Kuutoskaupunkien avoin data

Turku Future Hackathon - tule mukaan ideoimaan ja kehittämään uusia innovaatioita

Jaa

Turun kaupunki järjestää 29.9–1.10.2017 viikonlopun mittaisen idea- ja sovelluskehityskilpailun yhdessä Elisa Oyj:n, Turku Science Park Oy:n ja Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n kanssa. Kilpailussa haetaan sovelluksia tai sovelluskonsepteja kampusalueen ihmisten ja yritysten hyväksi.

Kilpailun teemana on Turun kampus- ja tiedepuistoalueen elävöittäminen kehittämällä palveluita ja kiinnostavia viihtymispaikkoja sekä edistämällä fiksua liikkumista. Elisa Oyj tarjoaa kilpailuun teknisen Thingworx-alustan sekä käyttäjätuen ja Turun kaupunki avoimia data-aineistoja (esimerkiksi 3D-kaupunkimallin) sekä näille oman käyttäjätukensa.

Kilpailu on suunnattu kaikille kiinnostuneille eri alojen osaajille! Oli kyseessä sitten sitten kasvuyritys, humanisti tai superkoodari - kaikki voat tervetulleita mukaan! Kilpailuun voi osallistua yksin, ryhmässä tai tulla paikan päälle muodostamaan tiimi. Ohjelmointiosaamista ei tarvita. Parhaat kilpailutyöt palkitaan yhteensä 8000 eurolla.

Kilpailupaikkana on yrityskehitysympäristö SparkUp (Tykistökatu 4, 20520 Turku). Kilpailussa ja tilaisuuden toteutuksessa käytettävät kielet ovat järjestyksessä englanti ja suomi.

Viralliset kilpailusivut ja ilmoittautuminen löytyvät täältä, jossa myös tarkemmin haasteesta ja säännöistä:
http://www.turku.fi/hackathon 

Lisätietoja tapahtumasta:

Janne Mustonen
Turun kaupunki
janne.mustonen@turku.fi
050 5589539

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kuutoskaupunkien avoin dataKuutoskaupunkien "Avoin data ja rajapinnat" -kärkihankkeessa Suomen suurimmat kaupungit Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Oulu avaavat tietovarantojaan mahdollisimman laajasti avoimeksi dataksi. Tavoitteena on tehdä datan avaamisesta luonteva osa kaupunkien toimintaa ja mahdollistaa näin innovatiivisten palveluiden kehittäminen datan päälle.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kuutoskaupunkien avoin data

Uraauurtava avoimen datan hanke herättää huomiota ulkomailla27.11.2017 15:11:02 EET | Tiedote

Kaupunkien hallussa oleva data on verovaroin tuotettu raaka-aine, jota jalostamalla saadaan parempia palveluita ja tehokkaampaa päätöksentekoa. Työtä datan käytettävyyden parantamiseksi on tehty 3,5 vuotta kestäneessä 6Aika Avoin data ja rajapinnat -kärkihankkeessa, josta on otettu mallia myös ulkomailla. Hankkeen oppeja jaetaan Helsingissä 30.11. järjestettävässä Dataliiketoiminnan tulevaisuus -tapahtumassa.

Sata tapaa hyödyntää avointa dataa - kartoitus avoimen datan soveltamisesta liiketoiminnassa23.11.2017 12:16:42 EET | Tiedote

Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun ja Oulun kaupungit toteuttavat 6Aika-strategiaa, jossa kehitetään yhteistyössä kaupungeista parempia ja älykkäämpiä. Nämä kaupungit ovat jo vuosia yhteistyössä avanneet julkisia tietovarantoja kenen tahansa hyödynnettäväksi mahdollistaen muun muassa uusien palvelujen ja liiketoiminnan kehittämisen. Osana tätä työtä on tehty kartoitus avoimen datan soveltamisesta liiketoiminnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme