Svea

Tutkimus: Talletussuoja lisää luottamusta järjestelmää kohtaan, mutta vain hieman yli puolet tietää siitä

Jaa

23.10.2019. Talletussuojajärjestelmät ovat keskeisiltä osilta yhtenäistetty EU:n jäsenmaissa. Suomessa olevan lakisääteisen talletussuojajärjestelmän enimmäismäärä on 100 000 euroa ja sama enimmäismäärä koskee myös Ruotsin talletussuojaa, jonka alainen esimerkiksi meidän säästötilimme on. Rahoitusvakausviraston tekemän tutkimuksen mukaan kuitenkin vain 56 % suomalaisista tietää talletussuojajärjestelmästä ja 54 % tietää, että talletussuojan enimmäismäärä on 100 000 euroa. Talletussuoja kattaa suurimman osan suomalaisista talletuksista, sillä kyselyn mukaan vain kolmella prosentilla suomalaisista oli pankkitilillä yli 100 000 euroa. Talletussuoja on pankkikohtainen, eli suoja turvaa kaikki yhden pankin tileillä olevat varat.

Talletussuoja tarkoittaa sitä, että tallettaja saa rahansa takaisin, mikäli talletuspankki ajautuisi vakavaan kriisiin, kuten konkurssiin. Kyselyyn vastanneista suurin osa, 76 %, arvioi että tällaisessa tilanteessa rahojen takaisin saamiseen kuluisi vähintään kuukausi aikaa ja 58 % oli sitä mieltä, että rahoja voi joutua odottamaan yli puoli vuotta. Vastaajilla on siis melko negatiivinen mielikuva siitä, miten talletetut rahat saa kriisitilanteessa takaisin. Todellisuudessa tällä hetkellä rahat saa takaisin 15 työpäivän kuluessa ja ensi vuoden alusta lakimuutoksen myötä 7 työpäivän kuluessa.

Kauppalehden uutisoiman tutkimuksen mukaan ne vastaajat, jotka tietävät Suomen talletussuojajärjestelmästä, luottavat järjestelmään enemmän kuin ne, jotka eivät tiedä. Kuitenkin talletuksia tehneet ovat saaneet tiedon talletussuojasta omasta pankistaan melko heikosti; paremmin tieto on saavuttanut heidät median kautta. Rahoitusvakausviraston ylijohtajan Tuija Taoksen mukaan pankkien pitäisi kertoa tallettajille nykyistä selvemmin talletussuojasta.

Meidän säästötilimme on Ruotsin valtiokonttorin (Riksgälden) talletussuojan piirissä 100 000 euroon saakka.

Lue lisää talletussuojasta

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Svea
Svea
Mechelininkatu 1a
00180 Helsinki

+358 9 4242 300https://www.svea.com/fi/fi/start/

Svea tarjoaa maksu- ja rahoitusratkaisuja yrityksille ja yksityisille, sekä perintä- ja taloushallinnon palveluita yrityksille. Suomessa Svea on toiminut jo vuodesta 2002, työllistäen nykyisin yli 200 henkeä. Svean toiminta Suomessa koostuu neljästä yrityksestä: rahoitusyhtiö Svea Ekonomi AB (publ.), Filial i Finlandista, perintätoimija Svea Perintä Oy:stä sekä maksujen välitykseen liittyviä palveluita tarjoavista Svea Payments Oy:stä ja Svea Development Oy:stä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Svea

Tutkimus: 91% suomalaisista arvostaa ilmaisia palautuksia6.3.2020 01:02:00 EETTiedote

6.3.2020. Verkosta ostaa Svean tutkimuksen mukaan vuosittain 79 % suomalaisista, kun mukaan ei lasketa kuluttajien välistä vertaisverkkokauppaa, kuluttaen keskimäärin yli tuhat euroa vuodessa verkko-ostoksiin. Verkkokaupassa palautusmäärät ovat herättäneet paljon keskustelua, joidenkin verkkokauppojen palautusasteen ollen jopa yli 50 %. Ei siis ole ihme, että palautukset myös aiheuttavat verkkokaupoille suuria kustannuksia.

Svea on jälleen yksi Suomen parhaista työpaikoista14.2.2020 01:03:00 EETTiedote

Tiedote 14.2.2020. Maailman suurin henkilöstökokemuksen tutkimustalo Great Place to Work® listasi vuoden 2020 parhaat työpaikat Suomessa – Svea palkittiin 23. parhaana työpaikkana keskisuurten organisaatioiden sarjassa. Sijoitus julkistettiin Suomen parhaat työpaikat 2020 -gaalassa torstaina 13.2.2020. Kiitos hienosta sijoituksesta kuuluu jokaiselle svealaiselle – yhdessä, omistautumisella ja draivilla saavutamme yhteiset tavoitteemme.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme