Vaasan kaupunki - Vasa stad

Turismdelen av Vasa.fi har valts till Finlands bästa webbplats

Dela

Finnish Web Awards premierade redan för fjärde gången Finlands bästa designers och skapare av nätsidor. Tävlingens första pris vann turismdelen visitvasa.fi av webbplatsen vasa.fi. Till finalen valdes deltagarna genom en omröstning bland allmänheten, som samlade rekordartade 285 000 röster. I det slutliga valet användes för fösta gången både en mänsklig användarbedömning och en teknisk bedömning som utnyttjade algoritmer.

Vinnare av priset FWA Grand Prix 2020 är visitvasa.fi som har visat sin styrka på alla delområden och som är en del av den unika regionala webbplatsen vasa.fi. Den skickligt gjorda och fint fungerande webbplatsen öppnades i sin helhet hösten 2019 och den berättar samtidigt om en personlig stad och ett besöksobjekt i världsklass. Webbplatsen är ett samarbete mellan Vasa stad, Vasaregionens utveckling Ab, Vasaregionens turism Ab, Kvarkens världsarv rf, Geniem Oy och Solita Oy.

– Detta är ett fint bevis på styrkan i samarbetet. Bakom projektet ligger en enorm arbetsmängd, då vi försökte fundera ut hur webbplatsen på bästa möjliga sätt kunde betjäna både turister och regionens invånare. Slutresultatet är en lyckad helhet, där det går att hitta information enkelt, tillgängligheten har beaktats och där alla parter som varit med främjas, säger Visit Vasas verkställande direktör Max Jansson glatt.

– Nyckeln till att nättjänsten lyckades låg i det gränsöverskridande samarbetet mellan de otroliga proffsens organisationer. Våra kunder och anställda var intensivt med, vi utgick ifrån kunden när tjänsten skapades, fortsätter Tiina Salonen som var projektchef för nättjänstreformen.

Utöver Grand Prix vann webbplatsen också pris för bästa illustration, bästa tekniska genomförande och bästa planering av användaranslutning.

– Visitvasa.fi spinner skickligt samman betjäning genom information och väckande av intresse. Webbplatsen svarar på alla centrala frågor, som den som överväger ett besök sannolikt har, och lyckas samtidigt väcka en önskan att så snart som möjligt ta sig till Vasa. Denna kombination samt webbplatsens tekniska kvalitet gör den överlägset bäst, berömmer juryns ordförande Pekka Nuikki.

Allmänheten röstade fram de bästa webbplatserna till finalen och en jury valde i december vinnarna bland dem. Omröstningen bland allmänheten, som genomfördes på webben, samlade rekordartade 285 000 röster. Denna gång använde sig juryn som stöd för sitt arbete av en certifieringsalgoritm, som har utvecklats av tävlingens administratör Green Thumb Oy. Algoritmen beaktar mångsidigt både den mänskliga användarerfarenheten och webbplatsens tekniska kvalitet, tillförlitlighet och säkerhet.

Läs mera: https://fwa.fi/

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

KORJATTU: Kirjastolla kokoontuu keväällä ilmastoaiheiset lukupiirit suomeksi ja ruotsiksi15.1.2021 12:48:21 EETTiedote

KORJATTU KOHTA: RUOTSINKIELISEEN LUKUPIIRIIN ON ILMOITTAUDUTTAVA MARJA.MIKOLA@VAASA.FI. Vaasan kaupunginkirjasto on mukana valtakunnallisessa lukupiirikampanjassa, jossa voi lukea, keskustella ja kuunnella ilmasto- ja luontokriisistä paikan päällä kirjastossa. Ilmastolukupiirit kokoontuvat pääkirjastossa kevään aikana tiistaisin (suomeksi) ja lauantaisin (ruotsiksi).

Årets unga konstnär 2021 är Joel Slotte – Utställning i höst i Vasa15.1.2021 11:02:04 EETTiedote

En utställning av Joel Slotte, som valts till årets unga konstnär 2021, får vi på hösten se i Vasa. Verk av den Karlebybördiga bildkonstnären är utställda på Tikanojas konsthem 1.10.2021-23.1.2022 som en del av jubileumsårets program. Utställningen inleder samarbetet mellan Tammerfors konstmuseum och Vasa stads museer med den traditionellt viktiga Årets unga konstnär –traditionen, som varje år lyfter fram en lovande konstnär under 35 år. Samarbetet lyfter å ena sidan fram en regional ung konstnär och å andra sidan är utställningen i Tikanojas konsthem också konsthemmets satsning på barns och ungas konstfostran.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum