Kirkkopuiston Terassi

Turussa kulttuuri kuuluu kaikille – Kirkkopuiston Terassin kesä on täynnä pääsymaksutonta ohjelmaa

Jaa
Kaupunkilaisten viihtymiselle omistettu Kirkkopuiston Terassi starttaa kesäkautensa jälleen pe 12.5. Kulttuurintekijät ja ohjelmatuottajat rakentavat yhteisöllisestä alueesta monimuotoisen tilan kohtaamisille, kun kävijät pääsevät nauttimaan livemusiikista, tietovisoista ja jopa muotokuva-ateljeesta. Avajaisperjantaina alueella esiintyy PMMP:stä tuttu Mira Luoti.

Kaupungin sydämessä elävä Kirkkopuiston Terassi palaa uudelle kesäkaudelle päivittyneen ohjelmakattauksen kera. Hyvät maut ja kiinnostava ravintolamaailma säilyvät, ja kesäpäivien viettoon on nyt yhä enemmän kulttuurimenoja. 

Viikottaiset tapahtumasarjat eivät painotu ainoastaan viikonloppuihin, vaan ovat nyt laajentuneet sävyttämään kattavammin arki-iltoja.  

“Kaikki tapahtumamme ovat pääsymaksuttomia, kuten ovat ennenkin olleet. On tärkeää päästä kokemaan arkisiakin kulttuurihetkiä matalalla kynnyksellä”, yhteisterassia vetävä Samuli Pasanen ajattelee.

Pop-keikkoja kuplivalla meiningillä ja kisailua parhaasta Turku-tietoudesta

Tulevan kesän uutuuksina valloittavat viikottain toistuvat tapahtumasarjat, jotka herättävät kesäviikot eloon jo arkipäivinä. 

Maanantai-illoissa kisaillaan kesän läpi parhaasta Turku-tietämyksestä uudessa Turku 10/10 -tietovisasarjassa, jota vetää turkulainen kulttuurivaikuttaja ja artisti Chydeone. 

Tiistai-illoissa soivat raikkaat popsävelet monipuolisilla live-keikoilla, joissa kuullaan vaihtuvia artisteja. 

“Olemme erityisen innoissamme tulevan kesän tiistaisista live-illoista. Luvassa on monipuolista ja laadukasta pop-musiikkia kuplivan kesäisellä ja keveällä meiningillä”, kertoo tiistaikeikkojen tuottaja Antti Yli-Halla. 

“Kulttuuri koskettaa ihmisiä, ja sitä varten tilamme on olemassa”

Jo perinteeksi muodostuneet keskiviikkojatsit jatkuvat tulevan kesän annissa. Jazz City Turku ry:n toteuttamassa Flame Jazz Summer Live -konserttisarjassa etsitään musiikillisen ilmaisun monia muotoja ja herkistytään rytmien äärelle. Joka keskiviikko maksuttomilla jazz-keikoilla paviljonkilavalle nousevat kotimaisen kentän ajankohtaisimmat artistit. 

Yhteisöllinen tekeminen on merkittävä osa yhteisterassin henkeä 

Jokirantaa kehystävälle puistoalueelle levittyy kesän aikana jälleen tilataidetta valokuvaaja Vesa Aaltosen johdolla, jonka muotokuva-ateljeet kutsuvat kaupunkilaiset kuvattavaksi. Puistossa tullaan näkemään myös Aaltosen tulkintoja Johan Jakob Reinbergin 1800-luvun kaupunkikuvista.

Koko kesän alueella on myös ihailtavissa Turun tuomiokirkon vanha saarnakello vuodelta 1836, joka pienen halkeaman vuoksi otettiin pois käytöstä vuonna 1971. Yli tuhatkiloinen kirkonkello tuodaan yleisön eteen yhteistyössä Turun tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. 

Yhteisöllinen tekeminen rakentuu Kirkkopuiston Terassilla kesän aikana kaupunkiviljelystä, kirpputoreista, pihapeleistä ja kaupunkijuhannuksen vietosta. Lapsiperheille on suunnitteilla omaa ohjelmaa, joka toteutetaan yhteistyössä Turun kaupungin ja kulttuurin kärkihankkeen kanssa.

Kohota malja kesälle

Juomaharrastajia ja makuelämyksiä janoavia hemmotellaan erityisesti kahdella juomafestivaalilla. 

Kesäkuina viikonloppuna 16.–17.6. Kirkkopuiston Terassilla koetaan viinin monimuotoiset vivahteet Viinipuisto-tapahtumassa. 

Herkullisiin ja moderneihin oluisiin keskittynyt Turku Craft Beer Park -pienpanimotapahtuma järjestetään jo kolmannen kerran 13.–15. heinäkuuta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kirkkopuiston Terassi
Nunnavuorenkatu 1
20360 Turku

http://www.kirkkopuistonterassi.com

Kirkkopuiston Terassin avajaiset:

 • Avajaisviikonloppu 12.–14.5. Pe-iltana esiintyy Mira Luoti klo 20. 

Toistuvat tapahtumat koko kesäkauden 12.5–20.8.2023:

 • Joka maanantai Turku 10/10 -tietovisa
 • Joka tiistai popmusiikin täyteiset live-esitykset klo 19
 • Joka keskiviikko Flame Jazz Summer Live klo 18
 • Joka torstai DJ-iltamat klo 18-22

Juomafestivaalit:

 • 16.–17. kesäkuuta viininmaistelulle omistettu Viinipuisto-tapahtuma
 • 13.–15. heinäkuuta pienpanimotapahtuma Turku Craft Beer Park

Alueen ravintolat

 • Viinibaari Vinho
 • Kesäkahvila Otava
 • La Costa Bar - Voi Veljet Pop up
 • Kakola Brewing Company
 • Ténlen Smokery & BBQ
 • Yum Bao
 • The Cow - Cocktailbaari

Seuraa tarkempia ohjelmatietoja www.kirkkopuistonterassi.com ja @kirkkopuistonterassi Instagramissa sekä Facebookissa.