HKL

Turvalaitejärjestelmä pysäytti metrojunan sunnuntaina

Jaa

Uusi M300-sarjan metrojuna pysähtyi sunnuntaina 2.7. iltapäivällä radalle Herttoniemen ja Kulosaaren metroasemien välille. Syynä junan pysähdykseen oli tekninen vika. Vian vuoksi kuljettaja ei saanut enää junaa liikkeelle, jolloin junassa olleet matkustajat evakuoitiin.

M300-sarjan metrojuna. Kuva: HKL / Jesse Ukkonen
M300-sarjan metrojuna. Kuva: HKL / Jesse Ukkonen

Herttoniemen suunnasta lähtenyt metrojuna pysähtyi sunnuntaina 2.7.2017 klo 14.15 radalle noin 200–300 metriä Herttoniemestä Kulosaareen päin. Pysähdyksen syynä oli junan itsediagnostiikan havaitsema tekninen vika. Itse vika ei ole vielä tiedossa, ja sitä selvitetään parhaillaan.

Järjestelmän havaitseman vian vuoksi kuljettaja ei saanut enää junaa liikkeelle. Pysähdyksestä ei aiheutunut vaaraa matkustajille.

”On hyvä, että meillä on junalustossa teknisten järjestelmien varmennuksia, jotka takaavat osaltaan turvallisen metroliikennöinnin. Valitettavaa tietenkin on, että monen matkustajan sunnuntaipäivän suunnitelmat sotkeentuivat kyseisen vian vuoksi”, pahoittelee HKL:n kunnossapitoyksikön johtaja Toni Jurva.

Metrojunan vioittumisen takia junassa olleet matkustajat evakuoitiin. Pelastuslaitos ohjasi matkustajat kävellen Herttoniemen asemalle. Muutama matkustaja, mm. pyörätuolia käyttänyt henkilö, poistui junasta vasta, kun se oli saatu takaisin Herttoniemen asemalle. Juna oli tyhjä klo 16 mennessä.

Metroliikenne jatkui häiriön ajan, mutta epäsäännöllisin vuorovälein. Liikenne palautui normaaliksi sunnuntaina iltakuuteen mennessä.

Yhteyshenkilöt

HKL
kunnossapitoyksikön johtaja
Toni Jurva
puh. 09 310 34825

Kuvat

M300-sarjan metrojuna. Kuva: HKL / Jesse Ukkonen
M300-sarjan metrojuna. Kuva: HKL / Jesse Ukkonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 1400
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme