MediSource

Turkista ratkaisu Suomen hoitajapulaan

Jaa
MediSource Oy on aloittanut hoitajarekrytoinnin Turkista. Turkki on uusi kohdemaa suomalaisessa hoitajien rekrytoinneissa ja tarjoaa vaihtoehdon vahvasti Aasia-painotteiselle markkinalle. Yhtiöllä on kapasiteettia helpottaa huomattavasti Suomen sosiaali- ja terveydenhuoltoa riivaavaa hoitajapulaa.
Hoitaja Ali Dag työpaikallaan, Ali on opiskellut suomea vajaan vuoden ja kertoo käyttävänsä suomen kieltä päivittäin.
Hoitaja Ali Dag työpaikallaan, Ali on opiskellut suomea vajaan vuoden ja kertoo käyttävänsä suomen kieltä päivittäin.

Oululainen MediSource Oy aloitti hoitoalan ammattilaisten rekrytointiprosessin valmistelun Turkissa syksyllä 2021. Tammikuussa 2022 yhtiö perusti samannimisen tytäryhtiön ja avasi toimiston Istanbuliin. Toimistoon on palkattu kolme henkilöstöalan ammattilaista sekä suomenkielenopettaja. Tällä hetkellä MediSource Oy:n koulutuksessa on noin 60 suomen kielen opinnot suorittanutta tai suomen kielen opintojen loppuvaiheessa olevaa hoitajaa. Ensimmäiset hoitajat saapuvat Suomeen kevään 2023 aikana.


Turkki selkeästi maavertailun paras

MediSource Oy teki laajan maavertailun ennen toiminnan aloittamista Turkissa. Yhtiön lähtökohtana oli löytää sopiva maa ensisijaisesti Euroopasta. Turkki osoittautui tehdyssä vertailussa selkeästi parhaaksi. Turkissa on laaja väestöpohja ja hoitajia koulutetaan runsaasti. Hoitajia on myös vapailla markkinolilla, koska Turkissa työpaikkoja ei riitä kaikille koulutetuille. Turkkilainen terveydenhuollon koulutus on arvostettua ja sisällöltään varsin lähellä suomalaista koulutusta. Turkkilaiset hoitajat ovat oppineet sosiaaliseen ja nopeaan työskentelyyn. Kunnioitus vanhempia ihmisiä kohtaan ja sitä kautta syntynyt luontainen osaaminen ja halu tehdä ikäihmisten hoito- ja hoivatyötä on syvällä turkkilaisessa kulttuurissa. 

”Heillä vanhuksista huolehtiminen on dna:ssa ja tietynlainen kunnia-asia.”
Vesa Mustakangas


Turkkilaisilla hoitajilla on merkittävä etu kieliopinnoissa muihin maihin verrattuna. Turkin kielioppi ja rakenne ovat hyvin pitkälti samat kuin suomen kielessä. Tämä helpottaa ja nopeuttaa suomen kielen opintoja. Suomeen muuttavien hoitajien näkökulmasta Turkin läheisyys on koettu tärkeäksi tekijäksi, sillä kotimaassa on mahdollista käydä lomien puitteissa ja lennot ovat kohtuuhintaisia.

”Turkin ja suomen kielen rakenne on hämmentävän samanlainen.”
Cansu Özdemir

Kapasiteetti jopa tuhat hoitajaa vuodessa

MediSourcella on tällä hetkellä valmius noin 500 hoitajan rekrytoinnin ja kielikoulutuksen järjestämiseen vuodessa. Vuoden 2024 aikana koulutuskapasiteettia on mahdollista nostaa tuhanteen hoitajaan vuodessa. Yhtiön liikevaihtotavoite vuodelle 2023 on 1,8Me ja vuodelle 2024 4,0Me. Osan kasvusta on ennakoitu tulevan muista pohjoismaista.

Lisätietoja yrityksestä:
MediSource
Perustettu 2022, samanniminen tytäryhtiö Turkissa
Rekrytoi Turkista Suomeen ja muihin pohjoismaihin
Henkilöstö; Suomi 3, Turkki 4
Liikevaihtoennuste 2023; 1,8Me

Press Kit:
https://drive.google.com/drive/folders/1Gf0SzjBK5QTxZOTB9nzKEGjcfmhwc-Jm?usp=sharing

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesa Mustakangas
Toimitusjohtaja
P. 0400 843 219
vesa@medisource.fi

Marko Saranlinna
Partner
P. 050 33 77 922
marko@medisource.fi

Kuvat

Hoitaja Ali Dag työpaikallaan, Ali on opiskellut suomea vajaan vuoden ja kertoo käyttävänsä suomen kieltä päivittäin.
Hoitaja Ali Dag työpaikallaan, Ali on opiskellut suomea vajaan vuoden ja kertoo käyttävänsä suomen kieltä päivittäin.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

MediSource
Isokatu 56
90100 Oulu

http://www.medisource.fi

MediSource on kokeneiden tekijöiden perustama nuori ja notkea suomalainen toimija. Rekrytoimme hoiva-alan osaajia Turkista. MediSourcen Turkin toiminnoista vastaa tytäryhtiö Istanbulissa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.