Laurea

Tutka viitoittaa pk-yrityksen tietä tulevaisuuteen

Jaa

Yritysten tulevaisuuden menestykseen tähtäävä Tutka-hanke lähtee liikkeelle täydellä teholla vuoden vaihteessa. Tavoitteena on tukea eri tavoin pieniä ja keskisuuria yrityk-siä kohtaamaan liiketoiminnan kehittämisen haasteita.

Samalla hankkeessa rakennetaan Uudenmaan laajuista mallia ammattikorkeakoulun, kehittämisyhtiöiden ja kuntien yhteistoiminnan resurssitehokkaaseen toteuttamiseen. Kehitystyössä on koordinaattorina toimivan Laurea-ammattikorkeakoulun lisäksi mukana kolme kehittämisyhtiötä, Keski-Uudenmaan kehittämisyhtiö Oy, Novago Yrityskehitys Oy Länsi-Uusimaalta sekä Postintra Oy Itä-Uusimaalta.

Maanantaina 17.12. ensimmäistä kertaa kokoontuneessa ohjausryhmässä ovat mukana myös Helsingin seudun kauppakamarin, Uudenmaan Yrittäjien sekä Keravan ja Lohjan kaupunkien edustajat. Hanketta rahoittaa Euroopan Aluekehitysrahasto ja Uudenmaan liitto.

Päätavoitteena on parantaa pk-yritysten kilpailukykyä

Valmennuksen ja muiden toimenpiteiden avulla tunnistetaan yrityskohtaisia kasvun mahdollisuuksia ja luodaan uutta liiketoimintaa.

Yhteistyössä ammattikorkeakoulun, kehittämisyhtiöiden ja yritysten kanssa luodaan alueellinen verkottunut toimintamalli, jonka avulla pk-yritysten kasvumahdollisuudet voidaan tunnistaa ja hyödyntää kehittämällä konkreettisia, yrityskohtaisia ratkaisuja palvelumuotoilun ja tulevaisuuden tutkimuksen menetelmien avulla, digitaalisuutta hyödyntäen.

Laurea-ammattikorkeakoulu tuo hankkeeseen tutkitun tiedon ja toteuttaa valmennuspäivät yrityksille. Kehittämisyhtiöt puolestaan kartoittavat yritysten valmennustarpeet ja toimivat yritysten tukena ja sparraajina. Yhteisen toimintamallin rakentaminen ammattikorkeakoulun ja kehittämisyhtiöiden kesken toteutetaan siten, että myös opiskelijat osallistetaan työhön. Hankkeessa opiskelijat ovat kehitysyhtiöiden lisäresurssina yrityskohtaisten kehittämisprojektien toteutuksessa.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Anneli Manninen, Laurea-ammattikorkeakoulu

Puh. 040 553 1177, anneli.manninen@laurea.fi

Yhteyshenkilöt

Laurea viestintä:
viestinta@laurea.fi

Tietoja julkaisijasta

Laurea
Laurea
Ratatie 22
01300 Vantaa

09 8868 7150http://www.laurea.fi

Laurea-ammattikorkeakoulu toimii Uudellamaalla kuudella kampuksella. Opiskelussa Laureassa keskeistä ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, kuten projektit, joiden ansiosta opiskelijamme verkostoituvat jo opiskeluaikanaan ja oppivat tärkeitä työelämässä tarvittavia taitoja. Laurea-yhteisöön kuuluu noin 7 800 opiskelijaa, 500 henkilökunnan jäsentä ja 24 000 alumnia. Laurea on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton yhteisö.

Laureassa tehdään käytännönläheistä tutkimus- ja kehitystyötä strategisilla tutkimusalueilla, jotka perustuvat tulevaisuuden tarpeisiin ja vahvaan osaamiseen sosiaali- ja terveysalalla, palveluliiketoiminnassa sekä turvallisuudessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laurea

Glamouria ja rajojen ylittämistä: Laurea ja Red Carpet yhteistyöhön14.3.2019 09:25:35 EETTiedote

Laurea-ammattikorkeakoulu ja Red Carpet Film Festival ovat aloittaneet yhteistyön. Laurean opiskelijat ovat aktiivisessa roolissa loppukesällä 2019 Hyvinkäällä järjestettävän elokuvafestivaalin järjestämisessä. Yhteistyö perustuu laurealaiseen kehittämispohjaisen oppimisen malliin, jossa opiskelijoiden oppiminen viedään aitoihin työelämän tilanteisiin. -Yritysten kanssa tehtävät kehittämisprojektit ovat Laurealle jo tavaramerkki, kertoo rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski. -Olemme jo vuosikymmenten ajan yhdistäneet oppimisen aitoihin työelämän kehittämishankkeisiin, joista hyötyvät niin opiskelijat kuin toimeksiantajatkin. Sitoutumisemme Red Carpet -festivaaliin on osa Laurean seutukaupunkiyhteistyötä Uudellamaalla. Koulutuksen, tutkimuksen ja aluekehityksen palveluille on suuri tarve Uudenmaan keskeisissä aluekeskuksissa. -Red Carpet -festivaalin periaatteisiin kuuluu erilaisten rajojen ylittäminen, kertoo festivaalin perustaja, taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi. Ideologiamme on

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme