Turun kauppakamari

Turun seudun yritykset toivovat lisää julkisia työpaikkaliikenneyhteyksiä

Jaa

Yritykset toivovat lisää julkisia työpaikkaliikenneyhteyksiä erityisesti Kupittaan ja korkeakoulujen alueelle, Kaarinan Krossin seudulle sekä Turun telakan alueelle. Yritykset ja alueet näkevät julkisen työpaikkaliikenteen kilpailukykytekijänä.

Kupittaan ja korkeakoulujen alueella toivotaan erityisesti suoria reittejä myös muualta kuin Kauppatorilta.
Kupittaan ja korkeakoulujen alueella toivotaan erityisesti suoria reittejä myös muualta kuin Kauppatorilta.

Turun kauppakamari kysyi jäseniltään lokakuussa, mille alueille tarvittaisiin lisää tai parempia julkisia työpaikkaliikenneyhteyksiä. Kyselyn vastauksissa nousi selkeästi esille, että Kupittaan-Itäharjun ja korkeakoulujen ympäristö sekä Kaarinan, Raision ja Liedon suunnat koetaan osittain julkisen liikenteen katvealueiksi.

Turun kauppakamarin vt. toimitusjohtaja Kaisa Leiwon mukaan Kupittaan ja korkeakoulujen alueella toivotaan erityisesti suoria reittejä myös muualta kuin Kauppatorilta.

”Vastauksissa mainitaan muun muassa Tykistökatu, Kalevantie, Kupittaan asema, TYKS ja yliopisto. Alueella on paljon työpaikkoja ja palveluja, ja tulevaisuudessa alueen merkitys tulee entisestään kasvamaan niin työpaikka- kuin asiointialueena”, hän kertoo.

Kaarinan suunnassa erityisesti Krossin alueelle toivotaan parempia yhteyksiä. Vastauksissa mainittiin myös Piispanristi, Piikkiön keskusta ja Littoinen. Kaarinasta toivotaan yhteyksiä Kupittaalle ja korkeakouluille. Raision suunnassa taas toiveet keskittyvät Kaanaalle ja telakan työmatkaliikenteeseen. Myös Myllyyn toivotaan yhteyksiä erityisesti Naantalin suunnasta. Liedon suunnassa toiveet keskittyvät Tuulissuolle.

”Yritykset ja alueet näkevät julkisen työpaikkaliikenteen kilpailukykytekijänä. Alueet houkuttavat yrityksiä ja yritykset osaavia työntekijöitä muun muassa hyvillä liikenneyhteyksillä. Nyt kun Varsinais-Suomen talous kasvaa ja yrityksiä vaivaa jopa työvoimapula, on kiinnostus työmatkaliikennettä kohtaan kasvussa”, Leiwo muistuttaa.

Turun seudun joukkoliikenteessä Fölissä tehtyjen matkojen määrä on kasvanut lähes 11 % kahdessa vuodessa. Fölin joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte kertoo, että joukkoliikennettä kehitetään aktiivisesti, ja Kupittaan alue on yksi keskeinen kehittämiskohde. Föliin suunnitellaan muun muassa tiheästi liikennöitävää kehälinjaa, joka kulkee Kupittaan kautta.

”Tavoitteena on, että toimivilla vaihtoyhteyksillä ja tiheällä vuorovälillä matka-aikoja saadaan lyhennettyä nykyisestä.  Föli pitää yhteistyötä seudun yritysten kanssa tärkeänä joukkoliikennetarjonnan suunnittelussa. Siellä missä on joukkoja, kulkee myös joukkoliikenne”, Korte huomauttaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

vt. toimitusjohtaja Kaisa Leiwo, Turun kauppakamari, 040 5566 697
joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte, Föli, 044 907 5121

Kuvat

Kupittaan ja korkeakoulujen alueella toivotaan erityisesti suoria reittejä myös muualta kuin Kauppatorilta.
Kupittaan ja korkeakoulujen alueella toivotaan erityisesti suoria reittejä myös muualta kuin Kauppatorilta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun kauppakamari
Turun kauppakamari
Puolalankatu 1
20100 Turku

http://www.turunkauppakamari.fi

Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917 ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun kauppakamari

Liikennekäytävävaltuuskunta toivoo nopeaa etenemistä Helsinki–Turku-raideyhteyden kehittämisessä2.10.2018 12:00Tiedote

Liikennekäytävävaltuuskunta muistuttaa, että hyvin alkuun päässyttä Helsinki–Turku-yhteysvälin kehittämishanketta on vietävä määrätietoisesti eteenpäin, ja sen toteutuminen on varmistettava mahdollisimman nopeassa aikataulussa. Valtuuskunta edellyttää, että Espoon ja Salon välisen oikoradan ratasuunnitelman tekeminen aloitettaisiin mahdollisimman pian ja Helsinki–Turku-yhteysvälin kehittämiseen tarvittavat investointipäätökset tehtäisiin seuraavan hallituskauden aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme