Vaasan kaupunki - Vasa stad

Två coronavirussmittor i Teeriniemen päiväkoti, ett fall vid Vamia

Dela

Två coronavirussmittor har konstaterats i daghemmet Teeriniemen päiväkoti. Vid Vamia, som erbjuder yrkesutbildning i Vasa, har en elev konstaterats smittad av coronavirus.

I Teeriniemen päiväkoti är antalet personer som eventuellt exponerats för viruset är totalt 27. Exponeringarna har inträffat 6.8 och 9.8.

14 barn och 13 vuxna har försatts i karantän. Övrig verksamhet vid daghemmet fortgår som vanligt. Alla vårdnadshavare till barnen samt personalen har informerats om det inträffade.

Vid Vamia har exponeringarna inträffat 10.8 på Hansa-campus, som finns på Krutkällarvägen.Antalet exponerade är totalt 19, och de har alla försatts i karantän. För de övriga i skolan fortgår undervisningen som normalt.

Kontakter

Vamia, rektor Åsa Stenbacka, tfn 040 750 7030 åsa.stenbacka@vamia.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum