Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Turun Kirjamessuille uuden näytelmän kantaesitys kolmen teatterin yhteistyönä

Jaa

Tiedote 6.6.2019.

Turun Kirjamessujen tämän vuoden pääteema, teatteri, tarjoaa suuren joukon unohtumattomia elämyksiä. Mukaan on tulossa kotimaisen teatteritaivaan tähtiä ja esille nousee mm. näytelmäkirjallisuus. Odotettavissa on myös täysin ainutlaatuinen uuden näytelmän projekti The 24 Hour Plays: Turku Book Fair. Ideana on kirjoittaa, säveltää ja harjoitella uusi kantaesittämätön näytelmä esityskuntoon vain vuorokauden aikana. Kansainvälisen konseptin mukaan rakennetun kokonaisuuden tuottavat messuille yhteistyössä Turun Kaupunginteatteri, Åbo Svenska Teater ja Linnateatteri. Näytelmän käsikirjoittaa Turun Kaupunginteatterin dramaturgi Satu Rasila ja ohjauksesta vastaa Åbo Svenska Teaterin dramaturgi Tove Appelgren.

Ohjaaja Tove Appelgren lähtee toteutukseen mielenkiinnolla. Konsepti on hänelle uusi, mutta aikaisempi pikaohjauskokemus löytyy festariolosuhteista.

-Tähän on vaikea valmistua ja ehkä se on juuri se juju. Pitää pystyä käyttämään omaa taiteellista potentiaaliaan sata lasissa ja intensiteetillä. Yhteistyö teattereiden väillä on mahtava ajatus, miettii Appelgren.

Yleisö pääsee seuraamaan heti aloitustapaamista, joka on perjantaina 4.10. Tuolloin työryhmä keskustelee ajatuksistaan ja toiveistaan tulevan näytelmän suhteen. Tämän jälkeen näytelmäkirjailija siirtyy kirjoittamaan tekstiä, ja lauantaina työryhmä saakin jo uunituoreen näytelmän käsiinsä. Näyttelijät aloittavat tekstin ulkoa opettelemisen, ohjaaja tekee ohjaussuunnitelman ja myös esityksessä käytettävän musiikin sävellystyö alkaa. Päivän aikana työryhmä harjoittelee näytelmän esityskuntoon. Yleisö voi seurata läheltä näytelmän harjoittelua ja valmistumista lauantain 5.10. aikana. Odotettu ja jännittävä ensi-ilta koittaa tasan vuorokauden kuluttua aloituksesta.

Satu Rasilalle The 24 Hour Plays -konsepti on tuttu Rakastajat Teatterin tuottamilta Lainsuojattomat -festivaaleilta.

-Tämä on pähkähullu konsepti ja siksi todella mielenkiintoinen. Kyseessä on teatterileikki, jonka tekijät ottavat täysin tosissaan. Mahdottomasta tulee mahdollista, mutta kyllä siinä tuskanhiki ehtii ohimoille aika monta kertaa, sanoo Satu Rasila.

Turun Kirjamessut järjestetään 4.-6.10. Ohjelma julkistetaan 2.9.

www.kirjamessut.fi

Dramaturgi Satu Rasila, satu.rasila@turku.fi puh. 040 5826383

Ohjaaja Tove Appelgren, tove.appelgren@abosvenskateater.fi, puh. 041 5175995

Tiedote: https://www.turunmessukeskus.fi/turun-kirjamessuille-uuden-naytelman-kantaesitys-kolmen-teatterin-yhteistyona/

Turun Kirjamessut:

Tiina Heiskari, projektijohtaja
puh. 050 487 2015
tiina.heiskari@turunmessukeskus.fi

Jenni Haukio, ohjelmajohtaja
jenni.haukio@turunmessukeskus.fi

Taina Pärkö-Luotonen, viestintäpäällikkö
puh. 040 505 6424
taina.parko-luotonen@turunmessukeskus.fi

Median akkreditointi messuille:
https://www.turunmessukeskus.fi/medialle/akkreditointi/

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Messukentänkatu 9-13
20210 Turku

vaihde 02 337 111http://www.turunmessukeskus.fi

Turun Messukeskus Oy on messu- ja näyttelytoimintaa harjoittava palveluyritys, jonka liiketoimintaan kuuluvat messujen ohella tilojen vuokraus erilaisia tapahtumia, kongresseja ja messuja varten sekä näihin liittyvän tekniikan ja osaamisen markkinointi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Navigate 2020 kutsuu meriteollisuuden toimijoita Turkuun - Esillä mm. tulevaisuuden osaaminen ja vihreä merenkulku10.1.2020 10:22:08 EETTiedote

Tulevaisuuden osaamisesta, digitalisaatiosta, vihreästä merenkulusta sekä meriteollisuudesta ja logistiikasta puhutaan 22.-23.1. Turun Messukeskuksessa. Suomen suurin meriteollisuuden messutapahtuma Navigate 2020 kerää tuolloin yhteen johtavia suomalaisia ja mm. pohjoismaisia yrityksiä sekä meriteollisuuden ammattilaisia. Tapahtumassa on kaikkiaan mukana noin 200 yritystä ja toimijat hakevat kumppaneita kaupalliseen yhteistyöhön ja kehitystoimintaan. Ensi kertaa mukana on myös yksipäiväinen MaritimeWorks-rektytointitapahtuma.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme