Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Turvattomuuskokemusten erot ovat Helsingin alueiden välillä kaventuneet

Jaa

Helsinkiläisten omalla asuinalueellaan kokema turvallisuus on ollut koko 2000-luvun ajan huomattavan korkealla tasolla. Viimeisimmässä, syksyllä 2018 toteutetussa Helsingin turvallisuuskyselyssä noin 80 prosenttia vastaajista koki olonsa turvalliseksi omalla asuinalueellaan viikonloppuiltaisin. Oma asuinalue koetaan selvästi kaupungin keskustaa turvallisemmaksi.

Kuva: MyHelsinki / Kuvatoimisto Kuvio Oy.
Kuva: MyHelsinki / Kuvatoimisto Kuvio Oy.

Koettu turvallisuudentunne kasvanut

Koettu turvallisuus omalla asuinalueella on nyt korkeammalla tasolla kuin yhdessäkään Helsingin 2000-luvulla toteuttamassa turvallisuuskyselyssä. Vastaajaryhmien väliset erot ovat myös hyvin pieniä. Esimerkiksi vieraskieliset vastaajat kokevat omat asuinalueensa lähes yhtä turvallisiksi kuin suomen- ja ruotsinkieliset vastaajat. Myös kansainvälisessä vertailussa Helsinki menestyy, sillä EU-pääkaupungeista Helsinki on kolmannella sijalla siinä, kuinka turvallisena asukkaat kokevat oman asuinalueensa.

Turvattomuuskokemuksissa on kuitenkin yhä eroja asuinalueiden välillä. Erot ovat silti kaventuneet vuodesta 2015. Peruspiiritasolla (Helsingin 34 peruspiiriä) tehdystä analyysistä käy ilmi, että useimmilla asuinalueilla tilanteen koetaan pysyneen laajalti ennallaan. Kahdellatoista alueella tilanne näyttäisi kehittyneen parempaan suuntaan ja vain kolmella alueella heikentyneen. Turvattomuutta kokeneiden määrä vähentyi vuosien 2015 ja 2018 välillä eniten Malmilla, Pasilassa ja Mellunkylässä. Lisäksi myös Kampinmalmilla parannus oli huomattava.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja julkaisusta:
tutkija Vesa Keskinen, vesa.keskinen(at)hel.fi, puh. 09 310 36296
asiantuntija Eija Pyyhtiä, eija.pyyhtia(at)hel.fi, puh. 09 310 36128

Viestinnän yhteyshenkilö:
viestintäasiantuntija Tero Lahti, e-mail: tero.j.lahti@hel.fi, puh. 09 310 36376

Kuvat

Kuva: MyHelsinki / Kuvatoimisto Kuvio Oy.
Kuva: MyHelsinki / Kuvatoimisto Kuvio Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunkitutkimus ja -tilastot -yksikkö on kaupunkitutkimuksen asiantuntija. Tutkimuksen kohteina ovat asuminen, elinolot, alue- ja kuntatalous, kansalaisten osallisuus ja kaupunkikulttuuri. Yksikkö huolehtii myös kaupungin tilastotoiminnan perustietovarannoista ja tilastotietokannoista, tilastojulkaisuista sekä kirjasto- ja tietopalvelusta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Majoitus- ja ravitsemisala kohtaa Megamakoisa-tapahtumassa16.10.2019 13:00:00 EESTTiedote

Oletko majoitus- ja ravitsemisalan ammattilainen, opiskelija tai alasta vasta kiinnostunut? Megamakoisa on tapahtuma sinulle – ohjelmassa kiinnostavia puheenvuoroja ja uratarinoita, tietoa alan trendeistä ja työpaikoista, speed date -työhaastatteluja sekä neuvontaa työnhakuun, yrittämiseen ja koulutukseen. Tapahtuma järjestetään Helsingin Teurastamolla (Kellohalli, Työpajankatu 2) tiistaina 29. lokakuuta kello 11–14.

Helsingissä kokeillaan uusia keinoja työttömyyden vähentämiseksi14.10.2019 07:43:00 EESTTiedote

Helsingin kaupunki, Invalidiliitto sekä Uudenmaan ELY-keskus ja TE-toimisto toteuttavat yhteisen palvelukokeilun, joka alkaa marraskuussa 2019 ja kestää vuoden 2021 alkuun saakka. Palvelukokeilu on suunnattu helsinkiläisille yli 30-vuotiaille työttömille, jotka ovat palvelun alkaessa saaneet työttömyyden perusteella työmarkkinatukea yli 300 päivää. Kokeilun kokonaisbudjetti on noin kaksi miljoonaa euroa.

Kaupunkien välistä yhteistyötä syvennetään Pekingin pormestarin Chen Jiningin Helsingin vierailun yhteydessä11.10.2019 09:39:13 EESTTiedote

Pekingin pormestari Chen Jining vierailee tällä viikolla Helsingissä. Vierailu syventää Helsingin yhteistyötä yhden maailman tärkeimmän kaupungin kanssa. Pormestarit Jan Vapaavuori ja Chen Jining allekirjoittavat tapaamisensa yhteydessä kaupunkien välisen nelivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka teemat ulottuvat kaupunkisuunnittelusta ympäristönsuojeluun ja innovaatioyhteistyöhön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme