HSL Helsingin seudun liikenne

Tuusulan ja Keravan uusien linjojen matkustajamäärät kasvussa

Jaa

Tuusulan ja Keravan bussilinjasto uudistui elokuussa, ja matkustajamäärät ovat olleet uusien linjojen aloittamisen jälkeen tasaisessa kasvussa. Joulukuun 16. päivä teemme pieniä korjauksia ja lisäyksiä Tuusulan ja Keravan bussiliikenteeseen.

Linja 643 saa kaksi uutta lähtöä arki-iltaisin. Linja kulkee Helsingin Hakaniemen ja Hyrylän välillä. Uudet lähdöt kulkevat Hakaniemestä kello 20.17 ja 21.17 ja Hyrylästä kello 19.23 ja 20.23. Samalla lisäämme arki-iltoihin lähdöt myös Hyrylästä Paijalaan linjalle 964B. Uudet lähdöt lähtevät Hyrylän linja-autoasemalta kello 21.07 ja 22.07.

Linjalle 642 (Leinelä–Lahela–Hyrylä) lisätään arkisin uusi lähtö Hyrylästä klo 14.07. Tällä pyrimme parantamaan Lahelan koulumatkayhteyksiä.

Lisäksi teemme pieniä korjauksia linjojen 641, 642 ja 665A lähtöaikoihin ja pysäkkien arvioituihin ohitusaikoihin, jotta ne toimisivat luotettavammin.

Teemme myös muutoksia Keravan bussilinjoihin:

  • muutamme linjan 976 lähtöaikoja Virrenkulmasta arkisin, jotta ne sopisivat paremmin yhteen juna-aikataulujen kanssa
  • muutamme linjan 978(K) aikatauluja, jotta Keravan aseman ja Inexin väliset yhteydet paranisivat
  • linjojen 972 ja 985 aikatauluihin tehdään pieniä muutoksia ja lisäämme arkipäiville muutaman lisälähdön

Seuraamme edelleen tarkasti uusien linjojen kulkua sekä niiden sujuvuutta ja matkustajamääriä tiiviissä yhteistyössä Tuusulan kunnan ja Keravan kaupungin kanssa.

Ensi kesänä Tuusulassa järjestetään asuntomessut uudella Rykmentinpuiston alueella, mikä tuo lisää muutoksia bussilinjoihin. Perustamme silloin Hyrylän ja Keravan välille uuden linjan, joka kulkee Rykmentinpuiston kautta.

Vuosi 2020 tuo keskiuusmaalaisille halvempia matkoja

Matkat Tuusulasta, Keravalta ja Sipoosta muualle HSL-alueelle halpenevat 1.1.2020 alkaen. CD-, BCD- ja ABCD-liput ovat halvempia kuin ennen.

Voit tutustua uusiin lipunhintoihin täällä: https://www.hsl.fi/uutiset/2019/pisimpien-matkojen-lipunhinnat-laskevat-vuoden-2020-alussa-18548

Selvitä omat matkasi Reittioppaan avulla

Voit selvittää, miten joukkoliikenne palvelisi sinua: syötä matkasi lähtöpaikka ja määränpää Reittioppaaseen (reittiopas.hsl.fi). Koko HSL-alueen liikenne on käytössäsi yhdellä lipulla.

Lisätietoja: www.hsl.fi/tuusulajakerava2019

Yhteyshenkilöt

Ville Juselius
joukkoliikennesuunnittelija
040 657 5556

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 29.10.201929.10.2019 14:03:16 EETTiedote

Matkalippujen hinnat vuonna 2020 Hallitus päätti HSL:n lippujen hinnat 1.1.2020 alkaen ja esittää liikenne- ja viestintäministeriölle, että HSL-alueen joukkoliikenteen tarkastusmaksuksi säädetään 100 euroa. Lisäksi hallitus päätti selvittää, miten erilaiset alennukset vaikuttavat opiskelijoiden ja seniorien liikkumiseen ja HSL:n lipputuloihin. Hallitus selvittää myös, miten vyöhykkeiden lipunhintojen muutokset vaikuttavat ilmastonmuutoksen torjuntaan. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. LINKKI PÖYTÄKIRJAAN Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän toiminta- ja taloussuunnitelma 2020–2022 Hallitus päätti ehdottaa yhtymäkokoukselle, että yhtymäkokous päättää hyväksyä talousarvion 2020 ja toiminta- ja taloussuunnitelman 2021–2022. Lisäksi hallitus päätti ehdottaa, että yhtymäkokous hyväksyy sitovat määrärahat ja tuloarviot vuodelle 2020. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. LINKKI PÖYTÄKIRJAAN Bussiliikenteen ympäristöbonus Y10 – tarjouskilpailun järjestäminen Hallitus pä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme