Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tutustu Oodiin lisätyn todellisuuden avulla

Jaa

Kirjasto Oodiin voi nyt tutustua Kirjasto 10:ssä älypuhelinsovelluksella, joka vie todentuntuiselle kierrokselle tulevan kirjaston kerroksiin.

Postitalossa sijaitsevassa Kirjasto 10:ssä on avattu näyttely, jossa voi tutustua keskustakirjasto Oodin havainnekuviin pintaa syvemmältä. 

Näyttelyssä hyödynnetään lisättyä todellisuutta (Augmented Reality = AR) jossa älylaitteen sovellus löytää ympäristöstä asioita, joita ihmissilmä ei havaitse. Periaate on sama kuin Pokémon go -pelissä. Skannaamalla Kirjasto 10:ssä olevaa Oodin havainnekuvaa, avautuu kirjastoa esittelevä 360° maailma. Sovelluksen avulla katsoja voi kierrellä kirjaston kaikissa kolmessa kerroksessa ja ihailla Kansalaistorille kohoavaa Oodia.

Näyttelyseinä on esillä Kirjasto 10:ssä toistaiseksi ja siihen pääsee tutustumaan kirjaston aukioloaikoina.Pääset 360° matkalle tulevan Oodi kirjaston uumeniin mistä vain skannaamalla oheisen kuvan Arilyn sovelluksella.

Näyttely on tuotettu yhteistyössä Arilynin, ALA-arkkitehtien ja Teatime Researchin kanssa. Arilyn on suomalainen innovaatio, joka toimii useimmilla älypuhelimilla. Sovellus on asennettu kirjasto 10:n lainattaviin tabletteihin. Kirjastossa on tarkemmat ohjeet sovelluksen käyttämiseen.

Lisätietoja:

Siiri Viinikainen, markkinointisuunnittelija, Helsingin kaupunki, puh. +358 40 809 4839, siiri.viinikainen@hel.fi

Eeva Jäntti, Producer, Arilyn, puh. +358 44 3831 656, eeva@arilyn.fi

Lue lisää: keskustakirjasto.fi

Katso, kuinka sovellus toimii.

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme