Espoon kaupunki - Esbo stad

Tuuliniityn ja Tuuliniitynpolun rakentaminen alkaa Tapiolassa

Jaa

Tapiolassa rakennetaan Tuuliniittyä ja Tuuliniitynpolkua. Tuuliniitty on uusi asuntokatu, joka liittyy etelässä Tuulikujaan ja idässä Etelätuulentiehen. Tuuliniitynpolku on uusi kevyen liikenteen väylä.

Tuuliniitty asfaltoidaan. Pyöräily sijoitetaan ajoradalle. Tuuliniitynpolun lännenpuoleiseen päähän rakennetaan puupintainen näköalalaituri.

Reunakivet, kiveysalueet sekä viheralueet rakennetaan myöhemmin alueen talojen valmistuttua.

Tavoitteena on hidastaa kadun ajonopeuksia ja luoda viihtyisä ja turvallinen katutila. Kadun varteen sijoitetaan pitkittäis- ja poikittaispysäköintiä. Liittymä Etelätuulentielle palvelee pohjoisesta alueelle tulevaa liikennettä ja etelänsuuntaan lähtevää liikennettä.

Samassa yhteydessä Etelätuulentien lännenpuolista ajorataa muutetaan hieman, vahvistetaan ja lännen puoleinen jalankulkutie kunnostetaan Itätuulentien ja Revontulentien välillä. Itätuulentien risteysaluetta parannetaan kääntymiskaistaa jatkamalla. 

Työt alkavat syyskuun lopulla puiden kaatamisella urakka-alueelta. Edetessään työt aiheuttavat kaistamuutoksia Etelätuulentielle. Tuuliniityn katualueella nykyisin sijaitseva kevyen liikenteen raitti siirretään Tapiolan maanalaisen pysäköinnin ajoluiskan viereen.

Tuuliniitty ja Tuuliniitynpolku ovat valmiita liikennöitäviksi huhtikuussa 2018. Koko urakka valmistuu lokakuun loppupuolella 2018.

Yhteyshenkilöt

hankepäällikkö Erkki Ervasto, Espoon kaupunki, kaupunkitekniikan keskus, puh. 050 555 5517, erkki.ervasto@espoo.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme