Espoon kaupunki - Esbo stad

Turvesuolle Laajalahteen suunnitellaan lisää urheilu- ja virkistystoimintoja

Jaa

Laajalahteen on suunnitteilla liikuntapuistomainen kokonaisuus uusien urheilu- ja virkistystoimintojen myötä. Tapiolan golfkeskuksen klubirakennusta laajennetaan, ja Turveradantien itäpuolelle rakennetaan uusia liikuntahalleja muun muassa tennis- ja padelkentille.

Yhdistetty havainnekuva golfkeskuksen laajennuksesta ja liikuntahalleista. 
Kuva: Arkkitehtitoimisto ARK BRUT (vasen kuva) ja A-Factor Oy (oikea kuva).
Yhdistetty havainnekuva golfkeskuksen laajennuksesta ja liikuntahalleista. Kuva: Arkkitehtitoimisto ARK BRUT (vasen kuva) ja A-Factor Oy (oikea kuva).

Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan tilojen rakentaminen urheilu- ja virkistystoiminnoille Laajalahdessa. Nykyisin alueella sijaitsee Tapiola Golfin golfkenttä, klubirakennus sekä huoltotiloja ja -rakennuksia. Golfkeskuksen tavoitteena on hyödyntää jäljellä oleva rakennusoikeus, jolloin laajenevan klubirakennuksen palvelut tukisivat golfkeskuksen toimintojen lisäksi Turveradantien vastapäiselle korttelille rakennettavan uuden liikuntakeskuksen palveluja.

Klubirakennuksen laajennus sisältää liikunta- ja virkistystiloja, ravintola- ja liiketiloja sekä muita tiloja. Lisäksi laajennus mahdollistaa majoitustilojen rakentamisen, joita golfkeskuksella ei aikaisemmin ole ollut. Myös klubirakennuksen kyljessä sijaitsevaa lyöntikatosta laajennetaan. Laajennusprojektin myötä kerrosluku muuttuu kolmesta viiteen. Rakennuksen korkeimpaan osaan on suunniteltu sijoitettavaksi majoitustiloja.

Uusi liikuntakeskus Turveradantien toisella puolella koostuu kolmesta liikuntahallista ja ulkopelikentistä. Liikuntahalleista kahteen on tulossa tenniskenttiä. Kolmannesta hallista on suunniteltu monitoimihallia, jossa voi pelata muun muassa padelia ja salibändya. Pelikenttien lisäksi liikuntahalleihin tulee oheisliikunta-, toimisto- ja ravintolatiloja kuten kahvila ja lounasravintola ulkoterasseineen. Piha-alueelle on suunniteltu sijoitettavaksi useita tennis- ja padelkenttiä sekä pysäköintipaikkoja palveluiden käyttäjille.

Turvesuon alue on nimensä mukaisesti suoaluetta, joten suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota hulevesien hallintaan ja säilyvän suoalueen kosteustasapainon säilymiseen. Hulevesiä kerätään laajalta alueelta ja johdetaan putkissa Mankkaanpuron kautta Gräsanojaan.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee kokouksessaan 8.12.2022 asemakaavaehdotuksen nähtävilletuloa. Nähtävilläoloaikana kaavaehdotuksesta voi tehdä muistutuksia. Lopullisesta asemakaavaehdotuksen hyväksymisestä päättää valtuusto.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liisa RouhiainenasemakaavasuunnittelijaEspoon kaupunki

Puh:043 825 5218

Kuvat

Yhdistetty havainnekuva golfkeskuksen laajennuksesta ja liikuntahalleista. 
Kuva: Arkkitehtitoimisto ARK BRUT (vasen kuva) ja A-Factor Oy (oikea kuva).
Yhdistetty havainnekuva golfkeskuksen laajennuksesta ja liikuntahalleista. Kuva: Arkkitehtitoimisto ARK BRUT (vasen kuva) ja A-Factor Oy (oikea kuva).
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme