Jyväskylän yliopisto

Tutkijoiden yö 2021 järjestetään verkossa ja livenä - luvassa on paljon lapsille ja koululaisille suunnattua ohjelmaa!

Jaa

Tutkijoiden yö järjestetään syyskuun viimeisenä perjantaina 24.9.2021 – tänä vuonna verkkotapahtumana ja osin paikan päällä kampuksella. Tutkijat avaavat ovensa yleisölle tapahtumassa, jossa tiedettä ja sen saavutuksia juhlistetaan yhdessä koko Euroopan kanssa.

Jyväskylän yliopiston Tutkijoiden yön ohjelma on nyt julkaistu. Tänäkin vuonna ohjelmastamme löytyy monen ikäisille suunnattua erilaista tiedeohjelmaa. Haluaisitko päästä tutustumaan sienijuurien salaisuuksiin tai pelaamaan virtuaalista zombie-pakopeliä? Millaista on musiikin tutkijan työ? Haluatko päästä kurkistamaan nanotiedekeskuksen ovien taakse? Luvassa myös jokavuotiset suosikit: kemian pamahduksia ja välähdyksiä sekä kiihdytinlaboratorion säteilyä ja muuta mielenkiintoista.

Kaikenikäisille oppilasryhmille on tarjolla verkko- ja liveohjelmaa, jossa tutkijat johdattavat koululaiset tieteen uusimpien saavutusten. Tutkijoiden yö on hauska ja innostava tapa juhlistaa tiedettä, oli eskarissa, koululainen tai jo varttuneempi kansalainen!

Itse kokeilemisen lisäksi voit myös tulla kuuntelemaan tuoreinta asiantuntijatietoa Agoran Martti Ahtisaari –saliin. Luvassa on aiheita liikunnasta ja hyvinvoinnista sekä perinnöllisyystieteestä ja Jyväskylän historiasta. Tutkijapuheenvuorot striimataan myös verkkoalustalla.

Tuttuun tapaan Tutkijoiden yö järjestetään yhteistyössä Valon kaupunki –tapahtuman kanssa. Ylistönrinteen kampus sekä Agora-rakennuksen seinä saavat upeat valotaideteokset. Niitä voi ihailla 23.9.-2.10.

Tutustu Jyväskylän yliopiston Tutkijoiden yön 2021 ohjelmiin ja niiden sisältöihin sekä aikatauluihin tarkemmin osoitteessa www.jyu.fi/tutkijoiden-yo.

Osa ohjelmasta vaatii ennakkoilmoittautumisen. Se onnistuu tapahtumasivun kautta: events.liveto.io/events/tutkijoiden-yo-2021

Lisätietoja

Liisa Harjula
Viestintäpäällikkö
liisa.harjula@jyu.fi
040 805 4403

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme