Aviador Kustannus

Tuore suomen- ja espanjankielinen runokokoelma julkaistaan Naantalin Runosaari-festivaaleilla

Jaa

Katariina Vuorisen viides runokokoelma on aistien todellisuutta ylistävä vaellus, joka kutoo yhteen ihmisen, taivaan ja luonnonvoimat. Teos julkaistaan Runosaari-festivaaleilla, jotka järjestetään Naantalissa Livonsaaren, Palvan ja Velkuanmaan saarilla 20. – 23.7.2022.

Katariina Vuorisen kuva © Garbis Sarafian
Katariina Vuorisen kuva © Garbis Sarafian

Katariina Vuorisen runokokoelma Myöhempien kesien jumalat, Los dioses de los veranos ulteriores on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Viidennessä runokokoelmassaan Katariina Vuorinen (s. 1976) kutoo yhteen ihmisen, luonnonvoimat ja kaiken yllä valvovan taivaan Andien ikiaikaisissa maisemissa. Pitkät, eeppiset runot vertautuvat vääjäämättömyydessään kaukana siintävään horisonttiin, jota kohti peloton matkaaja kulkee – tai Tyynenmeren hitaisiin, loputtomiin aaltoihin, jotka luovat levollisen rytmin aistien todellisuutta ylistävään vaellukseen.

Voimallisten näkyjen, rytmin ja mielen liikkeiden tarkentamisen taiturina tunnettu Katariina Vuorinen debytoi runoilijana jo 15-vuotiaana. Esikoisteoksesta Edith suuteli minua unessa (2001) alkaen hänen teoksensa ovat saaneet kiittävän vastaanoton. Vuorisen runoja on käännetty 14 kielelle.

Espanjan kieli on Vuoriselle erityisen merkityksellinen, mitä ilmentää tämän Myöhempien kesien jumalat -kokoelman julkaiseminen samoissa kansissa kaksikielisenä: suomeksi ja espanjaksi. Suomennos on Zoila Forssin käsialaa.

”Maaliskuussa 2020 jäin Chileen, kun pandemia sulki rajat ja perui lennot. Asuin kolme kuukautta teltassa Andien helmoissa kaukana kaikesta, kuljin vuorilla, kokkasin avotulella ja kylvin joessa. Kirjoitin käsin ja silloin kun sain sähköä tietokoneeseen. Ensimmäinen runo teokseen oli syntynyt jo puolitoista vuotta aiemmin Meksikossa, kun Chile alkoi kutsua minua takaisin luokseen vuosia ensivisiittini, Temucossa tekemäni työharjoittelun jälkeen. Sen jälkeen olen palannut maahan yhä uudestaan, ja osa sydämestäni on aina siellä.”

”Olin on elänyt monta vuotta nomadina ympäri maailmaa, kun vuonna 2018 löysin maagisen saaren Velkuanmaasta, ja tiesin heti paikan kutsuvan runofestivaalia saaristoon. Nyt tämä unelmani toteutuu Runosaaressa.”

Runosaari on vuosittain järjestettävä poikkitaiteellinen runousfestivaali, joka on syntynyt runoilija Katariina Vuorisen unelmasta hänen löydettyään nomadivuosiensa keskeltä maagisen Velkuanmaan saaren. Festivaali kokoaa Naantalin saaristoon joukon valovoimaisia ja monialaisia taiteen tekijöitä.

Festivaali järjestetään toista kertaa Livonsaaren, Palvan ja Velkuanmaan saarissa 20.–23.7.2022.

VUORINEN, KATARIINA: Myöhempien kesien jumalat, Los dioses de los veranos ulteriores
160 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523810860
Ilmestymisaika: Heinäkuu 2022

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse.

Runosaari-festivaalia koskevat tiedustelut voi esittää kirjailija, festivaalin järjestäjä Katariina Vuoriselle (katariina.vuorinen@gmail.com, puh. 040 551 5742). Ajanmukaiseksi päivitettävä tieto tapahtumasta löytyy myös osoitteesta runosaari.net. Yhteydenotot ja lisätiedot: runosaari@gmail.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Katariina Vuorisen kuva © Garbis Sarafian
Katariina Vuorisen kuva © Garbis Sarafian
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme