Tuska Utopia yhdistää matkailuohjelman ja metallimusiikin – “Siinä jää Keihäsmatkatkin kakkoseksi”

Jaa

Uusi konsepti vie artistit konsertoimaan ja yleisön matkalle kotimaan kiehtovimpiin maisemiin rauniokirkoista kaasukelloihin.

Tuska Utopia on Tuska-organisaation luoma ja tuottama konsepti.
Tuska Utopia on Tuska-organisaation luoma ja tuottama konsepti.

Ainutlaatuiset metallikonsertit, huippuvisuaalisen musiikkivideoestetiikan ja matkailuohjelman yhteen kietova Tuska Utopia saa ensi-iltansa nyt marraskuussa. Industrial metal -jyrä Turmion Kätilöt nähdään Suvilahden kaasukellossa 13. marraskuuta, power metal -yhtye Battle Beast salaisessa kivilinnassa 20. marraskuuta ja sellometallin sanansaattaja Apocalyptica Pälkäneen rauniokirkossa 27. marraskuuta. Liput kaikkiin jaksoihin ovat myynnissä SemiLiven alustalla.

Tuska Utopia on Tuska-organisaation luoma ja tuottama konsepti, joka vie katsojat matkalle Suomen omaperäisimpiin maisemiin. Tunnin mittaisissa jaksoissa nähdään konsertti ja artistihaastattelu sekä tutustutaan kohteeseen matkailuohjelman hengessä. Kuvauspaikkojen saloja selvitettiin yhdessä historioitsija Teemu Keskisarjan kanssa, ja ohjelmassa niihin sukelletaan muun muassa Lost Societysta tutun Samy Elbannan johdolla. Ohjaajana toimii niin television kuin musiikkivideoidenkin puolella ansioitunut Taku Kaskela.

“Sarja nostaa keikkojen visuaalisuuden aivan toiselle tasolle. Oli varsinainen ohjaajan unelmaduuni päästä luomaan uusia utopistisia maailmoja meille suomalaisille tuttuihin sielunmaisemiin musiikin ja valosuunnittelun keinoin”, Kaskela innostuu.

“Tuska Utopian voima perustuu kuratointiin artistin ja konserttipaikan välillä, mistä syntyy tarina, jännite sekä yksittäisiä konsertteja yhteen sitova teema. Sarjan nimi toimii ikään kuin lukuohjeena: jokainen jakso kurkistaa yhtäältä todelliseen, olemassa olevaan suomalaiseen maisemaan ja toisaalta sarjaa varten luotuun fantasiapaikkaan”, Tuska Utopian taiteellinen johtaja Jenni Kääriäinen jatkaa.

“Tämä ei ole vain korvaavaa toimintaa”

Tuska Utopia pyrkii elämysten tarjoamisen lisäksi avaamaan uusia mahdollisuuksia musiikki- ja matkailualojen välille.

”Tämä ei ole vain korvaavaa toimintaa nyt, kun tapahtumat ovat pannassa. Parhaimmillaan onnistumme synnyttämään uutta crossover-kulttuuria, jonka näen jatkavan omaa polkuaan myös kriisin jälkeen”, Tuska Utopian vastaava tuottaja Eeka Mäkynen kertoo.

Ohjelmassa esiintyvillä artisteilla on vankka maailmanlaajuinen fanipohja, ja englanninkielisen sarjan toivotaan herättävän kiinnostusta myös maailmalla.

“Suomi on jo julistettu maapallon viralliseksi metallimaaksi, ja kyllähän suomalainen outous viehättää. Siinä jää Keihäsmatkatkin kakkoseksi, kun Tuskan jengi lähtee hevibändien kanssa Suomea kiertämään”, Mäkynen jatkaa.

Tuska Utopia

Pe 13.11.2020 klo 21 Turmion kätilöt, Suvilahden kaasukello (jakso ostettavissa 15.11. klo 21 asti)
Pe 20.11.2020 klo 21 Battle Beast, salainen kivilinna (jakso ostettavissa 22.11. klo 21 asti)
Pe 27.11.2020 klo 21 Apocalyptica, Pälkäneen rauniokirkko (jakso ostettavissa 29.11. klo 21 asti)

Jaksot ovat myynnissä SemiLiven alustalla, ja ne maksavat á 14,90 €. Katseluoikeus on voimassa 48h. Helsingin Sanomien digitilaajille jaksot ovat nähtävissä aina 24h tunnin ajan ensi-illasta osoitteessa hs.fi/live.

Tuska Utopian inspiroima merchandise-mallisto Utopia Collection on saatavilla Tuskan verkkokaupassa. Tuska Utopia -lipun ostajat saavat automaattisesti alennuskoodin malliston tuotteisiin.

Yhteistyössä Helsingin Sanomat, Sinebrychoff, Genelec ja Varusteleka. Alustan tarjoaa SemiLive.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Eeka Mäkynen, vastaava tuottaja
p. 040 344 4789
eeka@fme.fi

Haastattelupyynnöt ja akkreditointi:
Annina Pikkumäki
p. 040 575 5776
annina@mellakkahelsinki.fi

Kuvat

Tuska Utopia on Tuska-organisaation luoma ja tuottama konsepti.
Tuska Utopia on Tuska-organisaation luoma ja tuottama konsepti.
Lataa
Turmion Kätilöt Suvilahden kaasukellossa, ensi-ilta 13.11.2020. Kuva: Anastasia Pajanen / Tuska Utopia
Turmion Kätilöt Suvilahden kaasukellossa, ensi-ilta 13.11.2020. Kuva: Anastasia Pajanen / Tuska Utopia
Lataa
Battle Beast salaisessa kivilinnassa, ensi-ilta 20.11.2020. Kuva: Anastasia Pajanen / Tuska Utopia
Battle Beast salaisessa kivilinnassa, ensi-ilta 20.11.2020. Kuva: Anastasia Pajanen / Tuska Utopia
Lataa
Apocalyptica Pälkäneen rauniokirkossa, ensi-ilta 27.11.2020. Kuva: Anastasia Pajanen / Tuska Utopia
Apocalyptica Pälkäneen rauniokirkossa, ensi-ilta 27.11.2020. Kuva: Anastasia Pajanen / Tuska Utopia
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tuska-festivaali
Lapinlahdenpolku 8 E
00180 Helsinki

https://www.tuska.fi/

Tuska on Helsingin Suvilahdessa vuosittain järjestettävä kolmipäiväinen metallifestivaali. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuska-festivaali

Tuska Utopia combines a travel show with metal music – a brand new way to experience Finland9.11.2020 09:40:13 EET | Press release

While music and travel industries are suffering from the lockdown and people around the globe have fewer opportunities to enjoy concerts and fulfil their wanderlust, Tuska Utopia offers a new way of experiencing both of these. The concept sees Finnish artists performing and audiences embarking on a journey to intriguing landscapes in the global home of heavy metal, from church ruins to disused gasometers.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme