Helsingin kaupunki, kaupunginkansliaHelsingin kaupunki, kaupunginkansliaHelsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Twiittaava yrttitarha, autopaikkojen Airbnb ja digihyvinvointi esillä Koe Kalasatama -tapahtumassa 12.6.

Jaa

Kalasataman älykaupunki säästää asukkailleen tunnin aikaa päivässä. Jopa tuhat helsinkiläistä osallistuu alueen kehittämiseen. Jännittävimmät tulevaisuuden kaupungin ratkaisut ovat esillä Koe Kalasatama -päivänä 12. kesäkuuta kello 12-18, tervetuloa tutustumaan!

Koe Kalasatama -päivässä esitellään viherseiniä ja twiittaava yrttitarha. Helsinki on maailman älykaupunkien huippua. Kuva: Laura Oja / Helsingin  kaupungin aineistopankki
Koe Kalasatama -päivässä esitellään viherseiniä ja twiittaava yrttitarha. Helsinki on maailman älykaupunkien huippua. Kuva: Laura Oja / Helsingin kaupungin aineistopankki

Kalasatama on Helsingin jännittävin uusi asuinalue. Helsingin kaupunki, Forum Virium sekä Kalasataman asukkaat ja yritykset kehittävät kaupunginosasta yhdessä fiksua älykaupunkia, jossa kukin asukas säästää aikaa tunnin päivässä.

Median edustajille on tarjolla mielenkiintoisia juttuaiheita, kun alueen ihmeitä esitelllään Koe Kalasatama -tapahtumassa Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta kello 12–18. Esillä ovat muun muassa:

  • Twiittaava yrttitarha Kalasatamaan -työpaja, jossa rakennetaan sensoreilla yhteisöllinen yrttitarha. Älykkäät viljelyastiat voisivat tehdä kaupunkiviljelystä entistä houkuttelevampaa ja satoisampaa. Miten kuiva kasvi voisi välittää avunhuutonsa potentiaalisille kastelijoille?
  • Parkkipaikkojen Airbnb, eli Pohjoismaiden ensimmäinen pysäköinnin vertaisvuokrauspalvelu rentapark.fi.
  • Lego-työpaja lapsille, jossa rakennetaan arkkitehdin opastuksella legoista Kalasataman ja Redin tornitaloja.
  • Digiterapia-palvelu Auntie.fi ja muut Kalasataman digitaaliset hyvinvointipalvelut.
  • Tulevaisuuden luokkahuoneeton koulu, jossa oppilaat opiskelevat koko Kalasataman alueella.
  • Kokeilurata, jossa voit kokeilla uusimpia aurinkosähkön, hiilijalanjäljen mittaamisen ja 3D-mallien keksintöjä.

Tutustu päivän ohjelmaan ja aikatauluihin: https://fiksukalasatama.fi/helsinki-paiva/

Kalasatamassa asuu nyt noin 3000 asukasta, joista jopa tuhat on jollain tapaa mukana kehittämässä kaupunginosan toimintaa. Kun Kalasatama valmistuu 2040, tulee asukkaita olemaan 25 000 ja työpaikkoja 10 000.

Tapahtuman aikana on mahdollisuus kiertää Kalasatamaa arkkitehdin opastamana. Päivän päätteeksi soi Suvilahden panimolla livemusiikki ja Stadin Panimo kutsuu tutustumiskierroksille. Nopeimmille on tarjolla alkoholittomia virvokkeita. Luvassa taattua tanssikamaa swingistä souliin ja discoon! Viihteestä vastaa jazzorkesteri Reunion Big Band, solistina Iina Salin, kapellimestarina trumpetisti Martti Vesala. Nopeimmille on tarjolla alkoholittomia virvokkeita.Tapahtuman kulkua seuraa ruokarekka Maulito’s.

Tapahtuman pääjärjestäjät ovat Forum Virium Helsinki ja Fiksu Kalasatama -hanke. Järjestämiseen osallistuvat myös SRV, Fira, Kalasataman koulu ja Helsingin kaupunginkanslia.

Forum Virium Helsinki on Helsingin kaupungin tytäryhtiö, joka tekee Helsingistä älykaupunkia. Forum Virium kehittää uusia digitaalisia palveluja yhdessä yritysten, Helsingin kaupungin, muiden julkisten toimijoiden sekä kaupunkilaisten kanssa.

Tutustu päivän ohjelmaan ja aikatauluihin: https://fiksukalasatama.fi/helsinki-paiva/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Veera Mustonen, ohjelmajohtaja, 040 508 4022, veera.mustonen@forumvirium.fi

Maija Bergström, hankekoordinaattori, 040 766 1415, maija.bergstrom@forumvirium.fi

Toivo Laitinen, viestinnän tekijä, 040 657 0303, toivo.laitinen@forumvirium.fi

---
Jussi Karmala, Helsingin kaupunginkanslian tiedottaja, 040 591 6744, jussi.karmala@hel.fi

Kuvat

Koe Kalasatama -päivässä esitellään viherseiniä ja twiittaava yrttitarha. Helsinki on maailman älykaupunkien huippua. Kuva: Laura Oja / Helsingin  kaupungin aineistopankki
Koe Kalasatama -päivässä esitellään viherseiniä ja twiittaava yrttitarha. Helsinki on maailman älykaupunkien huippua. Kuva: Laura Oja / Helsingin kaupungin aineistopankki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki ykkönen yhteisöllisyydessä älykaupunkien Cities in Motion -vertailussa – kokonaissijoitus nousi seitsemän sijaa18.5.2018 17:56Tiedote

Tänään julkaistu IESE Business Schoolin toteuttama kansainvälinen Cities in Motion Index (CIMI) sijoitti Helsingin 22. kokonaissijalle 165 kaupungin vertailussa. Helsinki säilytti edellisvuoden ensimmäisen sijansa yhteisöllisyyttä mittaavassa osiossa, jossa toisen ja kolmannen sijan saivat Bern ja Berliini. Helsinki paransi kokonaissijoitustaan seitsemän sijaa viime vuodesta ja yhdeksän sijaa vuodesta 2015, jota indeksissä käytettiin vertailuvuotena.

Helsinki Startup Day – maailman yhteisöllisimmän startup-ekosysteemin uusin tapahtuma18.5.2018 07:55Tiedote

Helsingin startup-kenttä on Startup Genomen selvityksen mukaan maailman yhteisöllisin. Tänä kesänä kasvuyritysyhteisö saa uuden tapahtuman, kaikille avoimen Helsinki Startup Dayn, joka järjestetään Helsingin kaupungintalolla 29. toukokuuta. Tapahtuman toteuttaa kaupungin yrityspalvelu NewCo Helsinki yhteistyössä Finnish Business Angel Networkin (FiBAN) kanssa. Muut kumppanit ovat xEdu, Start North ja Talsinki-projekti. Runsasohjelmaisen tapahtuman ilmoittautumisaika jatkuu 22. toukokuuta asti, ja osallistujia on tällä hetkellä jo yli 500.

Helsinki valittu vuoden 2018 pyöräilykunnaksi – sujuvan liikkumisen suunnannäyttäjä17.5.2018 13:03Tiedote

Helsinki on valittu tänään vuoden 2018 pyöräilykunnaksi. Tunnustuksen myönsi Pyöräilykuntien verkosto, jonka valintaperusteena oli pyöräliikenteen hyväksi Helsingissä tehty kunnianhimoinen ja tuloksekas työ. Verkoston mukaan Helsinki on osoittanut olevansa pääkaupungin arvolle sopiva pyöräilyn suunnannäyttäjä Suomessa. Palkinnon vastaanotti kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme