Attendo

Työ ja vapaa-aika vaativat rautaista kuntoa

Jaa

42-vuotias Kirsi Timonen hurahti toden teolla fitness-urheiluun reilu vuosi sitten. Urheilun lisäksi Kirsin elämään mahtuu paljon muutakin: työ Attendo Viljan ja Attendo Noljakan kehitysvammaisten palvelukotien johtajana Joensuussa tukee urheiluharrastusta ja rautainen kunto tuo kanttia vaativaan työhön.

Kirsi Timonen valmistautuu jo seuraaviin kisoihin. Kuva: Anssi Tuononen
Kirsi Timonen valmistautuu jo seuraaviin kisoihin. Kuva: Anssi Tuononen

42-vuotias Kirsi Timonen hurahti toden teolla fitness-urheiluun reilu vuosi sitten. Hän oli jo aiemmin ihaillut fitnessiä, mutta elämäntilanne sukeutui vasta viime vuonna sopivaksi lajin vaatimaan tinkimättömään treenaamiseen ja kisavalmennukseen. Fitness on ollut runsaasti esillä ja houkutellut nuorten aikuisten lisäksi varttuneempiakin harrastajia lajin pariin. Urheilun lisäksi Kirsin elämään mahtuu paljon muutakin: työ Attendo Viljan ja Attendo Noljakan kehitysvammaisten palvelukotien johtajana Joensuussa tukee urheiluharrastusta ja rautainen kunto tuo kanttia vaativaan työhön.

- Olen äärettömän kova tekemään työtä ja sen mitä teen, teen sadalla prosentilla niin työni kehitysvammaisten parissa kuin urheilussa. On hyvä, että on jotain, mihin panostaa myös työn ulkopuolella, sanoo Timonen.

Timosen päivät lähtevät usein käyntiin tunnin aamulenkillä. Viikkoon mahtuu dieettiaikana 12 treenikertaa, joihin lukeutuu lenkkeilyn lisäksi kuntosalia, HIIT-treeniä, lihashuoltoa ja vapaavalinnaista harjoittelua.

- Ajankäytön hallintaa tämä vaatii äärettömän paljon ja se sopii minulle, sanoo Kirsi, jonka perheeseen kuuluu neljä 10–18-vuotiasta lasta.

- Kun lapset olivat pienempiä, ei tähän olisi oikein pystynyt. Nyt tavoitteellinen urheilu on mahdollista. Ei meidän elämä silti pelkkää fitnesstä ole, naurahtaa Timonen, jonka mieskin harrastaa fitnesstä, lajina men´s physigue.

Inhimillisyyteen ja urheiluun satsaava johtaja

Viisi vuotta palvelukotien johtajana Attendolla on ollut työntäyteistä aikaa. Kirsin luotsaamissa palvelukodeissa asuu kehitysvammaisia aikuisia, jotka tarvitsevat ympärivuorokautisesti tukea elämäänsä. Kirsin työtovereineen aloittaessa ei yksityisiä palveluntuottajia ollut kehitysvammaisten asumispalveluiden puolella Joensuussa.

- Olimme ensimmäisiä yksityisiä toimijoita, joille laitosasumista alettiin purkamaan. Tavoitteemme on, että ihmiset saisivat elää mahdollisimman tavallista elämää ja sellaista elämää kuin haluavat. Esimerkiksi eräs meille muuttanut ei käynyt juuri talon ulkopuolella, mutta nykyään hän lenkkeilee itsenäisesti ja hoitaa arjen asioita, iloitsee Kirsi.

- Olemme ansainneet luottamuksen, sillä palvelukotejamme on nyt kolme Joensuussa ja meille ohjataan erittäin paljon tukea tarvitsevia henkilöitä, jatkaa Kirsi. 
 
- Koen johtajana olevani määrätietoinen, mutta inhimillinen, sekä asukkaiden ja työntekijöiden hyvinvointia tukeva. Satsaan työyhteisössä urheilullisuuteen, mutta hyväksyn sen, että kaikki eivät saa samaa nautintoa urheilusta vaan jostain muusta, pohtii Timonen.

Matti Halonen valmentajana oli Kirsille itsestäänselvyys

Urheilun puolella Kirsi halusi valmentajan, jonka valmennettavat ovat menestyneet kilpailuissa. Sellainen löytyi Matti Halosesta, jonka opeilla iso osa menestyneistä suomalaisista fitness-lajien urheilijoista ja kehonrakentajista on ponnistanut palkintosijoille.

- Tämä reilu vuosi Matin valmennuksessa on ollut mielettömän ihana. Minua hämmästyttävät suunnattomasti negatiiviset dokumentit, joita fitness-urheilusta tehdään. Tämä ei ole missään vaiheessa ollut kärsimystä. Ravinnon, liikunnan ja levon kokonaisuuden opettelu ja toteuttaminen käytännössä on ollut todella opettavaista. Olen myös saanut uusia tuttavuuksia erilaisista ympyröistä.

Jo ensimmäisessä kisassa huhtikuun lopussa Tampereella Kirsi ylitti omat tavoitteensa.

- Sijoituin Masters40-sarjassa Suomen mestaruuskisan viidenneksi, hymyilee Timonen.

Seuraavan kisatähtäimen Timonen asetti valmentajansa kanssa saman tien. Lokakuun alussa kisataan Lahdessa Nordic Fitness Expon SM-kisat. Siellä Kirsi taistelee sijoituksesta Body Fitness -158 cm yleisessä sarjassa, josta valitaan edustus joulukuun maailmanmestaruuskisoihin Kreikkaan. Samalle viikolle osuu toinenkin kilpailu Lahdessa eli kansainvälinen Nordic Cup, johon Timonen niin ikään osallistuu.  
Harjoittelu alkoi heti ensimmäisestä kilpailusta palauduttua ja kisadieetti käynnistyy heinäkuun puolivälissä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirsi Timonen
p. 044 494 3381
kirsi.timonen@attendo.fi

Kuvat

Kirsi Timonen valmistautuu jo seuraaviin kisoihin. Kuva: Anssi Tuononen
Kirsi Timonen valmistautuu jo seuraaviin kisoihin. Kuva: Anssi Tuononen
Lataa
Kirsi Timosesta on moneksi. Hän toimii johtajana kahdessa kehitysvammaisten palvelukodissa, on neljän lapsen äiti ja nousi ensimmäisessä Body Fitness -kisassaan viidenneksi. 
Kuva: Tomi Rehel
Kirsi Timosesta on moneksi. Hän toimii johtajana kahdessa kehitysvammaisten palvelukodissa, on neljän lapsen äiti ja nousi ensimmäisessä Body Fitness -kisassaan viidenneksi. Kuva: Tomi Rehel
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoiva- ja terveyspalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoiva- ja terveyspalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa.  Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille, sekä apua tarvitseville ihmisille ja perheille. Suomessa tarjoamme myös terveys- ja hammaslääkäripalveluja. Meillä on yli 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä yli 200 kunnassa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Tonnikaupalla kotimaisia tuotteita hoiva- ja palvelukoteihin5.9.2018 08:40Tiedote

Vuodessa kuluu miltei Suomen väkiluvun verran pesukintaita, 10 000 litraa käsihuuhdetta ja 5 000 litraa pesunesteitä, joten ei ole samantekevää, kuka moisen määrän ja minkälaista tavaraa Attendon hoiva- ja palvelukoteihin toimittaa. Attendo solmi kesän alussa mittavan yhteistyösopimuksen, jossa Pamark jälleenmyyjänä toimittaa suomalaisen Walki Medicalin tuotteita kaikkiin Attendon 357 hoiva- ja palvelukotiin ympäri Suomen.

Kalle Maijala Attendon lastensuojelun johtoon31.8.2018 12:43Tiedote

Attendo on nimittänyt OTM, KTM Kalle Maijalan (33) aluejohtajaksi, vastuualueenaan lastensuojelupalvelut. Maijala siirtyy toimeen Attendon lakimiehen tehtävästä ja hän on toiminut aiemmin lakimiehenä Castren & Snellmanilla. Maijala raportoi Attendo Suomen toimitusjohtaja Pertti Karjalaiselle. ”Attendo on Pohjoismaiden johtava hoivapalveluiden tarjoaja, mutta lastensuojelun puolella meillä on vielä paljon kirittävää. Nykyinen palvelutoiminta muodostaa erinomaisen perustan tulevalle kehitykselle ja kasvulle. Olen otettu, että saan ottaa tällaisen haasteen vastaan”, kertoo Maijala. Maijala aloittaa uudessa tehtävässään viimeistään 1.11.2018.

Villistä ideasta suurtapahtumaksi: palvelukodin festareille kokoontui yli 900 musiikinystävää22.8.2018 13:00Tiedote

Viime torstaina Simon kesätorilla oli tohinaa. Asfaltoidulle pihalle nousi muun muassa esiintymislava, telttoja muurikkalettujen paistoon ja myyntiin, kaksi soppatykkiä, kioski, bajamajoja ja onnenpyörä. Sisälle kesätorin kahvioon rakennettiin ensiapupiste. Rakennusporukka koostui Attendon kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien Simon palvelukodin työntekijöistä ja heidän perheistään, työtoimintaan osallistuvista asukkaista ja Simon kunnan väestä. Pienellä porukalla tyhjä kenttä muutettiin festarialueeksi, joka toi seuraavana päivänä yhteen lähes tuhat kävijää eri puolilta Lappia. Rakentamisvaiheessa panostettiin esteettömyyteen, jotta festarielämys on kaikille yhdenvertaisesti saavutettavissa. ”Meille on alusta pitäen ollut itsestään selvää, että tapahtuman pitää olla esteetön. Koko juttu lähti viisi vuotta sitten siitä, että asukkaamme halusivat päästä keikalle. Mietimme porukalla, voisimmeko tuoda livemusiikin tänne sen sijaan, että lähdemme muualle konserttiin. Ajatus omista

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme