Espoon kaupunki - Esbo stad

Tutustu Träskändan kartanopuiston hoito- ja käyttösuunnitelmaan 7. joulukuuta

Jaa

Träskändan kartanopuiston hoito- ja käyttösuunnitelma on päivitetty. Suunnitelmaluonnosta esitellään asukkaille torstaina 7.12.2017.

Suunnitelma esittelee puiston käyttöä ja tehtyjä hoitotoimenpiteitä viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Se sisältää viimeisimmät puustotiedot sekä uudet luontokartoitukset liito-oravista, lepakoista ja käävistä. Metsänhoitotoimenpiteet on laadittu aikaisemman suunnitelman ja uusien päivitysten perusteella. Luonnonsuojelualueen hoidon tavoitteet ja linjaukset eivät ole muuttuneet.

Nyt esiteltävä suunnitelma on aiemman suunnitelman päivitys. Päivitettyyn suunnitelmaan on rajattu vain puistometsäalue.

Suunnitelmassa on ehdotettu hakkuita yhteensä 21 metsäalueelle ja metsänhoitotöitä 23 alueelle. Kiireellisin alue metsänhoidolle on suunnittelualueen itäpuoli, jossa tammia ja muita jalopuita on otettava esille kuusien alta sekä poistettava kuolleita kuusia. Lisäksi Dianan temppelin näkymälinja kartanolle avataan. Hakkuiden pääasiallinen tarkoitus on lisätä jalopuuvaltaisuutta ja turvallisuutta alueella. Metsänhoitotöillä parannetaan alueen virkistyskäyttöä sekä mahdollistetaan uuden puusukupolven kehittymistä. Joen varteen on suunniteltu vieraslajien poistoa ja näkymän avausta.

Träskändan kartanopuisto on Museoviraston ja ympäristöministeriön kartoittama ja luokittelema valtakunnallisesti merkittävä kulttuurihistoriallinen ympäristö ja luonnonsuojelualue. Träskändan kartanopuiston alueesta muodostettiin luonnonsuojelualue vuonna 1961. Träskändan kartano ja Aurora Karamzin ovat kulttuurihistoriallisesti arvokas osa Suomen historiaa. Kartanon päärakennus on yksi Espoon merkittävimmistä arvorakennuksista.

Asukastilaisuus järjestetään torstaina 7.12.2017 kello 17 kaupunkitekniikan keskuksen esittelytilassa Espoossa, Virastopiha 2 C, 1. kerros.

Yhteyshenkilöt

Metsänhoitaja Tiina Peippo, Espoon kaupunki, tiina.t.peippo@espoo.fi, 046 877 1841
Viheraluepäällikkö Leena Ihalainen, Espoon kaupunki, leena.ihalainen@espoo.fi, 050 464 8858

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kuusi suurinta kaupunkia: tulevaisuuden kestävää kaupunkipolitiikkaa tulee tehdä kuntien ja kaupunkien väliset erot tunnistaen21.2.2019 09:00:00Tiedote

Suomen kuusi suurinta kaupunkia ovat laatineet yhteiset hallitusohjelmatavoitteet. Tulevalla hallituskaudella kaupunkien erityiset haasteet ja mahdollisuudet, joiden ratkaisemisessa suuret kaupungit ovat avainasemassa, tulee nostaa kansallisen kaupunkipolitiikan keskiöön. Kaupunkipolitiikassa tarvitaan kuuden suurimman kaupungin ja valtion tasavertaista kumppanuutta ja vuorovaikutusta.

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme