Pinella

Turkulaisten huippukokkien ura jatkuu ulkomailla

Jaa

Kaksi turkulaista ravintola-alan huippuosaajaa jatkavat menestyksekästä uraansa ulkomailla. Aikaisemmin perinteikkäässä ravintola Pinellassa työskennelleet keittiömestari Simo Hallikainen sekä kokki Markus Ojanen siirtyivät joulukuun lopussa Sunborn Gibraltar Yacht -laivahotellin palvelukseen Gibraltarille kehittämään ja käynnistämään vastavalmistuneen luksushotellin ravintolapalveluja.

Pinella on tullut tunnetuksi mm. sesongin mukaisista raaka-aineista ja kekseliäistä makuelämyksistään. Nyt maineikas turkulaisravintola etsii uutta keittiömestaria.
Pinella on tullut tunnetuksi mm. sesongin mukaisista raaka-aineista ja kekseliäistä makuelämyksistään. Nyt maineikas turkulaisravintola etsii uutta keittiömestaria.

Sekä Hallikainen että Ojanen työskentelivät Pinellassa maaliskuusta 2011 lähtien. Tuolloin Aurajokirantaan jo vuonna 1848 perustettu ravintola avasi ovensa uudelleen käytyään läpi täydellisen uudistuksen.

Avajaisista lähtien Pinella on äänestetty joka vuosi Suomen 50 parhaan ravintolan joukkoon ja ravintola on tullut tunnetuksi korkealuokkaisista ja sesongin mukaisista raaka-aineista, lähiruoan hyödyntämisestä sekä ennen kaikkea nautinnollisista ja kekseliäistä makuelämyksistään.

Hallikainen tulee jatkossa työskentelemään Sunborn Gibraltar -laivahotelliin avattavan modernin skandinaavisen, fine dining -ravintolan keittiömestarina ja on mukana luomassa Gibraltarille aivan uudenlaista ravintolakonseptia.

Ravintola avataan keväällä ja se yhdistelee pohjoismaisen ja aasialaisen keittiön parhaita paloja. Sekä ravintolan ruoka että sisustus tulevat olemaan raikkaan skandinaavisia, mikä on aivan uutta Gibraltarin ravintolatarjonnassa. Vastavalmistunut viiden tähden laivahotelli Sunborn Gibraltar on turkulaisen Sunborn-konsernin omistuksessa, johon myös Pinella kuuluu.

Nyt maineikas turkulaisravintola etsii uutta keittiömestaria.
- Lähtö Gibraltarille on Simolle ja Markukselle todella hieno tilaisuus. Parhaillaan etsimme uutta keittiömestaria Pinellaan. Uudelta keittiömestarilta tullaan vaatimaan mielikuvitusta ja luovuutta, jotta Pinella pystyisi tarjoamaan upeita ja moderneja skandinaavisia makuelämyksiä jatkossakin. Haussa on energinen, nuori ja lahjakas alan huippuosaaja, joka ymmärtää viimeisimpien ruokatrendien päälle, toteaa Sunborn-yhtiöiden ravintolatoimenjohtaja Greg Garnes.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ravintolatoimenjohtaja Greg Garnes
p. 044 55 66 207
greg.garnes@sunborn.com

Kuvat

Pinella on tullut tunnetuksi mm. sesongin mukaisista raaka-aineista ja kekseliäistä makuelämyksistään. Nyt maineikas turkulaisravintola etsii uutta keittiömestaria.
Pinella on tullut tunnetuksi mm. sesongin mukaisista raaka-aineista ja kekseliäistä makuelämyksistään. Nyt maineikas turkulaisravintola etsii uutta keittiömestaria.
Lataa
Pinella on äänestetty vuodesta 2011 alkaen Suomen 50 parhaan ravintolan joukkoon.
Pinella on äänestetty vuodesta 2011 alkaen Suomen 50 parhaan ravintolan joukkoon.
Lataa
Maaliskussa 2011 Pinella avasi ovensa uudelleen käytyään läpi täydellisen remontin.
Maaliskussa 2011 Pinella avasi ovensa uudelleen käytyään läpi täydellisen remontin.
Lataa
Turkulainen Simo Hallikainen työskentelee jatkossa Sunborn Gibraltar -laivahotelliin avattavan modernin skandinaavisen, fine dining -ravintolan keittiömestarina.
Turkulainen Simo Hallikainen työskentelee jatkossa Sunborn Gibraltar -laivahotelliin avattavan modernin skandinaavisen, fine dining -ravintolan keittiömestarina.
Lataa
Perinteikäs Pinella on kaunistanut Aurajokirantaa vuodesta 1848 asti.
Perinteikäs Pinella on kaunistanut Aurajokirantaa vuodesta 1848 asti.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pinella
Pinella
Vanha Suurtori 2
20500 Turku

02 445 6500, info@pinella.fihttp://www.pinella.fi

Ravintola Pinella: perustettu 1848, päivitetty 2020.

Olohuoneesi Aurajoen liplatuksessa, historiallisen Turun sydämessä, vilkkaan kulttuurikaupungin sykkeellä. Kasvisten juhlaa, Aasian makuja ja hyvää fiilistä yhteisessä pöydässä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pinella

Maailmanluokan rakkautta ruokaan ja leipureihin27.2.2019 09:52:00 EET | Kutsu

Turkulaisten oma klassikko Pinella avasi keväällä ovensa maailmalle, kun ravintola sai uuden, ruokaa rakastavan tehomiinin. Ravintolapäällikkö Laura Vähätalo aloitti talvikauden pohjoismaisilla mauilla ja keittiömestari Kim Mustonen tuo Aurajoen rannalle tuoretta kokemusta Michelin-ravintoloista Suomesta ja maailmalta. Pinellan ainutlaatuista ravintolahistoriaakaan ei ole unohdettu. Uudella kevätmenulla nähdään 5.3. alkaen mm. 40-, 50- ja 60-lukujen menuista löytyneiden aarteiden inspiroima "Pinellan klassinen kolminen", tietysti Mustosen tyyliin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme