SDP EDUSKUNTA

Tuppurainen iloitsee: Oulun lapset jälleen samalle viivalle muiden kanssa

Jaa

Rinteen hallitus esittää lasten varhaiskasvatuksen rajauksen poistoa 1.8.2020 alkaen. Samalla varhaiskasvatuksen suhdeluku paranee yli 3-vuotiaiden osalta yhden suhde seitsemään. Peruspalveluiden valtionosuuteen ehdotetaan näiden toimien johdosta 13,8 miljoonan euron lisäystä vuonna 2020.

- Meillä Oulussa on erityistä syytä iloon. Suurista kaupungeista ainoana Oulu päätti viime hallituskaudella toteuttaa silloisen hallituksen ajamat varhaiskasvatuksen leikkaukset. Nyt Rinteen hallituksen esitys tuo oululaislapset samalle viivalle muiden suurten kaupunkien lasten kanssa. Tämä on merkittävä satsaus ja linjanveto lasten alueelliselle tasa-arvolle, toteaa oululainen ministeri Tytti Tuppurainen.

- Osaamisen, sivistyksen ja innovaatioiden ministerityöryhmän jäsenenä minulle on erityisen mieluisaa, että vihdoin Suomessa panostetaan jälleen osaamiseen, myös aivan opintaipaleen alkumetreillä, Tuppurainen toteaa.

Erityisen tervetullut on myös ammatillisen koulutuksen opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen sekä opetuksen ja ohjauksen tukitoimiin ehdotettava 80 miljoonan euron lisämääräraha ja työpaikkaohjaajien lisäämisen 2,5 miljoonan euron rahoitus ensi vuodelle.

- Viime kauden ammatilliseen koulutukseen kohdistetut leikkaukset sattuivat kaikkein kipeimmin Oulun seudulle. Toivon, että tämä valtakunnallinen panostus helpottaa sitä kovaa prässiä, johon Oulun seudulla on jouduttu.

Hallitus investoi koulutukseen ja osaamiseen yhteensä 256 miljoonaa euroa. Panostuksia tehdään kaikille koulutusasteille. Esimerkiksi yliopistojen perusrahoitusta korotetaan 40 miljoonalla eurolla ja ammattikorkeakoulujen perusrahoitusta 20 miljoonalla eurolla vuodesta 2020 lähtien. Lisäksi indeksikorotukset toteutetaan täysimääräisinä. Oppivelvollisuuden uudistuksen on tarkoitus tulla voimaan vuonna 2021 ja myös sille on suunniteltu rahoitus.

Eläkeläisten arkeen helpotusta

Rinteen hallituksen ensimmäinen budjetti lupaa helpotusta myös monen eläkeläisen arkeen.

- Olen todella iloinen myös siitä, että Rinteen hallituksen ensimmäisessä budjetissa pienimpien eläkkeiden korottamiseen ehdotetaan käytettäväksi 183 miljoonaa euroa netto, se on tärkeä oikeudenmukaisuusteko, iloitsee Tuppurainen.

Korotus kohdistuu noin 1300 euron kuukausieläkkeeseen saakka. Kansaneläkkeen täyttä määrää korotetaan noin 34 eurolla ja takuueläkkeen täyttä määrää 50 eurolla kuukaudessa. Perusturvaan, eli vähimmäismääräiseen kuntoutusrahaan, sairaus- ja vanhempainpäivärahoihin sekä peruspäivärahaan ja työmarkkinatukeen ehdotetaan tehtäväksi 20 euron korotus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Kvarnström: EU:n pitäisi määrätä talouspakotteita Turkkia vastaan23.10.2019 12:03:28 EESTTiedote

Suomen selkeä päätös tuomita Turkin hyökkäys Syyrian kurdeja vastaan ja samalla lopettaa asevienti Turkkiin on kannatettavaa, mutta ei vielä riitä, toteaa SDP:n kansanedustaja Johan Kvarnström. Kvarnström vaatii, että Suomi EU-puheenjohtajamaana ajaa aktiivisesti taloudellisten rangaistusten määräämistä Turkille. Kvarnströmin mukaan tämä on moraalinen velvollisuutemme, vaikka EU:n Nato-maiden hyväksynnän saaminen taloudellisten painostuskeinojen aloittamiseksi Nato-maa Turkkia kohtaan on pieni.

Kansanedustaja Tuula Väätäinen: Hallitus panostaa peruspalveluiden vahvistamiseen ja laaja-alaisten sosiaali- ja terveyskeskusten perustamiseen16.10.2019 12:09:43 EESTTiedote

Kansanedustaja Tuula Väätäinen on tyytyväinen perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun esittelemään Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaan. Ohjelman tavoitteena on perustaa laaja-alaisia sosiaali- ja terveyskeskuksia Suomeen, jotka pystyvät vastaamaan paremmin ihmisten hoitotarpeisiin. Vuonna 2020 hallitus on myöntämässä kunnille ja kuntayhtymille yhteensä 70 miljoonaa euroa valtionavustuksina. - Olen tyytyväinen, että Rinteen hallituksen panostukset kohdistuvat peruspalveluiden vahvistamiseen ja laaja-alaisten sosiaali- ja terveyskeskusten perustamiseen. Suomessa väestö ikääntyy ja sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttö tulee lisääntymään koko maassa. Sote-palveluita täytyy siirtää suurempien järjestäjien vastuulle, jotta voimme turvata yhdenvertaisten ja laadukkaiden palvelujen saatavuuden kaikkialla Suomessa, toteaa Väätäinen. Pohjois-Savoon rahoitusta on tulossa osana Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman kehittämishanketta vuonna 2020 yhteensä 3,325 m

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme