Aalto-yliopisto

Tutkimuslaitos: Aaltoon panostettu euro tuottaa 8 euroa kansantaloudelle

Jaa

BiGGAR Economics arvioi suomalaisten yliopistojen taloudellista vaikutusta.

Aalto-yliopisto on merkittävä toimija Suomen kansantaloudessa. Brittiläisen BiGGAR Economics -tutkimuslaitoksen laskelmien mukaan Aalto-yliopiston toiminta kytkeytyi 2,3 miljardin euron bruttoarvonlisään Suomen taloudessa vuonna 2016. Tämä merkitsee, että jokaisen Aalto-yliopistoon panostetun euron vaikutus kansantalouteen on 8 euroa. Keskimäärin Suomen yliopistojen taloudellinen vaikutus on 5,26 euroa. Aalto-yliopiston toiminta ylläpitää ja siihen linkittyy Suomessa 24 300 työpaikkaa, mikä on kuusinkertainen verrattuna Aallon suoraan luomiin työpaikkoihin.

BiGGAR Economics arvioi keväällä 2017 suomalaisten yliopistojen taloudellisia vaikutuksia Suomen talouteen. Selvityksessä bruttoarvonlisällä tarkoitetaan laskennallista arvoa, jonka organisaatio lisää talouteen oman toimintansa kautta. Arviointiin osallistuivat kaikki Suomen yliopistot ja se tehtiin Suomen yliopistot UNIFIn, SYLin, Akavan, EK:n ja Sivistystyönantajien toimeksiannosta.

BiGGARin selvityksen Aalto-yliopiston taloudellisen vaikutuksen keskeisiä lähteitä ovat yliopistolähtöiset yritykset ja startupit, yliopiston omistamat yritykset ja teknologian lisenssoinnit. Aalto-yliopiston rooli tutkimus- ja tiedepuistoissa sekä opiskelijoiden odotettavissa oleva tulonmuodostus mainitaan merkittävinä lisäarvon tuottajina. Lisäarvoa tuottavat myös Aallon suora työllistävä vaikutus, palveluiden ostot ja yliopiston Otaniemen kampukseen tehtävät mittavat investoinnit. Opiskelijoiden työnteko, kulutus, vapaaehtoistyö, työharjoittelu, opiskelijoiden odotettavissa oleva tulonmuodostus sekä aaltolaisten ja Aaltoon suuntautuvat yliopisto- ja konferenssivierailut vaikuttivat nekin positiivisesti kansantalouteen.

Lisätietoja:
Suomen yliopistot UNIFI ry (unifi.fi)

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopisto. Kohti parempaa maailmaa. Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Tunnistamme ja ratkaisemme yhteiskunnan suuria haasteita ja rakennamme innovatiivista tulevaisuutta. Yliopistossa on kuusi korkeakoulua, 11 000 opiskelijaa ja 400 professoria. Kampuksemme sijaitsevat Espoossa ja Helsingissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

DI-hakukohteiden todistusvalinta uudistuu vuonna 20206.6.2018 10:05Tiedote

Muutos koskee diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen (DIA) yhteisvalintaan kuuluvia diplomi-insinöörikoulutusohjelmia seitsemässä suomalaisessa yliopistossa. Mukana ovat Aalto-yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto (1.1.2019 alkaen Tampereen yliopisto), Turun yliopisto, Vaasan yliopisto ja Åbo Akademi. Vuoteen 2020 asti todistusvalinta säilyy ennallaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme