Savonlinnan Oopperajuhlat

Tuula Hällström ja Tuuli Takala konsertoivat Savonlinnasalissa

Jaa

Sunnuntaina 22.7. Savonlinnasalissa järjestetään sopraano Tuuli Takalan ja pianisti Tuula Hällströmin tuulia -levyn julkistamiskonsertti. Kaksikko odottaa innolla konserttia lavalla, josta taiteellinen yhteistyö alun perin alkoi.

Kuwaamo / Sampo Luukkainen
Kuwaamo / Sampo Luukkainen

Tuuli Takalan ja Tuula Hällströmin ensimmäinen musiikillinen kohtaaminen tapahtui Savonlinnasalin lavalla Timo Mustakallio -kilpailussa vuonna 2013, kun Oskar Merikannon Kun päivä paistaa-laulun esitys johti Takalan voittoon. Sen jälkeen Tuula ja Tuuli ovat muun muassa vastanneet musiikista presidentti Mauno Koiviston muistotilaisuudessa. Viimeisin yhteistyöprojekti on joulukuussa 2017 ilmestynyt  tuulia-levy, jonka julkaisemista Savonlinnasalin konsertti juhlistaa. Pari kuvailee yhteistyötään luontevaksi ja mutkattomaksi. ”Tuulin ja minun tapa musisoida on määrätietoinen, mutta samalla joustava, kuunteleva ja herkästi reagoiva. Tuntuu, että kummallakin on tarve kokea musiikkia konstailemattomasti.”, Tuula Hällström kertoo. 

100-vuotiaan Suomen kunniaksi julkaistu tuulia-levy sisältää usean eri säveltäjän ja runoilijan taidetta. ”Konsertissamme kuullaan paljon lauluja levyltämme, mutta kokonaisuus täydentyy Oskar Merikannon ja Toivo Kuulan juhlavuoden kunniaksi laajennetulla ohjelmistolla. Ja ainahan konsertissa voi tapahtua yllätyksiäkin!” Hällström kertoo. 

Savonlinnasali on molemmille tuttu esiintymispaikka, jonne on mukava palata. ”Savonlinnasali on hieno paikka laulaa ja musisoida, ja ympäröivät puitteet ovat vielä niin kauniit ja inspiroivat, että on taas ilo esiintyä siellä Tuulan kanssa!”, Takala iloitsee. ”On mahtavaa, että saimme tilaisuuden tuoda tuulia-levymme Savonlinnan Oopperajuhlille, ja päästä tietenkin vielä saliin, josta yhteistyömme alkoi.”, Hällström jatkaa. 

Sopraano Tuuli Takala on ikäluokkansa yksi menestyneimmistä suomalaisista oopperalaulajista, joka esiintyy vakituisesti monilla koti -ja ulkomaisilla päänäyttämöillä. Savonlinnan Oopperajuhlilla hänet on nähty muun muassa Taikahuilussa Yön kuningattarena ja Rigoletossa Gildana. Tänä kesänä hän laulaa Margaretan roolin vuorotellen Marjukka Tepposen kanssa Charles Gounodin Faust -oopperassa. Oopperan ja musiikkiteatterin ohella Tuuli on myös aktiivinen lied- ja oratoriomusiikin esittäjä sekä kysytty konserttisolisti.

Tuula Hällström on lied-pianisti, joka on konsertoinut Suomessa useimmilla merkittävillä musiikkijuhlilla, sekä laajasti myös ulkomailla.  Voitettuaan Suomen ainoan lied-pianistikilpailun vuonna 1999 Hällström on konsertoinut aktiivisesti useiden eri laulajien kanssa ja on ollut haluttu pianisti laulukilpailuissa, oopperaproduktioissa ja laulun mestarikursseilla.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

viestintäkoordinaattori Vilma Paavilainen
+358 407460064
press@operafestival.fi

Kuvat

Kuwaamo / Sampo Luukkainen
Kuwaamo / Sampo Luukkainen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan Oopperajuhlat
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

http://www.operafestival.fi

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteitamme. Oopperajuhlat on vuosien saatossa kasvanut kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 70 000 vierasta vuodessa, siitä runsaat 10 prosenttia on ulkomaalaisia. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan Oopperajuhlat

Battle Beast, Arion ja Wheel esiintyvät Oopperajuhlilla5.3.2019 12:00:00 EETTiedote

Suositut raskaan sarjan metallikonsertit jatkuvat Olavinlinnassa. Eturivin suomalainen metallibändi Battle Beast esiintyy Savonlinnan Oopperajuhlilla Olavinlinnassa ensi kesänä 21. heinäkuuta. Popahtavasta power-metallista ja power-balladeista tunnetun Battle Beastin kanssa Olavinlinnan muureilla soittaa kaksi kansainvälisesti kiinnostavaa nuorta bändiä, Arion ja Wheel. Lipunmyynti alkaa huomenna keskiviikkona 6.3. klo 9.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme