Jyväskylän yliopisto

Tutkimuslaitokset ennakoivat noin 1,28 % vuosikasvua seuraavalle 10 vuodelle

Jaa

Julkaistavissa 11.6.2019 klo 14.00 Pitkän aikavälin ennuste esitellään Taloustutkijoiden kesäseminaarissa Jyväskylän yliopistossa

Agora-rakennus nurmikkoineen on osa Jyväskylän yliopiston kampusta.
Agora-rakennus nurmikkoineen on osa Jyväskylän yliopiston kampusta.

Suomen johtavien tutkimuslaitosten laatimien pitkän aikavälin talousennusteiden keskiarvo esittää noin 1,28 prosentin vuosittaista talouskasvua vuosille 2019-2029. Seuraavalle vuosikymmenelle (2030-2039) talouskasvun ennustetaan hieman kiihtyvän 1,4 %:iin vuodessa. Viimeisen viisivuotiskauden (2014-2018) keskimääräinen toteutunut todellinen vuosikasvu oli tätäkin ripeämpää, 1,54 %.

Ennuste on laadittu laskemalla eri tutkimuslaitosten pitkän aikavälin ennusteiden keskiarvo. Ennusteet ovat laatineet Suomen Pankki, Valtionvarainministeriö, ETLA, Palkansaajien tutkimuslaitos ja Pellervon taloustutkimus.

Talousennuste esitellään perinteisessä Taloustutkijoiden kesäseminaarissa Jyväskylän yliopistossa 11.-12.6. Seminaarin muuta ohjelmistoa on mm. VATTin johtavan tutkija Kari Hämäläisen analyysi tuoreesta perustulon onnistumista käsittelevästä aineistosta. Lisäksi seminaarissa palkitaan perinteisesti Vuoden talousennustaja 2018. Seminaari järjestetään jo 36. kerran.

Seminaarin ohjelma:

https://www.jyu.fi/jsbe/fi/tutkimus/seminaarit/taloustutkijoiden-kesaseminaari

Yhteyshenkilöt

Professori Kari Heimonen
Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu
0400 247 414
kari.heimonen@jyu.fi

Kuvat

Agora-rakennus nurmikkoineen on osa Jyväskylän yliopiston kampusta.
Agora-rakennus nurmikkoineen on osa Jyväskylän yliopiston kampusta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Kulttuuri kohentaa viihtyvyyttä lähiöarjessa – Huhtasuo ja Keltinmäki tutkimuskohteina29.6.2020 13:27:17 EESTTiedote

Jyväskylän yliopistossa käynnistyy tutkimushanke, joka selvittää kuinka kulttuuria voidaan käyttää kaupunkisuunnittelussa tukemaan lähiöiden positiivista kehitystä. Hanke tuottaa tietoa, jonka avulla voidaan edistää lähiöalueiden elinvoimaisuutta. Dosentti Kaisu Kumpulaisen johtama tutkimushanke on saanut 410 000 euron rahoituksen hallituksen Lähiöohjelmasta 2020-2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme