Jyväskylän yliopisto

Tutkijoiden yö kiinnosti virtuaalisesti 27.11.

Jaa

Aiempina vuosina tiedetapahtumien kävijäennätyksiä rikkonut Tutkijoiden yö järjestettiin koronatilanteen vuoksi etänä. Tapahtumiin osallistui illalla yli tuhat katsojaa, lisäksi päiväohjelmana järjestetty koululaisohjelma kiinnosti runsaasti kouluja Keski-Suomessa ja sen ulkopuolellakin.

- On ilahduttavaa, että kävijät löysivät Tutkijoiden yön monipuolisen tarjonnan myös verkossa. Esimerkiksi monet koululaisille suunnatut ohjelmat varattiin täyteen jo hyvissä ajoin ennen tapahtumaa, joten tiede ja tutkimus selvästi kiinnostavat monenikäisiä, tapahtuman kansallinen koordinaattori Janne Pakarinen kertoo.

Jyväskylän yliopistossa noin kolmekymmentä erilaista ohjelmaa varmistivat, että tieteen teemoja esiteltiin monelta kannalta. Aamupäivän ohjelma oli suunnattu erityisesti päiväkoti-ikäisille, koululaisille ja nuorille. Illalla ohjelmaa oli niin aikuisille kuin koko perheelle.

Iltaohjelmassa liikunta- ja terveystieteiden ilta: ajankohtaista asiaa lapsuudesta vanhuuteen keräsi parhaimmillaan yli 600 katsojaa. Myös kemian laitoksen pamaukset, posautukset ja värivalot houkuttelivat runsaasti yleisöä.

Muun muassa myrkkysammakot ja muut biologian teemat sekä pakohuone zombeineen saivat yleisöltä runsaasti positiivista palautetta. Ohjelmaa oli myös muualla kuin ruudun äärellä: Ääniluontopolku ja mobiilioppaat veivät Jyväskylän rakennusten ja luonnon pariin.

Osaan ohjelmasta pääsee vielä tutustumaan parin viikon ajan osoitteessa: events.liveto.io/events/tutkijoiden-yo Alustalle tulee kirjautua, ja kirjautumista varten tulee luoda maksuttomat tunnukset.

Jos siis et ehtinyt vielä kurkistaa koronalaboratorioon, testata loistietämystäsi tai pelata muistipeliä, nyt on tilaisuutesi!

Suomessa Tutkijoiden yön ohjelmaa järjestivät Jyväskylän yliopiston lisäksi Itä-Suomen yliopisto, Fysiikan tutkimuslaitoksen Helsingin tiimi (HIP), Ranskan Instituutti ja VTT.

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Liisa Harjula, puh. 040 805 4403, liisa.harjula@jyu.fi

Tapahtuman kansallinen koordinaattori Janne Pakarinen, puh. 040 805 4900, janne.pakarinen@jyu.fi

Viestintäharjoittelija Minna Selkälä, puh. 040 831 6228, minna.i.selkala@jyu.fi

Tämä Tutkijoiden yö -projekti rahoitetaan Euroopan komission Marie Skłodowska-Curie toimien alaisena sopimusnumerolla 954755.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 29.1.2021: Kaverisuhteet ja sosiaalinen asema koulussa määrittävät nuorten liikkumista (Rajala)14.1.2021 08:00:00 EETTiedote

Nuorten kokemus omasta sosiaalisesta asemastaan koulussa on yhteydessä nuorten liikkumiseen sekä koulussa että vapaa-ajalla. Sosiaalisen hierarkian tikapuilla itsensä korkealle sijoittavat yläkoululaiset liikkuivat enemmän ja reippaammin vapaa-ajallaan verrattuna nuoriin, joiden kokemus omasta sosiaalisesta asemastaan oli matala. Koulupäivän aikana sosiaalisen asemansa matalaksi kokevat nuoret liikkuivat välituntisin vähemmän ja olivat koulupäivän aikana enemmän paikallaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme