Assemblin Oy

Turun talotekniikkaurakointi on aloittanut As Oy Turun Harppuunan Meripoijun toteutusallianssin urakkatyöt Harppuunakorttelissa

Jaa

Harppuunakortteli on mittava ja innovatiivinen rakennushanke Turussa, jossa rakennetaan useassa vaiheessa 13 rakennusta käsittävä asuintalokortteli. Assemblinin Turun talotekniikkaurakointi toteuttaa As Oy Turun Harppuunan Meripoijussa koko talotekniikan eli kaikki LVISA-työt.

Harppuunakortteli on tuhannen asukkaan uudiskohde, jonka rakennuttajana toimii Merimieseläkekassa. Jutun kuvituskuva: Merimieseläkekassa
Harppuunakortteli on tuhannen asukkaan uudiskohde, jonka rakennuttajana toimii Merimieseläkekassa. Jutun kuvituskuva: Merimieseläkekassa

Assemblin on ollut Harppuunakorttelin rakentamisessa mukana alusta alkaen. Kohteessa on käytössä allianssi-urakkamuoto, joka on osoittautunut erittäin toimivaksi. Harppuunakorttelin rakennusjärjestyksessä neljännen asunto-osakeyhtiön eli Turun Harppuunan Meripoijun rakentaminen on aloitettu syyskuussa 2020 ja sen arvioitu valmistumisaika on keväällä 2022. Työmaalla työskentelee tällä hetkellä kolme Turun talotekniikkaurakoinnin asentajaa, jotka tekevät runkovaiheen putki- ja sähköasennuksia.

Meripoiju nousee Harppuunakorttelin itälaidalle jatkaen aiemmin valmistuneen Majakan muodostamaa reunaa korttelin pohjoiskärjestä Linnankadulle päin. Meripoiju muodostuu kahdesta viisikerroksisesta ja yksiportaisesta asuinkerrostalosta.

Harppuunakortteli on ainutlaatuinen kokonaisuus Turussa

Harppuunakortteli on tuhannen asukkaan uudiskohde, jonka rakennuttajana toimii Merimieseläkekassa. Assemblin ja Merimieseläkekassa aloittivat yhteistyön hankkeen tiimoilta jo syksyllä 2015. Työtä on tehty allianssimallin mukaisesti jo useassa hankkeessa: Harppuunakorttelin autohallissa sekä asunto-osakeyhtiössä Ankkuri, Puosu ja Majakka. Projektit ovat edenneet allianssin hengen mukaisesti hyvässä yhteistyössä.

Harppuunakortteli sijaitsee erityisellä paikalla aivan Turun linnan naapurissa. Korttelissa tulee olemaan 12 taloa ja noin 500 asuntoa, joiden koot vaihtelevat aina yksiöistä suuriin kattohuoneistoihin saakka. Korttelissa panostetaan asukkaiden viihtyvyyteen ja pihoille tulee lasten temppuratoja ja pelialueita sekä aikuisten kuntoiluvälineitä ja houkuttelevia viheralueita viljelylaatikoineen.

Ekologisuus on otettu huomioon jo korttelin rakennusvaiheessa ja siellä onkin hyödynnetty energiaa säästäviä ratkaisuja kuten maalämpöä ja aurinkopaneeleita. Ympäristöystävällisyys korostuu myös kierrätyksessä, luonnon vaalimisessa ja elinkaariajattelussa.

Lähes 100 % energiaomavaraisuus takaa edulliset asumiskustannukset. Korttelin hulevedet käsitellään keskitetysti maanalaisessa hulevesijärjestelmässä. Korttelin toimivuutta on mietitty vuosikymmenien päähän, mikä tekee siitä turvallisen ja merkittävän asuinalueen historiallisessa miljöössä.

Allianssimallissa korostuu yhteistyö

Rakentamisen allianssimallissa projektia viedään eteenpäin toteuttajien tiiviissä yhteistyössä. Malli perustuu eri ammattilaisten hitsautuneeseen yhteistyöhön, jossa sovitun urakan toteutuminen vaatii projektin osapuolilta yhdessä tekemistä ja ideoimista. Allianssimalli soveltuu erityisen hyvin suurten, monimutkaisten projektien suunnitteluun ja toteutukseen.

Allianssi korostaa jatkuvaa vuorovaikutteisuutta ja luo mahdollisuuden uusille ja innovatiivisille ideoille niin suunnittelun kuin toteutuksenkin puolella. Yhdessä tekemällä ja ideoimalla löydetään parhaat tavat toteuttaa projekti. Yhteistoiminnallisuuden on todistetusti nähty parantavan projektien suorituskykyä, laatua ja tuottavuutta.

Assemblin on ollut mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa allianssipohjaisia rakennusurakoita vuodesta 2014.

Jutun kuvituskuva: Merimieseläkekassa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Assemblin Oy
Talotekniikka, Varsinais-Suomi
Ari Oksanen
ari.oksanen@assemblin.fi
Puh. 044 230 2384

Kuvat

Harppuunakortteli on tuhannen asukkaan uudiskohde, jonka rakennuttajana toimii Merimieseläkekassa. Jutun kuvituskuva: Merimieseläkekassa
Harppuunakortteli on tuhannen asukkaan uudiskohde, jonka rakennuttajana toimii Merimieseläkekassa. Jutun kuvituskuva: Merimieseläkekassa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Assemblin Oy
Assemblin Oy
Sentnerikuja 1
00440 Helsinki

+358 20 198 4640http://fi.assemblin.com/

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on noin 1 MRD euroa, ja palveluksessamme on noin 5 900 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi.

Lue lisää osoitteesta www.assemblin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Assemblin Oy

Assemblin toteuttaa Finnish Design Shopin Turkuun rakentuvan logistiikkahallin LVI-urakat15.4.2021 07:41:56 EEST | Tiedote

Turun lentokentän läheisyyteen nousee uusi iso logistiikkakeskus pohjoismaista designia myyvän Finnish Design Shopin käyttöön. Reilun 12 000 neliön kokoiseen logistiikkakeskukseen tulee varastojen lisäksi yhtiön toimisto, noutopiste sekä showroom. Rakennuksen rakentamisesta vastaa NREP Logicenters, kohteen päätoteuttajana toimii YIT. Assemblin Oy toteuttaa kohteeseen ilmavaihto- ja putkityöt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme