Aluehallintovirasto

Tuusniemen kunnalle huomautus Neuvokas-ryhmäperhepäiväkotien toiminnasta

Jaa

Tuusniemen kunnalle huomautus siitä, että Neuvokas-ryhmäperhepäiväkodit eivät toimi varhaiskasvatuslain ja -asetuksen mukaisesti. Ryhmäperhepäiväkodeissa on myös ollut liian vähän henkilökuntaa paikalla läsnä olleiden lasten määrään nähden.

Itä-Suomen aluehallintovirasto antoi Tuusniemen kunnalle huomautuksen siitä, että Neuvokas pienet -ryhmäperhepäiväkoti ja Neuvokas 3–5-vuotiaat -ryhmäperhepäiväkoti toimivat päiväkodinomaisesti vastoin varhaiskasvatuslakia ja -asetusta. Lisäksi aluehallintovirasto antoi huomautuksen Tuusniemen kunnalle siitä, että Neuvokkaan ryhmäperhepäiväkodeissa on ollut liian vähän henkilökuntaa paikalla läsnä olleiden lasten määrään nähden.

Neuvokas, pienet ja Neuvokas, 3–5-vuotiaat -ryhmäperhepäiväkotien tulee lähtökohtaisesti toimia erillisinä ryhmäperhepäiväkoteina ja henkilöstön mitoitus tulee kaikissa olosuhteissa olla varhaiskasvatusasetuksen mukainen molemmissa ryhmäperhepäiväkodeissa.

Asiaan liittyen aluehallintovirasto on saanut selvityksen Tuusniemen kunnan sivistyslautakunnalta sekä lisäselvityksen perhepäivähoidon ohjaajalta ja rehtorilta. Aluehallintovirasto on tehnyt Neuvokkaan ryhmäperhepäiväkoteihin myös toiminnan tarkastuksen toukokuussa 2021. Aluehallintovirasto arvioi saamiensa selvitysten perusteella, ettei Tuusniemen kunta ole täyttänyt velvollisuuttaan järjestää varhaiskasvatusta lain edellyttämällä tavalla. Aluehallintovirasto antoi päätöksessään Tuusniemen kunnalle ohjausta toiminnan lainmukaiseksi saattamisesta.

Itä-Suomen aluehallintovirasto pyytää Tuusniemen kuntaa toimittamaan 16.8.2021 mennessä selvityksen siitä, miten kunta käytännössä huolehtii, että Neuvokkaan ryhmäperhepäiväkodit toimivat erillisinä ja noudattavat varhaiskasvatusasetuksessa säädettyä perhepäivähoidon mitoitusta. Mikäli kunta on perustanut Neuvokkaan ryhmäperhepäiväkotien tilalle päiväkodin, tulee kunnan toimittaa 16.8.2021 mennessä selvitys päiväkodin henkilökunnasta ja toiminnasta.

Asia tuli vireille aluehallintovirastoon varhaiskasvatuksen valtakunnallisen valvontaohjelman yhteydessä loppuvuodesta 2020. Tuusniemen kunnan varhaiskasvatuksesta on ollut vuodesta 2013 lähtien useita valvonta-asioita, joiden yhteydessä kunta on ilmoittanut edistävänsä päiväkodin perustamista. Päiväkodin perustaminen ei ole kuitenkaan edennyt kunnassa luvatulla tavalla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

ylitarkastaja Tanja Tiainen, p. 0295 016 497, etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Työntekijä loukkaantui laskiessaan alas sähkölinjaa – sakot työnjohtajalle ja yhtiölle22.7.2021 11:44:26 EEST | Tiedote

Pirkanmaan käräjäoikeus on 22.6.2021 tuominnut sähkönjakelu- ja voimansiirtoverkkojen palveluita tarjoavan yhtiön 17 500 euron suuruiseen yhteisösakkoon ja yhtiön työnjohtajan 20 päiväsakkoon työturvallisuusrikoksesta. Työntekijä loukkaantui laskiessaan sähköjohtoa alas kahden sähköpylvään väliltä. Tapaturmassa loukkaantunut työntekijä oli jäänyt noin 10-15 minuutiksi roikkumaan pää alaspäin oikean jalan pylväskengän varaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme