uusi sosiaalisen median YouTube-kanavan, jonka kautta on tarkoitus jakaa videoita sekä tehdä Tuomioistuinvirastoa ja tuomioistuinten työtä tunnetummaksi.

Katso Tuomioistuinviraston ensimmäiset videot YouTube-kanavalta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ylijohtaja Riku Jaakkola, puh. 029 565 0513, etunimi.p.sukunimi@oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Tuomioistuinvirasto
Tuomioistuinvirasto
PL 100/PB 100
00085 Tuomioistuinvirasto/Domstolsverket

0295650500http://www.tuomioistuinvirasto.fi

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on it­se­näi­nen kes­kus­vi­ras­to, joka pal­ve­lee koko tuo­miois­tuin­lai­tos­ta. Tuo­miois­tuin­vi­ras­to toi­mii oi­keus­mi­nis­te­riön hal­lin­no­na­lal­la.

Vi­ras­ton teh­tä­vä­nä on huo­leh­tia sii­tä, että tuo­miois­tui­met ky­ke­ne­vät käyt­tä­mään tuo­mio­val­taa laa­duk­kaas­ti ja että tuo­miois­tuin­ten hal­lin­to on te­hok­kaas­ti ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti jär­jes­tet­ty.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuomioistuinvirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme