HOK-Elanto

​​Tutkimus paljastaa: näin pääkaupunkiseudulla vietetään terassikesää​

Jaa
Pitkän talven jälkeen on terassien avautuminen yksi selkeä kevään merkki. Suuri terassitutkimus paljastaa, mitä pääkaupunkiseudun asukkaat kesäterasseiltaan toivovat ja milloin he niille askeleensa suuntaavat. Etelä-Suomessa terassille lähdetään heti auringon lämmittäessä sopivasti ja monen mielestä terassikesä alkaa vapusta. Pääkaupunkiseudulta löytyy S-ryhmän kattavasta valikoimasta terasseja moneen makuun.
Tärkeimpiä valintatekijöitä terassille ovat aurinko, kaunis ympäristö, kätevä sijainti sekä hyvät puitteet oman porukan kanssa seurusteluun.
Tärkeimpiä valintatekijöitä terassille ovat aurinko, kaunis ympäristö, kätevä sijainti sekä hyvät puitteet oman porukan kanssa seurusteluun.

HOK-Elannon ja Sokotelintuore terassitutkimus* selvitti, millaisilla terasseilla pääkaupunkiseudulla viihdytään ja mitä niiden tarjonnalta toivotaan. Terassimieltymyksiin lukeutuvat muun muassa aurinko, ystävät, kaunis miljöö, olut sekä mahdollisuus ruokailuun - myös cocktailit ja mocktailit maistuvat. S-ryhmällä on pääkaupunkiseudulla ja sen lähikunnissa yhteensänoin 60 terassia, joten valikoimaa riittää monenlaiseen tarpeeseen ja toiveeseen.  

- Halusimme selvittää, mitä asiakkaamme terasseissa erityisesti arvostavat, jotta voimme parhaalla mahdollisella tavalla vastata heidän toiveisiinsa. Runsaalla terassivalikoimallamme meillä on kaikki edellytykset tarjota juuri asiakkaidemme näköinen ja makuinen terassikesä, toteaa HOK-Elannon ravintolatoimialan johtaja Henriikka Puolanne. 

Enemmistö kyselyn vastaajista arvostaa kesäterasseja, joita auringonsäteet lämmittävät pitkälle iltaan, mutta myös varjoisille terasseille on kysyjänsä. Auringon lisäksi toivelistan kärjessä terassia valittaessa ovat kaunis ympäristö ja kätevä sijainti sekä hyvät puitteet oman porukan kanssa seurusteluun. Myös mahdollisuus ruokailuun nousee merkitykselliseksi valintatekijäksi: enemmistö pitää tapas-tyylisistä pikkuannoksista, mutta moni kaipaa terassilla myös runsaampaa vatsantäytettä. 

- Terassiruokailun ystäville voimme iloksemme kertoa, että legendaarinen Tornin piha tekee paluun. Siellä saa tilata ruokaa Tornin OR-ravintolan kehutusta keittiöstä ja samalla se vastaa varjoisammasta terassista pitävän tarpeisiinLivemusaakin on luvassa! Lisäksi ravintola 10. Kerroksen valtavan suosittu ja aurinkoinen kattoterassi saa lisätilaa, kun avaamme kokonaan uuden After Work Terracen Postikadun puolelle. Siellä mahtuu siis entistä paremmin nauttimaan juomista Helsingin kattojen yllä, paljastaa Sokotelin ravintolaliiketoiminnan johtaja Petra Wikstöm. 

- Kappelin terassille kannattaa suunnistaa kokopäivän auringon ja ainutlaatuisen puistomiljöön perässä. Mummotunnelin terasseilla on luvassa ulkoilmajuhlia monipuolisten esiintyjien tahtiin. Tämän kesän uutuutena käynnistyvät kesäkuun alussa Retro Dance-torstait, joiden esiintyjäkattaukseen lukeutuvat muun muassa Rednex ja Solid Base, Puolanne lisää.  

Terassit edustavat kesää parhaimmillaan: rentoutumista, olosta nauttimista, makunautintoja ja ajan viettoa läheisten ihmisten kanssa. Kyselyn mukaan monen askel suuntaa terasseille sekä viihtymään pidempään, että lyhyesti piipahtamaan esimerkiksi ostosten lomassa. Terasseilla käydäänkin pääkaupunkiseudulla kesäisin ahkerasti, sillä 30 % vastaajista käy niillä vähintään kerran kahdessa viikossa, alle 34-vuotiaista jopa 42 %. 

Olut on ykkösjuoma – nuorille alkoholittomat vaihtoehdot tärkeitä  

Vastaajien keskuudessa olut on terassijuomista selkeästi suosituin. Viinit, siideri ja lonkero tulevat tasaväkisinä kakkosina. Alkoholittomat vaihtoehdot nousevat juomasekoituksia suositummaksi. 

- Erityisen laaja olutvalikoima meiltä löytyy Kaislasta– itse asiassa senolutvalikoima on koko Suomen laajin sen lähes 250 vaihtoehdollaan. Alkoholittomien vaihtoehtojen suosion kasvaessa olemme halunneet tuoda uusia mocktaileja tarjolle. Uutuutena lanseerasimme kesäksi esimerkiksi raikkaat Virgin Ginger Rogers- ja Virgin Sea Breeze-mocktailit. Meille on tärkeää muokata valikoimaamme asiakkaidemme toiveiden mukaisesti, sanoo Puolanne. 

Vapun terassitarjonta: 

https://www.raflaamo.fi/fi/terassit-helsinki 

Tuloksia terassitutkimuksesta: 

  • Vastaajia 1010 henkilöä, joista 60 % naisia ja 40 % miehiä 
  • Enemmistön mielestä terassikesä alkaa heti, kun aurinko lämmittää sopivasti, yksittäisistä ajankohdista vappu on kaikista suosituin 
  • 30 % vastaajista käy terasseilla vähintään kerran kahdessa viikossa, alle 34 vuotiaista jopa 42 %.
  • Kesäpäivästä nauttiminen, rentoutuminen ja ystäväporukan tapaamiset ovat tärkeimmät syyt terasseilla käymiseen.
  • Valintakriteereistä tärkeimpiä ovat hyvä sijainti, kaunis miljöö, aurinko ja hyvät puitteet seurusteluun. Myös ruokatarjoilu nousee tärkeäksi. 
  • Alkoholijuomat ovat yleisesti alkoholittomia suositumpia - alkoholittomat juomat nousevat kuitenkin juomasekoituksia suositummaksi. Tämä korostuu erityisesti nuoremmilla vastaajilla. 
  • Olut on 62 %:lle miehistä suosikkijuoma. 

*Lähde: HOK-Elannon ja Sokotelin asiakastutkimus: Terassikesä 2023, 2-3/2023, vastaajamäärä 1010, Feelback Group 

 

 

 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tärkeimpiä valintatekijöitä terassille ovat aurinko, kaunis ympäristö, kätevä sijainti sekä hyvät puitteet oman porukan kanssa seurusteluun.
Tärkeimpiä valintatekijöitä terassille ovat aurinko, kaunis ympäristö, kätevä sijainti sekä hyvät puitteet oman porukan kanssa seurusteluun.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HOK-Elanto
HOK-Elanto
Tripla Workery West Firdonkatu 2 T 111
00520 Helsinki

010 76 600http://www.hok-elanto.fi

S-ryhmän suurin osuuskauppa HOK-Elanto on yli 660 000 asiakasomistajan oma osuuskauppa, jonka liikevaihto vuonna 2022 oli 2,4 miljardia euroa. HOK-Elannossa työskentelee yli 6 700 henkeä, ja osuuskaupan monipuolisia palveluita käyttää vuosittain yli 150 miljoonaa asiakasta Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Tuusulassa ja Vantaalla.

Kun kaikki Alepat, S-marketit, Prismat, Food Market Herkut, ravintolat, ABC-asemat ja latauspisteet, Sokokset ja Sokos Emotion -myymälät, Hautaus- ja lakipalvelupisteet sekä Omistajapalvelupisteet lasketaan yhteen, toimipaikkoja HOK-Elannolla on yli 400.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HOK-Elanto

HOK-Elannon ja Tomi Björckin eksoottisesti maustetut raakamakkarahodarit ovat kesän grillihitti10.5.2023 10:22:07 EEST | Tiedote

S-ryhmän suurimman alueosuuskaupan HOK-Elannon ja huippukokki Tomi Björckin Herkku GRILLS -tuoteuutuudet tuovat kesän grillipöytiin kansainvälisiä makumaailmoja. Ruokatuotesarjan kevään 2023 uutuuksiin lukeutuu muun muassa rohkeasti maustettuja raakamakkaroita, maukkaita grillisalaatteja, kätevä hodariboksi ja aasialaistyylinen lihatrio. Tuotteet ovat saatavilla valikoiduista pääkaupunkiseudun Prisma-, S-market, Food Market Herkku- ja Alepa-myymälöistä.

Espoon Tapiolan Food Market Herkusta S-market – HOK-Elanto panostaa Helsingin keskustan Food Market Herkun kehittämiseen3.5.2023 13:45:00 EEST | Tiedote

HOK-Elanto avaa Espoon Tapiolassa kauppakeskus Ainoassa sijaitsevan Food Market Herkun paikalle S-marketin. Uudistuksessa myymälän koko kasvaa ja tuotevalikoimaa laajennetaan sekä räätälöidään entistä vahvemmin asiakkaiden toiveiden mukaiseksi. Helsingin keskustan Food Market Herkku jatkaa uniikkina lippulaivaruokakauppana ja HOK-Elanto investoi parhaillaan toukokuussa toteutettavaan uudistukseen, jossa keskustan Food Market Herkun tuotevalikoimaa kasvatetaan entisestään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme