Jyväskylän yliopisto

Tutkijoiden yö 2020 siirtyy marraskuulle

Jaa

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Tutkijoiden yö siirtyy alkuperäisestä syyskuun päivämäärästä marraskuulle. Tapahtumaa vietetään perjantaina 27.11.2020 viidellä eri paikkakunnalla yhtä aikaa yli 300 muun Euroopan kaupungin kanssa.

Tutkijoiden yön kanssa samaan aikaan on käynnissä myös Jyväskylän kaupungin järjestämä Valon kaupunki –tapahtuma.

Tutkijoiden yö tuo esiin tutkijoita ja heidän työtään sekä tieteen merkitystä jokapäiväisessä elämässämme mielenkiintoisella ja innostavalla tavalla. Koko perheelle suunnatussa ohjelmassa suurella yleisöllä on mahdollisuus päästä kokemaan, miten tiedettä tehdään. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy, tervetuloa!

Kokonaisen päivän ja illan aikana kävijät pääsevät tutkijoiden opastamana tutustumaan erilaisten työpajojen, luentojen ja tutustumiskierrosten kautta tutkijoiden työhön. Mikäli koronatilanteesta johtuvat kokoontumisrajoitukset ovat voimassa yhä marraskuun lopussa, sovellamme ohjelmassa etä- ja verkkoratkaisuja sekä pieniä ryhmäkokoja. Osallistujien ja järjestäjien turvallisuudesta huolehditaan muun muassa turvavälejä, tehostettua hygieniaa ja ennakkoilmoittautumisia noudattaen.

Tänä vuonna Tutkijoiden yön ohjelmaan voi Suomessa osallistua Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä, Kokkolassa ja Kuopiossa. Monipuolisesta ohjelmasta vastaavat Jyväskylän, Itä-Suomen ja Helsingin yliopistot sekä Ranskan instituutti.

Tutkijoiden yö -projekti rahoitetaan Euroopan komission Marie Skłodowska-Curie toimien alaisena sopimusnumerolla 954755.

Lisätietoja:

Koordinaattori Janne Pakarinen, puh. 040 805 4900, janne.pakarinen@jyu.fi

Viestintäpäällikkö Liisa Harjula, puh. 040 805 4403, liisa.harjula@jyu.fi

Harjoittelija Minna Selkälä, puh. 040 831 6228, minna.i.selkala@jyu.fi

https://www.tutkijoidenyo.fi/

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 25.9.2020: Lukio tarjoaa kirjoittamisen oppimisen mahdollisuuksia, joita opiskelijat eivät osaa hyödyntää18.9.2020 07:00:00 EESTTutkimus

Kirjoittaminen lukion äidinkielen ja kirjallisuuden kursseilla on monipuolista, mutta opetussuunnitelman, ylioppilaskokeen ja lukiolaisten kirjoittamiskäsitykset eroavat toisistaan. Väitöstutkimus tarkastelee lukion kirjoittamista ekologisesta näkökulmasta eli pyrkii ymmärtämään kirjoittajan ja kirjoitusympäristön vuorovaikutussuhdetta.

JYUnity-tiedelehdessä: Enteroviruksen osaaja löysi luonnosta myös koronaviruksen päihittäviä molekyylejä17.9.2020 11:24:38 EESTTutkimus

Virustutkija Varpu Marjomäki Jyväskylän yliopistosta on tutkimuksissaan päässyt maailman yleisimmän ihmisiä infektoivan viruksen, enteroviruksen, niskan päälle. Humahtaen parikymmentä vuotta sitten alkanut innostus virukseen tuottaa nyt tuntuvia tuloksia: yksi patentti on jo rekisteröity ja työn alla on kaksi uutta patenttia molekyyleistä, jotka nitistävät enterovirusten ohella monia viruksia. Aihe on polttava, sillä tutkimusryhmä on havainnut molekyylien tepsivän myös koronaviruksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme