Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutti

Tuplanäyttely Skin-Deep käsittelee seksuaalisuutta, aistikkuutta ja identiteettiä

Jaa
Skin-Deep koostuu kahdesta valokuvanäyttelystä: Toni Kitin The Persistence Of Plastic ja Jaana Pirskasen sekä Vilma Rimpelän Aistikkaat ovat osa Pride in London 2019 -festivaalia.

The Persistence Of Plastic on taiteilija Toni Kitin omaelämäkerrallinen näyttely sairauden jäljistä. Kitti sai AIDS- ja Kaposin sarkooma-diagnoosit vuonna 2012, vaikkei edes tiennyt olevansa HIV-positiivinen. Kitti selviytyi, ja käsittelee nyt taiteessaan hiviä ja aidsia, sekä häpeän ja hyväksymisen kokemuksia. Muovi on Kitille pakkomielle, sillä se ei ikinä kuole tai katoa.

“Näyttelyn keskeinen viesti on, että häpeästä voi selviytyä. Muovisaaste ja se, mitä muovi tekee luonnolle, on järkyttävää ja häpeällistä. Minä kuitenkin rakastan muovia”, sanoo Kitti. 

Aistikkaat on yhteisötaideprojekti, jonka tarkoitus on edistää yli 60-vuotiaiden näkyvyyttä. Projekti juhlistaa kehopositiivisuutta, sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuutta sekä ilmaisunvapautta. Näyttelyn valokuvat ja videot ovat peräisin työpajoista, joissa yli 60-vuotiaita rohkaistiin tutkiskelemaan ja luomaan turvallisessa ympäristössä oma drag- sekä burleskihahmonsa. Työpajat pidettiin syksyllä 2018 Lontoossa ja Helsingissä, ja ne ohjasi Theodora Rex/Magnus Love, eli psykologi Jaana Pirskanen. Työpajat dokumentoi valokuvaaja Vilma Rimpelä.

“Tapa olla aistikas ja seksuaalinen on jokaiselle erilainen. Aistikkuus ei välttämättä tarkoita, että ollaan alasti. Kuvassa voi esiintyä hyvin rohkeasti tai pornografisesti, mutta siinä voi olla myös vaatetettu niin, ettei paljasta ihoa näy senttiäkään”, sanoo Pirskanen.

"Suomen Lontoon-instituutti on ylpeänä mukana tukemassa monipuolista ja moni-ilmeistä itseilmaisua pride-hengessä. Kitin, Pirskasen ja Rimpelän ennakkoluulottomat lähestymistavat kahdesta hyvin erilaisesta, mutta yhtä arvokkaasta näkökulmasta heijastavat  hyvin instituutin arvoja ", toteaa instituutin taide- ja kulttuuriohjelman päällikkö Jaakko Nousiainen

Skin-Deep
Copeland Gallery
Unit 9I, Copeland Park, 133, Copeland Rd
Lontoo SE15 3SN

28.6.–1.7.2019 kello 12–20, 2.7.2019 kello 12–17.
Vapaa pääsy. Osana Pride in London -festivaalin ohjelmistoa.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaakko Nousiainen
Taide- ja kulttuuriohjelman päällikkö
Suomen Lontoon-instituutti
+447711004801
jaakko.nousiainen@fininst.uk

Tietoja julkaisijasta

Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutti
Unit 1, 3 York Way
N1C 4AE London

(+44) 020 3764 5090http://www.fininst.uk/

Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutti on Lontoossa sijaitseva yksityinen, voittoa tavoittelematon säätiö. Tehtävämme on tunnistaa yhteiskunnan uudistamiseen vaikuttavia tekijöitä Suomessa, Britanniassa ja Irlannissa sekä tukea myönteistä yhteiskunnallista muutosta. Rohkaisemme poikkitieteellistä ja rajoja rikkovaa yhteistyötä luomalla uusia verkostoja ja kumppanuuksia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutti

A I S T I T / coming to our senses bjuder in att utforska komplexiteten i våra sinnesförnimmelser med utställningar i fem europeiska städer under 2021–2022.28.1.2021 11:00:00 EET | Tiedote

Finlands kulturinstitut i Beneluxländerna, Frankrike, Tyskland samt Storbritannien och Irland kan härmed stolt presentera ett projekt där de har bjudit in bildkonstnären Hans Rosenström och kuratorn och koreografen Satu Herrala för att reflektera kring ämnet sinnen (”aistit” på finska) och deras fysiska, politiska och tekniska dimensioner i dag. Genom att föra samman ett flertal bild- och scenkonstnärer från olika geografiska områden presenterar A I S T I T / coming to our senses en bräcklig men sammankopplad värld full av nyanser.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye